FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Utestenger rundt 150 fra høyere utdanning

Nytt register gjør det vanskeligere for juksere å snike seg til utdanning.

Gjør helomvending om sykepenger

Regjeringen vil likevel ikke heve grensen for hvor mye du må tjene for å få sykepenger.

Danmark utdanner for få leger:

Vil mangle 5500 leger i 2035

– Norges manglende utdanning av helsepersonell gjør at vi tapper leger fra land som trenger det selv, sier Norsk medisinstudentforening.

Skolepenger kan ramme 1700 studenter

Internasjonale studenter må betale 100 000 kroner hver i skolepenger, om det skal dekke inn kuttene regjeringa har foreslått for høgskoler og universiteter.

Regjeringen vil heve grensen for sykepenger

– Målrettet angrep på studenter, mener SU-leder.

400 000 demonstranter:

Marsjerte for klimatiltak

Verdens største klimademonstrasjon krevde handling av verdens ledere. I spissen gikk studentene.

Vil fjerne kopiavgiften

Flere læresteder lar studenter kopiere gratis. NSO ber UiO følge deres eksempel.

– Studentene står tomhendte igjen

Trond Giske (Ap), mener statsbudsjettet ikke tar hensyn til studentenes velferd. – Vi holder tritt, mener Atle Simonsen, formann i FpU.

Bred front mot Isaksens skolepengeforslag

Da kunnskapsministeren skulle presentere langtidsplanen for forskning og høyere utdanning, ble han møtt av en bred allianse av skolepengemotstandere.

UiO-rektor Ottersen om statsbudsjettet:

– Studenter har grunn til å være misfornøyde

Rektoren er fornøyd med mer satsing på verdensledende forskningsmiljøer. Men skulle gjerne sett mer penger til studentboliger og studiestøtte i neste års statsbudsjett.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.