ProjectOsloRegion

FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

– Økt bruk av vold vil få flere ut i gatene

Titusenvis har tatt til gatene i Hong Kong, etter at studenter begynte å demonstrere mot de kinesiske styresmaktenes krav om forhåndsgodkjenning av valgkandidater.

Europarådets parlamentarikerforsamling stemte tirsdag ja til forslaget om å gjøre 22. juli til europeisk minnedag.

Stopp hatprat: – Dette er noe Europa ønsker

Melding hjem fra Hong Kong:

Demokrati med bismak

Demokratiaktivisten Alan Wong sier at dersom valget i Hong Kong var som en meny på restaurant, ville det bli som om man kun kunne velge kylling, kylling eller kylling. Hva gjør man da om man ikke vil ha kylling?

Vurderer kunstuniversitet i Oslo

Flere av utdanningsinstitusjonene i Oslo diskuterer muligheten for slå seg sammen til et nasjonalt kunstuniversitet.

Studenter i USA tyr til sosiale medier for å finansiere studiene:

– Det motsatte av The American Dream

Tvinger russarane til patriotisme

Forholdet mellom Russland og Vesten er kjøligare enn på lenge. Heime legg russiske styresmakter stadig nye planar for å oppdra ungdommen til å verta gode patriotar.

– Hvis du mener du er bra nok, er du ikke best

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det er for lite koordinering i universitets- og høyskolesektoren. Nå ønsker han tettere samarbeid.

Mpho Tutu fulgte i sin fars fotspor da hun gjestet Universitetet i Oslo:

– Fred mellom mennesker handler om fred med seg selv

Studentparlamentsleder Marianne Andenæs håper studentene vil la seg inspirere av Tutu.

Slutt på tyske skolepenger

Fra og med høstsemesteret vil ingen studenter i Tyskland måtte betale skolepenger.

Akademikerne om UiOs likestillingsplan:

Mener seksuell trakassering er et sidespor

Akademikerne-UiO mente at seksuell trakassering fikk en for fremtredende plass i Universitetets nye handlingsplan for likestilling og kjønnsbalanse.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.