Lynraskt internett!
Enkel og billig tv-løsning

FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Uka Oppsummert

Kunnskapsministeren vil legge ned høgskolene i Nord-Norge, flere forskere føler seg sensurert av UiO og en nervøs student i Danmark utløste full terror-alarm. Vi har oppsummert uka for deg.

Rasar mot «Mikke Mus-system»

Universitetet i Oslo har fått nytt e-postsystem. «Ineffektivt og barnsleg», seier universitetslektor i informatikk. «Vellukka og effektivt», meiner IT-sjefen.

Får pungshotte-kritikk

Under fadderuka på NHH ble ferske studenter bedt om å drikke tequila fra punger og slikke krem fra nakne kropper.

Amerikanske universiteter:

Sikter seg inn mot forsvarspenger

Amerikanske universiteter bruker årlig flere hundre millioner lobbydollar for å få jobbe for forsvarsdepartementet.

Uka oppsummert

Europeiske kvinner utvikler seg mer enn menn, UiO får Shanghai-69, penistøy provoserer HiOA-rådgiver og internett nærmer seg kanten av stupet. Vi har oppsummert uka for deg.

Lærebokforfattere beskyldes for å plagiere plagiat

En professor på det amerikanske Miami Dade College anklager kolleger for å ha plagiert forklaringen av ordet plagiat.

Se video fra årets studieåpning på UiO, HiOA og BI:

Slik var årets studiestart

Uka oppsummert:

Studentsommeren oppsummert

HiOA jubler for studentombud, Nina Witoszek er skeptisk til slike nymotens Internett-greier og Dalai Lama gjør det han kan for å stresse den norske regjeringa. Vi har med andre ord oppsummert sommeren.

Han er Høgskolens favorittforeleser

Årets foreleser på HiOA blander tørrvittig humor med vaniljeis og engasjement.

Akademisk superstjerne langer ut mot Norge i video:

– Stopp diskrimineringen av iranske studenter!

Iranske studenter bør ha alle muligheter til å ta utdanning i Norge, mener professor Noam Chomsky.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.