AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Jubler for skolepengeskroting

Regjeringen har i dag blitt enige om å droppe forslaget om skolepenger for studenter utenfor EØS-området. – En stor dag for studentene, mener leder for Velferdstinget Kaia Marie Rosseland.

– Ei klår og offensiv satsing på studentane

Studentleiarane er godt nøgde med at regjeringa går inn for å byggja 2000 nye studentbustader neste år. Det er fleire enn nokon gong tidlegare.

Statsbudsjettet 2015:

Ikke studieavgift for utenlandske studenter

Regjeringen dropper forslaget om skolepenger for studenter fra utenfor EØS.

Statsbudsjettet 2015:

Lover 500 studentboliger ekstra

I budsjettforhandlingene skal regjeringspartiene og støttepartiene ha blitt enige om å øke antallet studentboliger de skal bygge i 2015 til 2000.

Flere arrestert i demonstrasjon mot skolepenger

Flere tusen britiske studenter demonstrerte onsdag mot skolepengene de mener setter dem i gjeld for resten av livet.

– De beste drar og kommer ikke tilbake

Studentene ved BirZeit-universitetet på Vestbredden må kjempe mot både palestinske og israelske myndigheter. – BirZeit er som en mini-versjon av Vestbredden. Universitetet brukes som en pekepinn på hva som skjer ellers i samfunnet her, sier jusstudent Amal Awad.

Universitets- og høgskolesektoren bytter fra Netcom til Telenor:

Vet ikke hvor mye ny telefoniavtale vil koste

UiO-ledelsen stoppet whiskysmaking

20 av 60 påmeldte trakk seg da whiskyen ble erstattet med øl under Skotsk aften.

HiOA forbyr niqab på alle helsefaglige studier

Høgskolen i Oslo og Akershus vil legge ned forbud mot bruk av ansiktsdekkende plagg ved alle sine helseutdanninger. Kunnskapsministeren håper flere følger etter.

MF-professor mener han har varme hender

– Jesu helbredelser trenger ikke stå i motsetning til det vi vet om naturlovene, sier Jan-Olav Henriksen, professor ved Menighetsfakultetet.

Flere saker fra nett »

Velg Canada

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.