Skrev masteroppgaven på 20 dager

HVEM: Torbjørn Røe Isaksen STUDERTE:Master i statsvitenskap og grunnfag i medievitenskap og idéhistorie ved Universitetet i Oslo.
NÅR:2000 - 2008 AKTUELL MED:Medlem av Høyres sentralstyre og redaktør i tidsskriftet Minerva. Toppkandidat for Telemark Høyre i stortingsvalget til høsten.

Ledervervet i Unge Høyre stjal tiden bort fra studiene, og førte til at mesteparten av Torbjørn Røe Isaksens masteroppgave «Endring og tradisjon hos F.A. Hayek» ble til i det korte tidsrommet 1. til 20. mai 2008.

- Jeg jobbet intenst med oppgaven de siste ukene, men ser nå at den kunne ha trengt litt mer tid, forteller han.

Etter at oppgaven var levert, fikk han imidlertid tid til å tiltre som redaktør for tidsskriftet Minerva, og til å gi ut debattboken «Høyre om! - For en ny konservatisme», høsten 2008. Masteroppgaven hans omhandlet forskjeller og likheter mellom politisk konservatisme og liberalisme. I ettertid har det streifet ham at han kanskje valgte feil studium.

- Jeg valgte å studere statsvitenskap fordi jeg alltid har vært glad i samfunnsvitenskap. Nå angrer jeg litt på at jeg ikke tok master i idéhistorie i stedet. Jeg setter pris på de mer avslappede metodekravene i idéhistorie, sier han.

- Hva var det viktigste du lærte som student?

- Helt klart at innen statsvitenskap er ingenting i livet så komplisert at det ikke kan settes inn i en firefeltstabell. Det er et typisk eksempel på forenkling av virkeligheten.

- Kan du forklare hva en firefeltstabell er?

- Nja, jeg synes ikke jeg kan avsløre hemmeligheten for dem som ikke har studert statsvitenskap. Det får forbli internt.

Universitas vet råd mot vrangvillige politikere, og kontakter i folkeopplysningens navn Anders Ravik Jupskås, stipendiat i statsvitenskap og arrangør av Frokost med Bernt. Han er villig til å avsløre faghemmeligheten.

- En firefeltstabell er en enkel måte å sammenligne forholdet mellom to variabler på. For eksempel kan man skille mellom unge og gamle på den ene siden, og prosentandelen i hver gruppe som er for eller mot EU på den andre siden.

Røe Isaksen tilbrakte totalt åtte år på Blindern, hvor han også gjorde andre ting enn å utforske firefelttabellens hemmelige verden. I fire av de årene jobbet han fulltid som leder i Unge Høyre ved siden av.

- Jeg ble kastet ut av en kollokviegruppe, fordi jeg ikke hadde hatt tid til å stille opp på kollokviene.

- Du representerer Høyre, som gjerne blir sett på som kapitalistenes parti. Hadde du mye ekstra kapital under studietiden?

- Jeg har to lærerforeldre, og det eneste jeg fikk av dem var et abonnement på Porsgrunns Dagblad, samt reiseforsikring. Noen ekstravagant livsstil var det ikke snakk om. I begynnelsen av studiene følte jeg at jeg hadde bedre råd enn noensinne. Først senere oppdaget jeg at studenter sies å være fattige.

Ifølge Røe Isaksen fortonte studietiden seg som en orgie av lesesal, politikk, Studentersamfundet og øl. I flere år jobbet han som bartender på Bokcaféen på Chateau Neuf. Det han husker best fra bartilværelsen er at han fikk rutine i å kaste ut Radio Nova.

- De hadde en tendens til å bli sittende til langt over stengetid, så vi ble nødt til å kaste dem ut så godt som hver gang.

Annonse

Debattmøte

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i min studietid

Min studietid:

Kjempet seg gjennom elitekulturen

For den selverklærte latingen Hanne Tømta ble overgangen til de russiske studentkravene tøff.

Akevittpålegg, pumps og pumpetelt

– Etter at stipendet tikket inn, kjøpte jeg alle skoene jeg hadde lyst på, sier professor i økonomi ved UiO, Karen Helene Ulltveit-Moe.

Fra lærer til legende

En gang studerte Arne Scheie historie. Senere skrev han seg inn i den - gjennom fotballkommentatorjobben.

Tente på kjemiboka

Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe satte fyr på en pensumbok da hun var ferdig med eksamen. Hun elsket medisinstudiet, men ble litt oppslukt av det.

Halvveis raddis, helt rock

– Jeg var ofte ikledd skinnjakke og hadde tidlig hockeysveis, sier Jan Bøhler.

Tente på lamper

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft forteller med glødende engasjement om hovedoppgaven fra siviløkonomstudiet på BI, som omhandlet lampefabrikken Noral.

Skuffa erotiker

Jens Stoltenberg har strengt tatt fortsatt bare permisjon fra SSB, men han tror ikke han vender tilbake dit eller til akademia. Men han blir fortsatt glad når han ser studenter.

Ga blancke i Blindern

Studiene ble dancket ut av jobb i P3 for Christine Dancke.

Tårevåt krasjlanding

Cecilie Mosli tok t-banen feil vei og følte seg malplassert i ironiske Oslo. Så gjorde hun suksess både foran og bak kamera, senest som regissør for den mye omtalte TV-serien Mammon.

Musikkpushing og fulltidslønn

– Det beste som kom ut av studiene, var at jeg kunne begynne i Radio Nova, sier Ruben Gran, som er programleder for Ruben på P3.


Flere saker fra min studietid »

Annonse

Konserter på Norges Musikkh&oring;gskole.

Annonse

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr