ETTERTRAKTET: Realister med UiO-utdanning.

Realister tjener mest

Tar du master i realfag ved UiO kan du vente deg å få godt betalt når du kommer ut i arbeid. Seks av ti realfagsstudenter får en lønn på mer enn 400 000 i løpet av de første årene.

Publisert Sist oppdatert

*Kandidatundersøkelsen 2008:*

  • Utarbeidet av Rambøll Management på oppdrag fra UiO.
  • Kartlegger arbeidstilknytning og tilfredshet blant uteksaminerte kandidater fra TF, Mat.Nat., HF og SV.
  • Omfatter rundt 5 200 kandidater på bachelor-, master-, og ph.d.-nivå som fullførte sin grad mellom 1. januar 2005 og 30. desember 2007.

Realister med mastergrad fra Universitetet i Oslo (UiO) er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet. Det viser Kandidatundersøkelsen 2008 for UiO som ble lagt frem i dag. I undersøkelsen kommer det blant annet frem at over halvparten av masterstudentene på realfagsprogrammene ved UiO har fått relevant jobb før de er ferdig utdannet. Samtidig mener nesten halvparten av de spurte UiO-utdannede realistene i undersøkelsen også at deres utdanning er særlig attraktiv for arbeidsmarkedet sammenlignet med lignende utdanninger fra andre institusjoner. Dessuten kan realistene vente seg en fet lønningspose etter kort tid. 64 prosent av realistene med master har en årslønn på 400 000 eller mer etter ett til fire år i arbeidslivet. Til sammenligning tjente kun én av tre samfunnsvitere og én av fem humanister mer enn 400 000.

Undersøkelsen viser også at UiO-studenter flest er fornøyde med utdanningen sin etter endt studium. Hele fire av fem av kandidatene som blir uteksaminert fra UiO sier at de er fornøyde eller svært fornøyde med sin utdanning.

Viserektor Inga Bostad er glad for at UiO-studentene er tilfredse med egen utdanning, men advarer samtidig mot å lene seg for mye på de positive resultatene i undersøkelsen.

– Det er grunn til å glede seg over at de aller fleste både er fornøyd med studiene og med jobbene de får etterpå. Undersøkelsen avdekker mye positivt, men også ting vi kan bli bedre på. Vårt mål er at enda flere skal være svært godt fornøyd og ikke bare fornøyd med den utdanningen de får ved UiO, sier hun i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS