(K)ill Will: Det unge bandet startet litt usikkert, men fikk støle studenter til å smådanse utover konserten. Godt gjort med tanke på det lave promillenivået hos publikummet.
(K)ill Will: Det unge bandet startet litt usikkert, men fikk støle studenter til å smådanse utover konserten. Godt gjort med tanke på det lave promillenivået hos publikummet.

Kunsten å skjenke negativt

Samfunnet på Bislet åpnet igjen i vår. Arrangørene bør få tips fra BI-studenter om hvordan de bedre kan ødelegge studenters fredags-lesing.

«Samfunnet? Er det ikke der alle 16-åringene kommer inn med falsk leg?» er kanskje den hyppigst uttalte setningen om studenthuset på Bislett. Men det ligger noe i det, for det kan ikke være så lenge siden kveldens pubgjengere solgte russebussen.

Klientellet, musikken og stemninga gjenspeiler studentene på Høgskolen og det de studerer: trygt og litt forutsigbart. Kanskje er dette bare en rolig kveld.

Det virker som om de som jobber i baren krangler om hvem som skal styre spillelista. «Everybody was Kung Fu Fighting» gjør at ingeniørgutta i Jack & Jones-skjortene koser seg. Justice-låta som følger får noen av jentene, som på en god dag kunne passert som finansstudiner i Nydalen, til å kaste litt ekstra på sine blonde lokker. Når omtrent hver låt byr på en ny sjanger, lugger det hardt i overgangene.

I kveld blir de også underholdt av bandet «Ill Will» som starter som et middels UKM-band men avslutter med noen fengende reggae-inspirerte «crowd pleasers» som får Samfunnets oppmøtte til å komme i godstemning.

Studenthus-lillebroren i Pilestredet minner om ølstuer du finner i Praha eller Krakow: mursteinsvegger, høyt under taket og billig øl etter norske forhold. 40 kroner halvliteren gjør at Lånekassens dryss varer litt lenger – problemet er bare at høgskolestudentene ikke ser ut til å la Visa-kortet gå varmt i baren. På en skikkelig studentbule, der drikken er billig nok til at du ikke trenger å vorse lenge, skal det være høy flaskeføring torsdag kveld klokka ti. Har praktikerne i Pilestredet blitt fornuftige karrierister?

– Blir det noe særlig livligere her utover kvelden?

Ølskjenkeren vet ikke, men tror ikke det blir noe dansegulv utover i de små timer.

Det ser dårlig ut for de som håpte på et kjøttmarked og en ny sengekamerat for kvelden.

Det ser i det hele tatt dårlig ut for de som håpte på et kjøttmarked og en ny sengekamerat for kvelden. Samfunnet virker mer som et restetorg der du skal være fornøyd hvis kveldens «erobring» takker ja til venneforespørselen på Facebook.

Kveldens kanskje minst edruelige kar, «Børre», tror han er på god vei til å sjarmere ei medstudine. «Børre» insisterer på å få navnet sitt på trykk i pubtesten og hevder at det er «topp sjekkemarked» på Samfunnet.

De som drar til Samfunnet, er pene og fornuftige, men det er litt for lite hæla i taket her. Intet samfunn har godt av homogenitet. BI-studentene oppfordres til å droppe LaWoen sin en torsdag, og lære potensielt festglade høgskolestudenter hvordan en fest med stor F skal utarte seg.