Annonse

Akademika: best på pensum.

Investerer studentpenger i eget firma

Studentpolitikerne på Høyskolen i Buskerud har vedtatt å kjøpe aksjer i sitt eget konsulentfirma. – Inhabilitetslampene lyser rødt, mener BI-ekspert.

KUNNANDIDAGENE 2012:Paal Christian Bønes, konsulent i Kunnandi og nestleder i studentrådet i Hønefosss, deler ut informasjon om firmaet. FOTO: HØGSKOLEN I BUSKERUD/RUNE GUNERIUSSEN/TOM ATLE BORDEVIK

Det høres ut som inhabilitetslampene lyser rødt i denne saken. Morten Lund, lektor ved Institutt for regnskap, revisjon og jus på BI

Studentparlamentet i Buskerud (SPiB) vedtok å investere 15 000 kroner i aksjer i studentbedriften og konsulentselskapet Kunnandi. Det skjedde på et parlamentsmøte i forbindelse med organets årsmøte i mars. Fem av nitten som var på møtet var ansatt i bedriften. Lederen for studentparlamentet, Frank Jonny Idland, er nylig blitt utnevnt til ny utviklingsansvarlig i bedriften. Samtidig er fire av de øvrige studentpolitikerne som var til stede på møtet hvor vedtaket ble fattet, konsulenter i selskapet. Hvorvidt studentpolitikerne vurderte sin habilitet i saken, vites ikke.

Inhabilitetsspørsmål

–Det høres ut som inhabilitetslampene lyser rødt i denne saken. Selv om de ansatte i bedriften var i mindretall på møtet, var de til stede og kunne argumentere for utfallet. Hvis de stemmende først er inhabile, vil vedtaket måtte kjennes ugyldig, sier Tom Lund, lektor ved Institutt for regnskap, revisjon og jus på Handelshøyskolen BI.

Han presiserer at han ikke kjenner til SPiBs retningslinjer for inhabilitetsspørsmål, men at hvis de følger samme mal som forvaltningsrett og selskapsrett, vil det være naturlig å stille spørsmålstegn ved studentpolitikernes habilitet.

Studentenes beste

I følge Kunnandis egne nettsider, er formålet med bedriften å fremme jobbmulighetene til studenter ved Høgskolen i Buskerud, ved at de får benytte sine teoretiske ferdigheter på konkrete problemstillinger, samt nettverksbygging gjennom oppdrag fra næringslivet.

Argumentet som dermed kan rettferdiggjøre SPiBs investering, er at bedriftens formål fremmer interessene til alle studentene ved Høgskolen i Buskerud (HiBU). Bedriften har per i dag 30 konsulenter, i følge deres egen nettside.

Tyst som i graven

Universitas har ikke lyktes i å få hverken Idland eller noen av de andre studentpolitikerne som fattet vedtaket, til å kommentere saken. SPiB har heller ikke villet kommentere hvorvidt de ansatte i Kunnandi stemte over vedtaket eller ikke.

HiBu har også vedtatt å investere 15 000 kroner i Kunnandi, med midler som tas fra høyskolens virksomhetskapital. Ledelsen ved HiBu henviser til styresaken hvor høyskolens investering ble behandlet, uten ytterligere kommentar.

Kunnandi
  • Konsulentselskap drevet av HiBu-studenter
  • Utviklet høsten 2011 av masterstudenter på Hønefoss, med bistand fra ansatte ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, HiBu.
  • Blir aksjeselskap våren 2012, med stiftelsesmøte 11. april. Saken ble behandlet i HiBus styre 29. mars.
  • Både Studentparlamentet og Høgskolen i Buskerud har vedtatt å investere 15 000 kroner i aksjeposter i bedriften.

En kommentar

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

– Ingen gamblingproblemer i foreningen

Den nye lederen i Studentforeningen ved handelshøyskolen BI i Oslo avviser alle beskyldninger om hasardspill rundt styreverv.

Grønn liste utfordrer etablissementet

Studentparlamentet ved UiOs nedprioritering av oljeforskning ble dråpen for en gruppe studenter. Nå stiller en grønn liste til valg.

Slakter regjeringas karakterkrav

Økte krav i matte vil ikke skaffe flere gode lærere. Snarere tvert imot, mener Norsk studentorganisasjon.

Bodde flere tusen km unna foreldrene:

Må dokumentere at han var borteboer

Til tross for et godkjent studieopphold på andre siden av kloden, er Thomas Engstrøm nødt til å bevise at han ikke svindlet til seg stipendkroner hos foreldrene i Oslo.

Full forvirring om streikestøtte

Etter et halvt døgn med haglende utspill og vage uttalelser ser NSO endelig ut til å falle ned på at deres forsvar for arbeidsmiljøloven står ved lag.

Konfliktmegleren

Som det andre studentombudet i landet er ikke Anita Tøien Johansen redd for steile fronter mellom studenter og ledelse.

Bommet totalt på digitalt mål

Tre av fire eksamener ved UiO skulle avholdes digitalt fra årsskiftet. Likevel vil studentene ved seks av åtte fakulteter fremdeles skrive skoleeksamenene sine for hånd dette semesteret.

Nedprioriterer oljemotstand

Studentparlamentet ved UiOs arbeidsutvalg har nedprioritert arbeidet med å kutte Universitetets bånd til Statoil. Det er ikke mulig på kort sikt, mener leder.

Tredobler parkeringsprisene for studenter

Fra februar i år øker parkeringsavgiftene på flere av SiOs studentbyer. På Sogn studentby blir prisen tre ganger høyere.

Får halv million for fremragende forelesninger

Fysikkprofessor Anders Malthe-Sørenssen får pris for sine ukonvensjonelle undervisningsmetoder.

Flere saker fra nyhet »

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.