Lynraskt internett!
Enkel og billig tv-løsning

VIL IKKE KLAGE: Politistudentene ønsker ikke å være noen sutrekopper som klager over at de ikke får jobb.

Lyse jobbutsikter for politistudentene

Dagens politistudenter kan gå en lys fremtid i møte. Regjeringen har lovet 2800 nye stillinger til Politiet innen 2020.

Vi ønsker ikke å være noen sutrekopper som klager over at vi ikke får jobb. Gunn Hege Høgberg, leder for studentene i Politiets Fellesforbund

Støtt og stadig kan vi lese om politistudenter som er bekymret for fremtidige jobbutsikter. Dagsavisen 13.10.2011 opplyste om at 81 av 347 politistudenter i fjorårets kull som besto eksamen sto uten jobb i politiet. Nå er det likevel mye som tyder på at årets kull går en tryggere tid i møte.

Gunn Hege Høgberg, leder for studentene i Politiets Fellesforbund (PF), forteller at sånn som situasjonene er i dag har de ledige stillinger å søke på kontra samme tid i fjor.

–Vi har også fått signaler på at flere distrikter skal lyse ut stillinger. Dette er selvsagt positivt, og vi ønsker ikke å være noen sutrekopper som klager over at vi ikke får jobb.

Hun sier videre at det ikke er til å legge skjul på at det er problemer som venter de uteksaminerte studentene.

– Når de omlag 200 nyopprettede faste stillingene blir lyst ut, (distriktene er pålagt å lyse ut disse for å få penger), kan andre vikariater/stillinger bli holdt ledig. Dette til tross for at distriktene skriker etter mannskap, men som på grunn av IKT-utbyggingen må spare penger der de kan.

Følger utviklingen tett

Dette er blant annet noe av det PF ønsker å forebygge og Høgberg er optimistisk. Hun sier at justisminister Grete Faremo er tydelig på at de som er nyutdannede skal inn i etaten, men at dette vil ta noe tid på grunn av store kull.

–Vi håper på at hun holder ord, og vi følger tett med på utviklingen. Skulle det vise seg at vi får en tørke nærmere juletider er det større grunn til å bli bekymret, og da må vi legge større press på Regjeringen og justisministeren.

Positiv utvikling

Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, mener utviklingen er positiv, men forklarer at de står ovenfor to problemer når det gjelder uteksaminerte politistudenter.

–På grunn av innvesteringer innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi er det mange politidistrikt som ikke har råd til å lyse ut nye stillinger når tjenestemenn går av med pensjon.

Per i dag er de øremerkede midlene beregnet til ca. 200 nye stillinger innen 2012 forteller Johannessen.

–2011 var hakket bedre enn fjoråret. Regjeringen mener alvor. Alle skal i jobb og utviklingen er positiv. I 2005 ble det utdannet 240 mens i 2011/2012 ble det utdannet 720 politihøgskolestudenter.

universitas@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

UiO avslår miljøranking

Universitetet i Oslo ønsker ikke å være med i miljørangeringen GreenMetric. – Hadde vært en unik mulighet, mener Studentparlamentet.

Forskningen får forrang:

– Rammer studentene

Mens forskning prioriteres og premieres, blir studentenes undervisning nedprioritert, viser nytt notat. – For mange er undervisning en sur plikt, sier førstelektor Dag Einar Thorsen ved Universitetet i Oslo.

Vil slukke brannfaren

Tusenvis av studenter lever i potensielle brannfeller. Norsk studentorganisasjon (NSO) har fått nok.

NOKUT kritiseres for rolleblanding:

Rektorer slakter ny strategiplan

NOKUTs nye strategi vekker reaksjoner. UiO frykter innblanding og krever en rolleavklaring.

Søndag går Sverige til urnene

I Oslo var det femti meter kø utenfor ambassaden for å forhåndsstemme.

Kunststudenter doper seg mest

Opptil 8 prosent av studentene ved kunsthøyskolene i Oslo og Bergen bruker jevnlig et annet narkotisk stoff enn cannabis.

Pasient fikk dronesjokk

En intetanende tannlegepasient skrek av redsel da en drone fra NRK Brennpunkt dukket opp foran vinduet. – Brudd på god presseskikk, mener presseekspert.

Tjener mindre på høyere utdanning

Av alle landene i OECD er Norge landet der høyere utdanning gir nest lavest økonomisk gevinst.
– Hindrer rekruttering til sentrale yrker i velferdssamfunnet, mener Forskerforbundet.

Eksplosiv mastervekst

Norske studenter flokker til masterutdanninger som aldri før. Bare de siste ni årene har antallet masterstudenter økt med 35 prosent.

Oppvaskmøte etter taco-slakt

Kantinematen på Norges musikkhøgskole refses av rektor i et Facebook-innlegg. I går ble prosjektet «Sunn Kantine» sparket i gang av rektoren og SiO-ledelsen.

Flere saker fra nyhet »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.