ProjectOsloRegion

AMERIKANSKE TILSTANDER:Noen studentaviser i USA drar satiren litt vel langt. Hitler-humor, drøye navnebytter og redaktøravskjed har alle forekommet i amerikanske studentaviser. FOTO: Flickr/NS Newsflash.

Her er de drøyeste studentavisene

Norske studentaviser fremstår som uskyldige lam i forhold til noen studentaviser i USA. Hitler-humor og harselas med «date rape» har resultert i redaktørers avskjed og etterforskning.

Har du noen gang tenkt at Ad Notam eller Vi spør i Universitas har gått over streken? Tro om igjen.

Studentavisen The Daily Medium ved Rutgers University i USA skrev en kommentar med tittelen «What about the good things Hitler did», med en tegneseriekarikatur av Hitler, og underskrev med navnet Aaron Marcus, melder The Huffington Post.

Det burde de ikke gjort, for Marcus er jøde og mistet slektninger i Holocaust. Han har skrevet for studentavisen, og tar ikke saken bra opp.

–Å si noe i det hele tatt positivt om en person som Hitler, og i tillegg få folk til å tro at det var jeg som hadde skrevet det, selv om det var satirisk, er veldig smertefullt både for meg og familien min, sa Marcus til My9TV.

Voldtektshumor

Også på den andre siden av dammen skrives det i overkant satiriske og drøye artikler. To britiske studenter ved prestisjefulle London School of Economics valgte å gå under jorden på grunn av reaksjonene de fikk på en spalte de skrev i studenttidsskriftet «The Beaver».

I en satirisk sexspalte kalt «Agony Uncles», publisert i november 2011, anbefalte de en fiktiv leser til å slå kjæresten sin i bakhodet mens de hadde sex.

I tillegg skrev de at «det er ikke voldtekt hvis du roper -overraskelse!».

Redaktør måtte gå

Men slike krumspring kan få større konsekvenser enn allerede nevnt. Redaktøren for Boston Universitys (BU) studentavis trakk seg etter at avisen gjorde narr av «date rape».

I utgaven med nevnte sak endre avisen navn til «The Disney Free Press» og skrev i saken at «syv dverg-frats ble arrestert i går kveld etter visstnok å ha dopet ned og seksuelt overfalt en kvinnelig BU-student».

Artikkelen ble ikke tatt vel i mot, trolig fordi det nylig hadde vært flere tilfeller av seksuelle overgrep mot BU-studenter. For ikke å glemme at artikkelen ble publisert uka etter et anti-voldtektsarrangement.

hansjskj@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nett

– Økt bruk av vold vil få flere ut i gatene

Titusenvis har tatt til gatene i Hong Kong, etter at studenter begynte å demonstrere mot de kinesiske styresmaktenes krav om forhåndsgodkjenning av valgkandidater.

Europarådets parlamentarikerforsamling stemte tirsdag ja til forslaget om å gjøre 22. juli til europeisk minnedag.

Stopp hatprat: – Dette er noe Europa ønsker

Melding hjem fra Hong Kong:

Demokrati med bismak

Demokratiaktivisten Alan Wong sier at dersom valget i Hong Kong var som en meny på restaurant, ville det bli som om man kun kunne velge kylling, kylling eller kylling. Hva gjør man da om man ikke vil ha kylling?

Vurderer kunstuniversitet i Oslo

Flere av utdanningsinstitusjonene i Oslo diskuterer muligheten for slå seg sammen til et nasjonalt kunstuniversitet.

Studenter i USA tyr til sosiale medier for å finansiere studiene:

– Det motsatte av The American Dream

Tvinger russarane til patriotisme

Forholdet mellom Russland og Vesten er kjøligare enn på lenge. Heime legg russiske styresmakter stadig nye planar for å oppdra ungdommen til å verta gode patriotar.

– Hvis du mener du er bra nok, er du ikke best

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det er for lite koordinering i universitets- og høyskolesektoren. Nå ønsker han tettere samarbeid.

Mpho Tutu fulgte i sin fars fotspor da hun gjestet Universitetet i Oslo:

– Fred mellom mennesker handler om fred med seg selv

Studentparlamentsleder Marianne Andenæs håper studentene vil la seg inspirere av Tutu.

Slutt på tyske skolepenger

Fra og med høstsemesteret vil ingen studenter i Tyskland måtte betale skolepenger.

Akademikerne om UiOs likestillingsplan:

Mener seksuell trakassering er et sidespor

Akademikerne-UiO mente at seksuell trakassering fikk en for fremtredende plass i Universitetets nye handlingsplan for likestilling og kjønnsbalanse.

Flere saker fra nett »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.