FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Debattmøte

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Dette er den nye studentlederen ved HiOA

Christoffer Storm Tiller Alsvik skal fylle Tord Øverlands sko.

Et valg uten alternativer er ikke et valg.

Politisk pantomime

Å ha «politiske» lister i studentparlamentet er lite annet enn skuespill – et teater som har gått for tomme hus alt for lenge.

Opera for folket

Dido + Aeneas er en morsom, eksperimenterende opera som er vel verdt et besøk.

Høyesterett vil behandle fuskedom

Ankeutvalget i Høyesterett har bestemt at anken i fuskesaken mot en tidligere jusstudent skal behandles i landets øverste rettsinstans.

Anmeldelse:

Følelsesballetten

Det er ingenting å utsette på kvaliteten til Balletguttene, og det er så absolutt rom for en oppfølger.

Blokadebølge i Danmark

Studenter fra bevegelsen «Et andet universitet» har innført blokade ved tre av Danmarks universiteter.

Lerøen ny NSO-leder

Therese Eia Lerøen tar over som leder for Norsk studentorganisasjon etter Anders Kvernmo Langset.

Bygg din egen studentpolitiker

Er du ikke fornøyd med de som stiller til valg som studentledere? Fortvil ikke, nå kan du bygge din helt egen kandidat.

London-universitet vant over egne studenter i retten:

– Går mot vår fundamentale rett til å protestere

University of the arts London trakk egne studenter for retten, etter nesten én måned med okkupasjon.

IS-sympatisører hacket studentfestival

Tirsdag kveld ble folk som forsøkte å gå inn på nettsidene til den studentdrevne filmfestivalen Dokfilm møtt med et budskap om at alle som motsetter seg IS vil ende på kirkegården.

Flere saker fra nett »

Annonse

Konserter på Norges Musikkh&oring;gskole.

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr