Nynorsk Avissenter

AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Debattmøte

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Grønn jubel etter studentparlamentsvalget:

– Vi har truffet en nerve

Selv om Grønn liste først ble stablet på bena for to måneder siden, fikk de nesten 14 prosent av stemmene i valget til Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.

Universitas' store påskequiz:

Påskejakten

Du skal finne Universitas' store påskeskatt. Reisen dit går via byer, land, elver og øyer. God tur.

Vil ha ansatte rektorer

Regjeringa ønsker nå at flere skal gå i HiOAs fotspor, og ansette framfor å velge rektor.

Abelprisen går til Nash og Nirenberg

Onsdag ble det klart hvem som får den prestisjetunge matematikkprisen i år.

Strukturmeldinga:

Døren på gløtt for HiOAs universitetsdrøm

Kunnskapsministeren varslet onsdag at høgskoler nå igjen vil få muligheten til å kunne bli universiteter. – Positivt hvis det hever kvaliteten, mener studentparlamentsleder.

London-studenter kjemper for gratis utdanning:

Okkuperer prestisjetungt økonomiuniversitet

Studenter ved London School of Economics har okkupert deler av universitet i et forsøk på å kjempe for fri utdanning.

Anmeldelse:

Selvransakende og sårt

Å se Skylight på Nationaltheatret vil uten tvil være et riktig valg.

Curt Rice blir Høgskolens nye rektor

UiT-professoren tar over etter Kari Toverud Jensen.

Den svenske ordlisten vil nå advare mot krenkende ord

Språkrådet utelukker ikke at de vil øke bruken av advarsler i sine ordbøker.

Lånekassen snur etter studentpress

Etter flere års forhandlinger godkjenner Lånekassen nå utdanningsstøtte for nettstudier i utlandet.

Flere saker fra nett »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr