AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Mener Kandidatundersøkelsen motbeviser mastersyken:

– Viser at tesen ikke stemmer

De med master kommer raskere ut i jobb, får oftere fast stilling, tjener bedre og har mer utdanningsrelevant jobb, viser ny undersøkelse.

Melding hjem fra Libanon:

En dårlig spøk

Norge åpner for 1000 syriske flyktninger i 2015. Libanon har tatt i mot nesten to millioner allerede.

Kandidatundersøkelsen 2014:

Åtte av ti er i jobb etter UiO-studier

Mange UiO-studenter får seg fast jobb, men det er fremdeles mennene som tjener mest.

Økonomimastere får for høye karakterer, slår ny rapport fast:

BI og NHH gir flest A-er og B-er

85 prosent av alle masteroppgaver i økonomi har de siste åtte årene fått karakteren A eller B, men SBIO-leder Espen Haugen synes ikke BI er for snille.

Utestenger rundt 150 fra høyere utdanning

Nytt register gjør det vanskeligere for juksere å snike seg til utdanning.

Gjør helomvending om sykepenger

Regjeringen vil likevel ikke heve grensen for hvor mye du må tjene for å få sykepenger.

Danmark utdanner for få leger:

Vil mangle 5500 leger i 2035

– Norges manglende utdanning av helsepersonell gjør at vi tapper leger fra land som trenger det selv, sier Norsk medisinstudentforening.

Skolepenger kan ramme 1700 studenter

Internasjonale studenter må betale 100 000 kroner hver i skolepenger, om det skal dekke inn kuttene regjeringa har foreslått for høgskoler og universiteter.

Regjeringen vil heve grensen for sykepenger

– Målrettet angrep på studenter, mener SU-leder.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.