FINANSAKROBATER: Et av forslagene om bruk av Hafslund-millionene var faktisk å kjøpe aksjer i, ja nettopp Hafslund.
FOTO: Stéphane Lelarge

Her ville ikke SiO bruke Hafslund-millionene

Lavere leie, gratis klesvask og investering i Hafslund-aksjer er noen av forslagene SiO-ledelsen valgte bort.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk 20 millioner kroner av Hafslund etter den mye omtalte strøm-saken, der beboere i SiOs studentboliger ble overfakturert.

SiO visste ikke hva de skulle gjøre med alle pengene, så de arrangerte en idédugnad for å bruke dem opp.

Universitas skrev i forrige uke at 12,6 millioner kroner ble brukt på tilbakebetaling og oppgradering av SiO-bygget- og barnehagene. Resten av pengene, 7, 4 millioner kroner, kunne studentene med de beste idéene bestemme hva som skulle forbedres. Her kan du lese forslagene som ikke blir realisert.

Dyrt å bo, dyrt å vaske

Av de 182 forslagene som kom inn, var det til sammen 15 som dreide seg om gratis eller billigere klesvask, der det ene forslaget hadde den enkle begrunnelsen «dyrt å vaske».

Det var også seks forslag om å bruke Hafslund-millionene på nye studentboliger, og seks forslag om redusering av bokostnader og husleie.

Bygningsbiologi og energijegere

Forslaget om å sette opp byttestasjoner- og butikker ble heller ikke satt i gang. Studenter ville ha et sted å skaffe og kaste billige møbler og ting og tang i forbindelse med flytting.

Det kom også inn et forslag om bygningsbiologi. Forslaget handlet om at en bygningsbiolog skal gå gjennom boligene, og alle vaktmestre skal kurses i bygningsbiologi. Dette gikk heller ikke gjennom.

En annen idé var å investere alle 7,4 millionene i Haflsund-aksjer, et annet å utnevne studenter til energijegere og miljøambassadører. Ingen av disse forslagene var populære blant SiOs ledelse.

Dusj og askebegere:

Det var også flere forslag som ville utgjort en forskjell i mindre skala; å sette opp en sykkeldusj, og å kjøpe bordtennisbord og utegriller. Forslagene kom fra en som ville at flere skulle utnytte grøntområdene rundt studentboligene.

En gammel traver forsøkte også å få SiO til å utbetale pengene til de som har bodd lengst i studentboligene.

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Mageplask for badestudiene

Nå avvikles «badestudiene». Kunnskapsdepartementets vedtak har gått hardt utover flere statlige universiteter og høyskoler som tilbyr studier i eksotiske land. Blant disse er Høgskolen i Nesna.

Norske, konservative studenter reiser fra Oslo til Edinburgh:

Kjemper mot skotsk uavhengighet

– Svært overraskende, mener ekspert.

Se video:

Studentkorps kuppet Kulturnatt

Forfjamselse overtok salen da Det juridiske fakultets studentorkester bidro med et uventet innslag under Oslo Kulturnatt.

Skotsk akademia:

Frykter store forskerkutt

Torsdag stemmer skottene over om de skal løsrive seg fra England. Uavhengighet vil la skottene ta grep om utdanningssystemet, men akademia frykter store forskerkutt.

Ny rapport viser at internasjonale rangeringer ikke gagner norske universiteter:

– God plassering ikke noe å juble for

Ny daglig leder i DNS

Administrativ leder Thomas Evensen for Det akademiske kvarter i Bergen blir Studentersamfundets nye daglige leder i november.

Vil gjøre 22. juli til europeisk minnedag

PACE-president Anne Brasseur og stortingspresident Olemic Thommessen støtter «Stopp hatprat»-kampanjen. Nå håper de at 22. juli kan bli den europeiske dagen for hatkriminalitetsofre.

Rådyre studiedestinasjoner skaper pengeproblemer for foreldrene.

Her er det dyrest å studere

Pårørende støtter forslag om europeisk minnedag

– Vi ønsker å gi beskjed til «Stopp hatprat»-kampanjen at vi støtter forslaget deres hjertelig, sier Trond Blattmann.

Samler inn penger i kampen mot norske myndigheter

De iranske NTNU-stipendiatene vil gå rettens vei mot UDI og Utlendingsnemnda, men først trenger de penger.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.