Annonse

VIL IKKE KLAGE: Politistudentene ønsker ikke å være noen sutrekopper som klager over at de ikke får jobb.

Lyse jobbutsikter for politistudentene

Dagens politistudenter kan gå en lys fremtid i møte. Regjeringen har lovet 2800 nye stillinger til Politiet innen 2020.

Vi ønsker ikke å være noen sutrekopper som klager over at vi ikke får jobb. Gunn Hege Høgberg, leder for studentene i Politiets Fellesforbund

Støtt og stadig kan vi lese om politistudenter som er bekymret for fremtidige jobbutsikter. Dagsavisen 13.10.2011 opplyste om at 81 av 347 politistudenter i fjorårets kull som besto eksamen sto uten jobb i politiet. Nå er det likevel mye som tyder på at årets kull går en tryggere tid i møte.

Gunn Hege Høgberg, leder for studentene i Politiets Fellesforbund (PF), forteller at sånn som situasjonene er i dag har de ledige stillinger å søke på kontra samme tid i fjor.

–Vi har også fått signaler på at flere distrikter skal lyse ut stillinger. Dette er selvsagt positivt, og vi ønsker ikke å være noen sutrekopper som klager over at vi ikke får jobb.

Hun sier videre at det ikke er til å legge skjul på at det er problemer som venter de uteksaminerte studentene.

– Når de omlag 200 nyopprettede faste stillingene blir lyst ut, (distriktene er pålagt å lyse ut disse for å få penger), kan andre vikariater/stillinger bli holdt ledig. Dette til tross for at distriktene skriker etter mannskap, men som på grunn av IKT-utbyggingen må spare penger der de kan.

Følger utviklingen tett

Dette er blant annet noe av det PF ønsker å forebygge og Høgberg er optimistisk. Hun sier at justisminister Grete Faremo er tydelig på at de som er nyutdannede skal inn i etaten, men at dette vil ta noe tid på grunn av store kull.

–Vi håper på at hun holder ord, og vi følger tett med på utviklingen. Skulle det vise seg at vi får en tørke nærmere juletider er det større grunn til å bli bekymret, og da må vi legge større press på Regjeringen og justisministeren.

Positiv utvikling

Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, mener utviklingen er positiv, men forklarer at de står ovenfor to problemer når det gjelder uteksaminerte politistudenter.

–På grunn av innvesteringer innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi er det mange politidistrikt som ikke har råd til å lyse ut nye stillinger når tjenestemenn går av med pensjon.

Per i dag er de øremerkede midlene beregnet til ca. 200 nye stillinger innen 2012 forteller Johannessen.

–2011 var hakket bedre enn fjoråret. Regjeringen mener alvor. Alle skal i jobb og utviklingen er positiv. I 2005 ble det utdannet 240 mens i 2011/2012 ble det utdannet 720 politihøgskolestudenter.

universitas@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

Ansatte, studenter og fagbevegelse ved UiO:

– Tilliten til Ottersen er svekket

• UiO-rektor Ole Petter Ottersens håndtering av prorektorsaken stemples som «fryktelig skuffende», «arrogant» og «uryddig».
• Ottersen nekter å svare på kritikken fra sine egne.
• – Når det foreligger flere grove saksbehandlingsfeil kan ikke rektor la være å uttale seg til pressen, sier jussprofessor Anne Robberstad ved UiO.

Én av ti studenter sliter med angst i eksamenstida

Studenter som sliter med psykiske lidelser møter en studenthelsetjeneste med sprengt kapasitet.

Kritisert høyskole bader i statstilskudd

Samisk høgskole har blitt kritisert for manglende regnskap og pengesløsing. Likevel får skolen mer penger per student enn noen annen i Norge.

Rydje ville svekke stillingsvernet i akademia:

Stemt ned av sine egne

– En lite verdig sorti, sier UiO-professor Kristian Gundersen etter at NSO-lederens høyt flaggede forslag møtte motbør blant fagfolk og fikk nei på landsstyremøtet.

Studentpolitikerne ved Universitetet i Oslo:

Krever nyvalg etter prorektor-saken

– Vi ønsker en samlet, valgt ledelse, og det har vi ikke i dag, sier SP-leder Gabrielle Gjerdset.

Studentene flykter fra Høyre

Arbeiderpartiet har byttet plass med Høyre som studentenes favorittparti. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det har mer å gjøre med reservasjonsretten enn med hans politikk.

Hvis ingen tar over jobben hans, mangler UiO professor i skatterett

Til høsten går jusprofessor Frederik Zimmer av med pensjon, men UiO har foreløpig ingen etterfølger. – Bekymringsverdig at stadig færre vil jobbe i akademia, mener Juristforbundleder Curt A. Lier.

Venstrealliansen lurt av Sosialdemokratene:

Rasar mot «House of Cards»-manøver

• Venstrealliansen seier dei nå umogleg kan samarbeide med Sosialdemokratene, etter at dei vart snytt for sin plass i Arbeidsutvalet ved UiOs studentparlament.

• – Me kan ikkje halde oss til folk som ljug, seier Venstreallianse-leiar Mari Heglum.

Svindyrt å gå på privatskole

De som vil gå på privatskole må stadig låne mer. Samtidig tjener skolene mer enn noen gang tidligere.

Studenter og forelesere totalt uenige om tilbakemeldinger

Mens halvparten av studentene mener de får for dårlig tilbakemelding, sier de faglig ansatte seg fornøyde med egen innsats. – Urovekkende, mener NOKUT-direktør.

Flere saker fra nyhet »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr