Best på pensum
Lynraskt internett!

AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

Høgskolen må stramme inn livreima

Høgskolen i Oslo og Akershus må kutte 50 millioner fra budsjettet.

Uka Oppsummert

Kunnskapsministeren vil legge ned høgskolene i Nord-Norge, flere forskere føler seg sensurert av UiO og en nervøs student i Danmark utløste full terror-alarm. Vi har oppsummert uka for deg.

Rasar mot «Mikke Mus-system»

Universitetet i Oslo har fått nytt e-postsystem. «Ineffektivt og barnsleg», seier universitetslektor i informatikk. «Vellukka og effektivt», meiner IT-sjefen.

Får pungshotte-kritikk

Under fadderuka på NHH ble ferske studenter bedt om å drikke tequila fra punger og slikke krem fra nakne kropper.

Amerikanske universiteter:

Sikter seg inn mot forsvarspenger

Amerikanske universiteter bruker årlig flere hundre millioner lobbydollar for å få jobbe for forsvarsdepartementet.

Uka oppsummert

Europeiske kvinner utvikler seg mer enn menn, UiO får Shanghai-69, penistøy provoserer HiOA-rådgiver og internett nærmer seg kanten av stupet. Vi har oppsummert uka for deg.

Lærebokforfattere beskyldes for å plagiere plagiat

En professor på det amerikanske Miami Dade College anklager kolleger for å ha plagiert forklaringen av ordet plagiat.

Se video fra årets studieåpning på UiO, HiOA og BI:

Slik var årets studiestart

Uka oppsummert:

Studentsommeren oppsummert

HiOA jubler for studentombud, Nina Witoszek er skeptisk til slike nymotens Internett-greier og Dalai Lama gjør det han kan for å stresse den norske regjeringa. Vi har med andre ord oppsummert sommeren.

Han er Høgskolens favorittforeleser

Årets foreleser på HiOA blander tørrvittig humor med vaniljeis og engasjement.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.