Annonse

FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Sensuren blir blind for alle

Kunnskapsdepartementet har foreslått at alle utdanningsinstitusjoner skal praktisere blind sensur. UiO er blant institusjonene som må gå bort fra sin åpne ordning.

Veka oppsummert

Ein student gir juling på proffnivå, medan fleire hundre protesterer i Taiwan. I Oslo er det val for Studentparlamentet, og debatten om studiestøtta held fram.

Bedrer rettigheter for studentforeldre

I dag lovfestes studenter med barns rett til utsatt eksamen i forbindelse med fødsel.

Kalddusj på jus:

Slik enda kollokvie-møtet

Då Kirsten Kvalø og kollokviegruppa møttes på onsdag, vart arbeidet brått avslutta av ein stor dose kjølevæske i nakken.

Han blir den nye studentsjefen

Anders Kvernmo Langset vant lederduellen mot Gabrielle Legrand Gjerdset, og blir den neste lederen i Norsk studentorganisasjon.

Gir makta tilbake til studentene

Den rødgrønne regjeringen innskrenket studentenes makt i studentsamskipnadene. Nå skal den borgerlige regjeringen reversere vedtaket.

Uka oppsummert

Hans Olav Lahlums eksamensråd, hvorfor man ikke skal sammenligne Putin med Hitler og hvordan få gratis penger. Vi har oppsummert uka for deg.

– En opplagt kandidat

Den russiske matematikeren Yakov G. Sinai får årets Abelpris og seks millioner kroner i prispenger. – Det virker som beslutningen har blitt godt mottatt, sier komitélederen.

Uka oppsummert

Les om skrinlegging av formidlingsprofessorat, NTNUs forsvar av petroleumsforskning og hvorfor du bør spise sjokolade.

– Vi skal ruste opp

Onsdag vedtok fakultetsstyret ved SV-fakultetet at de vill legge ned Europastudier, men programutvalget gir ikke opp kampen.

Flere saker fra nett »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr