Annonse

Akademika: best på pensum.

AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Test deg selv:

Hvem er hvem i kunnskapsnasjonen?

Kun én av fire vet hvem kunnskapsministeren er. Hvor godt kjenner du aktørene i kunnskapsnasjonen Norge?

Dårligere jobbutsikter for ingeniørstudenter

Arbeidsledigheten blant nyutdannede ingeniører har doblet seg i løpet av ett år.

Lite kunnskap om kunnskapsministeren

Kun én av fire svarer «Torbjørn Røe Isaksen» på spørsmål om hvem som er kunnskapsminister.

Vil ikke si hvordan skolepengene brukes

Higher Education Price Index vil vite hvordan britiske utdanningsinstitusjoner bruker pengene sine, men få svarer.

Dette er de mest internasjonale universitetene i verden

Ingen norske institusjoner fant veien inn på lista over de 100-beste.

De 14 beste bildene fra 2014

Vi har samlet sammen det vi mener er de beste bildene fra Universitas’ fotografer i året som gikk.

Mener regjeringa har glemt kvaliteten

NSO mener at regjeringa i sitt arbeid med å reformere høyere utdanning helt har glemt å snakke om den faktiske kvaliteten på utdanninga. Strukturmeldinga handler om kvalitet, svarer Høyre.

Sjåvinistiske oppfatninger

Holder kvinner utenfor akademia

Forskere ved Princeton hevder de har funnet en forklaring på hvorfor kvinner velger bort noen fag. Kjønnsfordelingen skyldes to feiloppfatninger.

Humanister og samfunnsvitere er oftest overutdannet

En ny Nifu-rapport viser at samfunnsvitere har mest å tape på å ta en jobb de er overkvalifisert for.

Roser årets MF-forelesers engasjement

Årets beste foreleser ved Det Teologiske Menighetsfakultetet mener prisen er et symbol på at han har klart å formidle en innsikt om hvor viktig religion er.

Flere saker fra nett »

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.