AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Debattmøte

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Dette er den nye studentlederen ved HiOA

Christoffer Storm Tiller Alsvik skal fylle Tord Øverlands sko.

Et valg uten alternativer er ikke et valg.

Politisk pantomime

Å ha «politiske» lister i studentparlamentet er lite annet enn skuespill – et teater som har gått for tomme hus alt for lenge.

Opera for folket

Dido + Aeneas er en morsom, eksperimenterende opera som er vel verdt et besøk.

Høyesterett vil behandle fuskedom

Ankeutvalget i Høyesterett har bestemt at anken i fuskesaken mot en tidligere jusstudent skal behandles i landets øverste rettsinstans.

Anmeldelse:

Følelsesballetten

Det er ingenting å utsette på kvaliteten til Balletguttene, og det er så absolutt rom for en oppfølger.

Blokadebølge i Danmark

Studenter fra bevegelsen «Et andet universitet» har innført blokade ved tre av Danmarks universiteter.

Lerøen ny NSO-leder

Therese Eia Lerøen tar over som leder for Norsk studentorganisasjon etter Anders Kvernmo Langset.

Bygg din egen studentpolitiker

Er du ikke fornøyd med de som stiller til valg som studentledere? Fortvil ikke, nå kan du bygge din helt egen kandidat.

London-universitet vant over egne studenter i retten:

– Går mot vår fundamentale rett til å protestere

University of the arts London trakk egne studenter for retten, etter nesten én måned med okkupasjon.

IS-sympatisører hacket studentfestival

Tirsdag kveld ble folk som forsøkte å gå inn på nettsidene til den studentdrevne filmfestivalen Dokfilm møtt med et budskap om at alle som motsetter seg IS vil ende på kirkegården.

Flere saker fra nett »

Annonse

Konserter på Norges Musikkh&oring;gskole.

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr