Nytt semester, nye mennesker, nye muligheter. For noen blir studenttilværelsen en større milepæl enn for andre. Vi møtte to som kom ut av skapet.

Boligkrisen er over studentene igjen. Mens noen går på utallige visninger i håp om å finne et sted å bo, slår andre opp telt på Frederikkeplassen.

Universitetet kan virke overveldende stort, men fortvil ikke. Det finnes alltids noen å snakke konstruerte språk eller lage rustninger med.

Starten på studenttilværelsen er for mange begynnelsen på en tid i fattigdom. Universitas viser deg hvordan du kan få pengene til å strekke til litt lenger.

Like sikkert som at sommer følger vår, er det at studielånet før eller siden kommer til å bli brukt opp. Universitas tester hvordan man overlever trange tider.

Som ny student trenger du en guide til Oslo, og den kan du kjøpe på en bokhandel. Vår guide gir deg imidlertid det du aller mest behøver: Lokale serveringssteder, grøntarealer og tidsfordriv når du sk

Studietiden din kan bli lang, kort, fantastisk, grei, ok eller kjip. Uansett blir den høyst sannsynlig preget av alkohol, enten du drikker det eller ikke.

Uten brennevinsforbudet på 20-tallet hadde det kanskje ikke vært noen fysikkbygning på Blindern. Og hadde det ikke vært for Napoleon kunne universitetet ligget på Tøyen.

Omlegging av dialektar og utleigeannonsar merka «Ikke nordlending» – Oslo har ikkje alltid verka velkomen for utkantstudentane.

Tigerstaden byr på både klisjeer og overraskelser, skuffelser og høydepunkter for ferske tilreisende studenter. Her kommer en håndfull stalltips fra en av verdens minste storbyer.