Annonse

Investerer studentpenger i eget firma

Studentpolitikerne på Høyskolen i Buskerud har vedtatt å kjøpe aksjer i sitt eget konsulentfirma. – Inhabilitetslampene lyser rødt, mener BI-ekspert.

KUNNANDIDAGENE 2012:Paal Christian Bønes, konsulent i Kunnandi og nestleder i studentrådet i Hønefosss, deler ut informasjon om firmaet. FOTO: HØGSKOLEN I BUSKERUD/RUNE GUNERIUSSEN/TOM ATLE BORDEVIK

Det høres ut som inhabilitetslampene lyser rødt i denne saken. Morten Lund, lektor ved Institutt for regnskap, revisjon og jus på BI

Studentparlamentet i Buskerud (SPiB) vedtok å investere 15 000 kroner i aksjer i studentbedriften og konsulentselskapet Kunnandi. Det skjedde på et parlamentsmøte i forbindelse med organets årsmøte i mars. Fem av nitten som var på møtet var ansatt i bedriften. Lederen for studentparlamentet, Frank Jonny Idland, er nylig blitt utnevnt til ny utviklingsansvarlig i bedriften. Samtidig er fire av de øvrige studentpolitikerne som var til stede på møtet hvor vedtaket ble fattet, konsulenter i selskapet. Hvorvidt studentpolitikerne vurderte sin habilitet i saken, vites ikke.

Inhabilitetsspørsmål

–Det høres ut som inhabilitetslampene lyser rødt i denne saken. Selv om de ansatte i bedriften var i mindretall på møtet, var de til stede og kunne argumentere for utfallet. Hvis de stemmende først er inhabile, vil vedtaket måtte kjennes ugyldig, sier Tom Lund, lektor ved Institutt for regnskap, revisjon og jus på Handelshøyskolen BI.

Han presiserer at han ikke kjenner til SPiBs retningslinjer for inhabilitetsspørsmål, men at hvis de følger samme mal som forvaltningsrett og selskapsrett, vil det være naturlig å stille spørsmålstegn ved studentpolitikernes habilitet.

Studentenes beste

I følge Kunnandis egne nettsider, er formålet med bedriften å fremme jobbmulighetene til studenter ved Høgskolen i Buskerud, ved at de får benytte sine teoretiske ferdigheter på konkrete problemstillinger, samt nettverksbygging gjennom oppdrag fra næringslivet.

Argumentet som dermed kan rettferdiggjøre SPiBs investering, er at bedriftens formål fremmer interessene til alle studentene ved Høgskolen i Buskerud (HiBU). Bedriften har per i dag 30 konsulenter, i følge deres egen nettside.

Tyst som i graven

Universitas har ikke lyktes i å få hverken Idland eller noen av de andre studentpolitikerne som fattet vedtaket, til å kommentere saken. SPiB har heller ikke villet kommentere hvorvidt de ansatte i Kunnandi stemte over vedtaket eller ikke.

HiBu har også vedtatt å investere 15 000 kroner i Kunnandi, med midler som tas fra høyskolens virksomhetskapital. Ledelsen ved HiBu henviser til styresaken hvor høyskolens investering ble behandlet, uten ytterligere kommentar.

Kunnandi
  • Konsulentselskap drevet av HiBu-studenter
  • Utviklet høsten 2011 av masterstudenter på Hønefoss, med bistand fra ansatte ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, HiBu.
  • Blir aksjeselskap våren 2012, med stiftelsesmøte 11. april. Saken ble behandlet i HiBus styre 29. mars.
  • Både Studentparlamentet og Høgskolen i Buskerud har vedtatt å investere 15 000 kroner i aksjeposter i bedriften.

Annonse

En kommentar

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

Medisinstudenter kan miste sommerferien

Medisinstudenter risikerer å miste sommerferien de er avhengige av for å få arbeidserfaring og for å tjene penger. De jobber allerede mer enn en vanlig uke.

Ukas student:

Klar for egenkampanje

Styreformann Lars Madsen i Den Konservative Studentforening (DKSF) vil fortsette å kjempe for utmeldingsrett fra Norsk studentorganisasjon.

Legger talentansvaret på institusjonene

Regjeringen vil gjøre forskning mer attraktivt og tiltrekke unge talenter, men legger ansvaret for rekrutteringen over på institusjonene.

Sentralbanksjefen til studentene:

– Toppen er nådd i oljesektoren

Selv om den største oppturen for norsk økonomi nok ligger bak oss, mener sentralbanksjef Øystein Olsen det ikke er noen grunn til panikk.

Samfunnsviterlista kaster seg inn i profesjonsstriden:

Vil ha felles front mot Psykologisk institutt

Samfunnsviterlista ved UiO kan ikke forstå hvorfor psykologenes neste leder må ha profesjonsutdanning.

Ukas student:

Vil satse på de små

Kommunikasjonsstudent Munir Jaber er nyvalgt leder for studentunionen på Campus Kristiania. Han vil bevise at det ikke er størrelsen som teller i høyere utdanning.

UiO nest best i Norden på nett

Rankingbyrået Webometrics rangerer universiteter etter hvor synlig de er på nettet. Universitetet i Oslo havner på andreplass i Norden.

Bekymret for kutt i Horisont 2020

Europeiske universiteter er bekymret over at investering prioriteres over forskning.

Startskuddet går for NSO-valgkamp

HiOA-student Therese Eia Lerøen har lansert sitt kandidatur som ny NSO-leder. Leder Langset vurderer gjenvalg.

Høgskole-heis i fritt fall

En heis med en rekke passasjerer falt flere etasjer med åpne dører på Høgskolen i Oslo og Akershus. – I verste fall kunne liv gått tapt, sier driftsmedarbeider.

Flere saker fra nyhet »