Annonse

Akademika: best på pensum.

FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Gjenåpner Hvelvet

Første nyttårsdag fosset 6000 liter vann inn i Hvelvet studentpub. På torsdag er de endelig klare til å åpne igjen.

Total Universitas-frifinnelse

PFU-klage mot Universitas ble avvist på alle punkter. – Artikkelen er et solid arbeid og godt innenfor presseskikken, sa PFU-leder Alf Bjarne Johnsen.

Test deg selv:

Hvem er hvem i kunnskapsnasjonen?

Kun én av fire vet hvem kunnskapsministeren er. Hvor godt kjenner du aktørene i kunnskapsnasjonen Norge?

Flere danske studenter søker psykisk hjelp

Tendensen med at flere og flere studenter opplever psykiske plager er ikke unik for Norge. Også i Danmark søker flere nå hjelp for å mestre studiehverdagen.

Dårligere jobbutsikter for ingeniørstudenter

Arbeidsledigheten blant nyutdannede ingeniører har doblet seg i løpet av ett år.

Lite kunnskap om kunnskapsministeren

Kun én av fire svarer «Torbjørn Røe Isaksen» på spørsmål om hvem som er kunnskapsminister.

Vil ikke si hvordan skolepengene brukes

Higher Education Price Index vil vite hvordan britiske utdanningsinstitusjoner bruker pengene sine, men få svarer.

Dette er de mest internasjonale universitetene i verden

Ingen norske institusjoner fant veien inn på lista over de 100-beste.

De 14 beste bildene fra 2014

Vi har samlet sammen det vi mener er de beste bildene fra Universitas’ fotografer i året som gikk.

Mener regjeringa har glemt kvaliteten

NSO mener at regjeringa i sitt arbeid med å reformere høyere utdanning helt har glemt å snakke om den faktiske kvaliteten på utdanninga. Strukturmeldinga handler om kvalitet, svarer Høyre.

Flere saker fra nett »

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.