Annonse

AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Siktet for drapsforsøk:

NTNU-student angrep mann med saks

Den iranske gjerningsmannen er selv livstruende skadet, men politiet vet ikke hvor skadene stammer fra.

Løsning på Påskejakta

Her er løsningen på vår Påskejakt.

Sensuren blir blind for alle

Kunnskapsdepartementet har foreslått at alle utdanningsinstitusjoner skal praktisere blind sensur. UiO er blant institusjonene som må gå bort fra sin åpne ordning.

Veka oppsummert

Ein student gir juling på proffnivå, medan fleire hundre protesterer i Taiwan. I Oslo er det val for Studentparlamentet, og debatten om studiestøtta held fram.

Bedrer rettigheter for studentforeldre

I dag lovfestes studenter med barns rett til utsatt eksamen i forbindelse med fødsel.

Kalddusj på jus:

Slik enda kollokvie-møtet

Då Kirsten Kvalø og kollokviegruppa møttes på onsdag, vart arbeidet brått avslutta av ein stor dose kjølevæske i nakken.

Han blir den nye studentsjefen

Anders Kvernmo Langset vant lederduellen mot Gabrielle Legrand Gjerdset, og blir den neste lederen i Norsk studentorganisasjon.

Gir makta tilbake til studentene

Den rødgrønne regjeringen innskrenket studentenes makt i studentsamskipnadene. Nå skal den borgerlige regjeringen reversere vedtaket.

Uka oppsummert

Hans Olav Lahlums eksamensråd, hvorfor man ikke skal sammenligne Putin med Hitler og hvordan få gratis penger. Vi har oppsummert uka for deg.

– En opplagt kandidat

Den russiske matematikeren Yakov G. Sinai får årets Abelpris og seks millioner kroner i prispenger. – Det virker som beslutningen har blitt godt mottatt, sier komitélederen.

Flere saker fra nett »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr