Alle cancan danse

«Everybody, rock your body«, formaner Backstreet Boys over høyttalerne. Det virker faktisk ikke helt uoppnåelig denne dansetimen.

Publisert Sist oppdatert
Grasiøs eller ikke grasiøs, er heldigvis ikke spørsmålet. Hos SiO får alle danse.

Antall påmeldte: 50 av 50 mulige. (Sto på venteliste)

  • Når: Tirsdag 17:00

«Kom igjen!» roper den lille, grasiøse instruktøren. «Rist løs. Også twerker dere som Miley!».

Allerede tidlig i dansetimen Make Me Move er det duket for lett rødming. Om du, i likhet med anmelderen, allerede på barneskolen innså at å koordinere rytme og merkelige trinnkombinasjoner ikke var din sterke side, er kanskje ikke en dansetime det mest naturlige valg. Make Me Move skal være en enkel, danseinspirert treningstime som kombinerer mange ulike dansestiler som ballett, jazzballett, salsa, funk, moderne og burlesque – med flere. Timen ledes av en energisk, jovial instruktør som beroliger alle med at det alltid tar litt tid for nye å komme inn i kombinasjonene.

Å stille seg så langt bak at man ikke ser instruktøren, er ikke det lureste for en som er nybegynner. Du bør ha fri sikt til hele kroppen hennes for å forstå hvilke bevegelser som skal med i koreografien. Å sniktitte på de ved siden av og foran deg kan være forvirrende når det er ulike ferdighetsnivåer. Humøret stiger idet en innser at opp til flere av dansetrinnene jo er vanlige treningsøvelser. Påstand: En klassisk ballett-plié er praktisk talt det samme som knebøy! Øvelsene er faktisk forholdsvis enkle. Skuldrene synker etter hvert, og du skjønner snart at de som er her, er her fordi de liker dansing, uten å nødvendigvis være eksperter. Det gjør noe med stemningen. Og det hjelper at musikken er bedre enn på noen annen treningstime.

Pulsen stiger ikke utover treningstimen, men det gjør altså humøret. Mangel på svette har nok mye å gjøre med at fokus ligger på utførelse, ikke intensitet. Det definitive høydepunktet i timen er å danse til Backstreet Boys’ «Everybody». Det er selvfølgelig snakk om den episke musikkvideoen som finner sted i et spøkelseshus hvor alle bryter ut i kollektiv, synkron zombieinspirert dans: albuene i 90 graders vinkel, knekk i håndleddet og overkroppen vris fra side til side akkompagnert av høye kneløft. Om det er én danseform som kommer til sin rett i et svett treningsrom, er det sen-nittitalls boybandstil. Lav treningseffekt, mye moro. Dette er en time hvor øvelse gjør mester.

Tidligere testet:

Yoga Flow, Centrum Athletica

Powered by Labrador CMS