Studere på Svalbard?

FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Studentparlamentet om PSIs lederkrav:

«Sterkt udemokratisk substans»

Studentparlamentet er sterkt kritiske til Psykologisk institutts nye ansettelseskrav til ledere.

Kan ha løst universitetets mumiegåte

Siden 1949 har fire mumier ligget bortgjemt hos UiO, uten at noen har visst hvor de stammer fra. Nå kan nye opplysninger kaste lys over hvordan de fant veien til Oslo.

Løser overgrepssaker på kammerset

Amerikanske studenter blir frarådet å melde fra til politiet dersom de blir utsatt for seksuelle overgrep.

Se video:

Mener Norge må legge press på mexicanske myndigheter

Den mexicanske riksadvokaten har avsluttet sin etterforskning etter at 43 lærerstudenter ble ofre for narkotikakrigen i landet, men få er fornøyde med hans konklusjon.

Kaster seg over UiO-MOOC

Over 6000 studenter har meldt på UiOs første internasjonale MOOC, hvor de blant annet har fått med Gro Harlem Brundtland og Stanford University på laget.

Håver inn på ekteskap

Tyrkiske studenter gifter seg i hui og hast i håp om å motta 30 000 kroner fra staten. President Erdoğan ønsker seg babyboom.

Stortinget stemte fram endring i Samskipnadsloven:

Gir makta tilbake til studentene

Torsdag stemte flertallet av stortingsrepresentantene for å gi kontrollen over studentsamskipnadene tilbake til de valgte studentrepresentantene.

Universitetsrankingbyrå ble hacket av radikale islamister:

– Kunne også skjedd ved UiO

Hackere endret rekkefølge på universitetsranking og la ut støtte til radikale jihadister. Det kunne like gjerne skjedd mot UiO, mener Universitetets sjef for IT-sikkerhet.

Gikk fra B til stryk

Mens en student gikk fra B til stryk, gikk en annen fra D til A etter å ha klaget på karakteren.

Stadig flere studenter uten bolig

Regjeringen gir støtte til 348 nye studenthybler i Oslo, som er ny rekord. Likevel står flere studenter uten bolig enn før.

Flere saker fra nett »

Annonse

Konserter på Norges Musikkh&oring;gskole.

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr