Dempet belysning: Julelys, folk i svensk weekdayhipsterluer og jente med jojo. Det er tequilaaften i kveld og du kan kjøpe shots for 40 kroner.

Hjemmesnekra elektrobule

Arkitekturstudentene har snekra opp en mørk, men koselig bule. Det gjelder bare å kjenne noen på innsiden.

Publisert Sist oppdatert

– Det var mye bedre i fjor, da vi drev det. Nå er det døvt der, sier en andreklassing ved Arkitekturhøgskolen og legger dermed en demper på forventningene.

Men idet vi spaserer mistroiske inn i lokalene, blir vi positivt overrasket. Baren har dempet belysning og julelys hengende på veggene rundt. Fra høytalerne strømmer en elektronisk remix av Youth Lagoon. Resten av rommet er litt mørkt, personlighetsløst og tomt, men reddes inn av hjemmesnekrede bord og benker. Også andre deler av inventaret, blant annet en stumtjener med monsteransikt, ser hjemmelaget ut, som om puben er en forlengelse av verkstedet deres. På et av bordene står det tusjet «STAY TRYGDA» – arkitektstudentene følger tydeligvis med på aktuelle tv-program.

Førsteinntrykket er at dette er et veldig hyggelig sted.

Det viser seg at det er tradisjon for at andreklassingene rakker ned på førsteklassingene som driver arkitektpuben.

I baren står det en jente med jojo og rundt henne står det et knippe mennesker med sombreros. Bartenderne er veldig imøtekommende og forteller at det er tequilaaften i kveld. Det serveres tequila-shots og brandy til 40 kroner, øl og vin til 30 kroner – veldig studentvennlig.

Det er ingen som danser, selv om musikken generelt er bra. Med unntak av vekselvis harde elektroniske remixer på grensen til trance.

Det merkes at torsdagspuben er et sted for arkitektsstudentene og deres venner.

Det merkes at torsdagspuben er et sted for arkitektursstudentene og deres venner. Plutselig starter en lysbildefremvisning av «Årets feteste fadderuke». Det settes på en nostalgisk låt mens det på veggen dukker opp bilder av mennesker kledd ut som croissanter, blå avatarfigurer og noen nakne folk kun iført badering rundt livet. Det er flere som ler høyt og det er tydelig at fadderukene alltid vil være et fyrtårn av fantastiske minner – til og med bedre enn russetreffet på Tryvann.

Kommer du helt alene hit, blir du nok litt ensom. Det virker viktig å kjenne en som kjenner en som kjenner en som går på Arkitekturhøgskolen. Gjør du det, er dette et godt sted å møte nye mennesker og kanskje finne mannen eller kvinnen i ditt liv. For arkitekturstudentene er veldig åpne når du først er blitt introdusert. De ryktes også å være både pene og oppegående.

Torsdagspuben anbefales på det varmeste til de som vil drikke billig øl, henge blant folk med svenske hipsterluer og høre på elektronisk musikk. Tør vi si at arkitektspirene driver den beste studentpuben på torsdager? Ja, det gjør vi.

Stemning: 6/6 Det spilles ikke harryslagere for folk som tørrpuler på dansegulvet, men fin elektronisk musikk til folk som sitter rundt de hjemmesnekrete bordene og snakker.

Sjekking: 2/6 Det kan være vanskelig å få innpass hvis du ikke kjenner noen av studentene fra før. Det er heller ingen som danser.

Lokale:4/6 Selve baren er hyggelig med dempet belysning, men resten av rommet føles veldig stort, tomt og mørkt. Klientellet blir spredt i forskjellige hjørner i tussmørket.

Powered by Labrador CMS