FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Nigerianere fikk ikke studere i Texas:

Begrunnet avslag med ebolasmitte i hjemlandet deres

Ukas student: Tord Øverland

Utrettelig utfordrer

Livet som leder er teknisk og utfordrende. Likevel innser Tord Øverland at verden går videre hvis han ikke er perfekt.

University of North Carolina lot idrettsutøvere ta fag som ikke eksisterte:

Lærere og trenere avtalte juks

Det akademiske jukset begynte helt tilbake i 1993, viser en ny utredning.

Ingeniørstudenter stryker med vilje

Ingeniørstudiene ved HiOA har en strykprosent på 18,2. – Mange tyr til mulighet til å «konte» for å kunne spre belastningen litt jevnere utover året, sier studiedirektøren.

Gjør helomvending om sykepenger

Regjeringen vil likevel ikke heve grensen for hvor mye du må tjene for å få sykepenger.

Mener Kandidatundersøkelsen motbeviser mastersyken:

– Viser at tesen ikke stemmer

De med master kommer raskere ut i jobb, får oftere fast stilling, tjener bedre og har mer utdanningsrelevant jobb, viser ny undersøkelse.

Melding hjem fra Libanon:

En dårlig spøk

Norge åpner for 1000 syriske flyktninger i 2015. Libanon har tatt i mot nesten to millioner allerede.

Danmark utdanner for få leger:

Vil mangle 5500 leger i 2035

– Norges manglende utdanning av helsepersonell gjør at vi tapper leger fra land som trenger det selv, sier Norsk medisinstudentforening.

Økonomimastere får for høye karakterer, slår ny rapport fast:

BI og NHH gir flest A-er og B-er

85 prosent av alle masteroppgaver i økonomi har de siste åtte årene fått karakteren A eller B, men SBIO-leder Espen Haugen synes ikke BI er for snille.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.