STERK BELYSNING: Ingen mørke tafsekroker i sikte på NITH.

LAN-tineparty

En flombelyst kantine på bussterminalen er det nitriste utgangspunktet for NITHs studentpub.

En endeløs vandring i rulletrapper og ganger, og vi befinner vi oss i lokalene til Norges informasjonsteknologiske høgskole (NITH), på østsiden av bussterminalen på Grønland. Glassvegger avslører et selskap av mennesker i et av rommene, men lite vitner om fest og moro. Kan det være her? Vi sniker oss nølende inn i det store, grelt opplyste lokalet.

Det viser seg dessverre at vi er på riktig sted. IT-studentene sitter samlet rundt et langbord i midten av rommet, og ellers spredt rundt på et par mindre bord. De myser nysgjerrig mot oss.

–Dette minner da mest om en kantine, påpeker fotografen, før vi innser: Dette er en kantine. Bak et nedrullet gitter skimtes kjøleskap med Litago-kartonger og disker for påsmurte baguetter. Fra taket dingler et ryddeskilt.

En ensom bartender står i et hjørne ved en like ensom tappekran. Han skal ikke ha mer enn 30 kroner for en 0,4, men til studentpub å være er det langt mellom ølglassene. Frekvensen av oppslåtte laptoper og bukkeskjegg er desto høyere.

I håp om innvielse i det gode selskap, beveger vi oss mot langbordet. Mer skal ikke til.

–Vil dere sitte med oss? spør en av dem og gjør plass.

Samtalene går lystig rundt bordene, men tar i hovedsak utgangspunkt i det som foregår på nærmeste PC-skjerm.

Musikkspillelista som runger ut over kantina kan i beste fall sies å være en konsekvent inkonsekvent, men IT-studentene ser ut til å være fornøyde. En hettegenserkledd fyr lener seg bakover og roper over rommet til kameraten:

–Hei André, høre du, det her e en kjæmpesang!

Ei jente kommer inn døra og danser tøysete over gulvet før hun slår seg ned ved langbordet. Ellers ligger dansegulvet brakk. Så innbyr heller ikke lyset til videre kroppslige utfoldelser.

–Når skrur de av lyset?

–De skrur ikke av lyset, det er alltid sånn her, forteller ei jente med blått hår.

Ølen glir ned og naturen kaller.

–Hvor er toalettet? Spør vi. Bartenderen blir skeptisk.

–Eh, det er ut døra og til venstre, sier han og flakker med blikket.

–Men du trenger nøkkelkort for å komme inn.

–Ja?

–Ja, men øh, du kan sikkert få lånt et, sier han og leter i lommene. Da får det heller være.

Jenta som danset strekker seg utover bordet og liksom-sleiker skjermen på en MacBook. Det kan virke som dette er det nærmeste noen kommer roting i kveld.

Kantinekvelden rekker nemlig ikke å bli gammel. Allerede klokka elleve stenger dørene. PCene pakkes ned i ryggsekker, og IT-folket begynner smått å bevege på seg.

Det står ikke på klientellet, som ser ut til å hygge seg med hverandre. Problemet er at de er avspist med et lokale som er omtrent like lite egnet som pub som bussterminalens ventehaller i etasjen under. Med mindre du er hardbarket NITH-student anbefales det heller å ta bussen langt vekk, og aldri komme tilbake.

a.j.karstensen@universitas.no

Fakta

  • Stemning 2/6: Trivelige folk, men lite øl og mange dataskjermer.
  • Sjekking 2/6: Sikkert bra hvis du er jente og liker rollespill. Husk at lyset umuliggjør diskresjon.
  • Lokale 1/6: Altfor kantine-aktig og altfor godt opplyst. På den annen side sikkert IT-studentenes viktigste kilde til vitamin D.

Annonse

Debattmøte

8 kommentarer

Patrick

Dere skulle vært der for to år siden. Da var det full fest og stormende jubel i Kroa hele torsdag og fredag kveld. De to siste årene har det dabbet av fryktelig. Jeg pleide å være en stor tilhenger av dette tilbudet, men nå går jeg heller et annet sted og betaler 20 kroner mer for pilsen.

Ole

Dere var der på feil dag, selvfølgelig er det dabbe dager, og dere var der på feil dag.

Helge Andre

Det er lite aktivitet generelt på student puber i mai, om det ikke er en stor tema fest som frister. Mye eksamen og bachelor oppgave jobbing.

Anon

Snakk om å komme i grevens tid... Er kanskje ikke den skarpeste kniven i skuffen når man skriver en anmeldelse på den måten?

Ola

Skolen hadde tidligere en studentpub i underetasjen. Denne puben var mørk med innslag av "glassruter" alla glassbaren(DNS). Det var flere tappetårn og gode sofaer. Puben var folksom, en hub for studentene. Synd at dette tilbudet ble lagt ned.

Marit Myhre

Nei.

Anon

Er det smart å rakke ned på IT studenter når hele avisen deres ligger på dems spillebrett?

Øyvind M

Er det plutselig blitt galt å ha et sted hvor man kan sitte å jobbe med skolearbeid eller egne prosjekter samtidig som man nyter en pils eller lignende? Elller er det blitt slik at alle utesteder sal være preget av utagerende festing og det nyeste av listepop fra VG-lista.

For all del det er sånn av og til på NITH, mens det andre kvelder er helt annerledes slik som for eksempel denne kvelden hvor avisa besøkte kroa.

Og når det gjelder spillelista så er det bare å beklage at Universitas' utskremte reportere ikke fikk hørt den siste låta til Justin Bieber som de så sårt ønsket.

Det virker på meg som om Universitas på forhånd hadde bestemt seg for å skrive en negativ omtale.

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i magasin

Bokhylla:

Kuuk-rapperen sverger til mørket

Mira Berggrav Refsum rapper om å pule og feste, men foretrekker bøker som skildrer skamfulle historier og angst.

TORPS TEATER

Ole Torp er ikke bitter over nedleggelsen av programmet Aktuelt, men han kommer til å savne samarbeidet med den lille redaksjonen på Marienlyst.

Perspektivet:

Onkel Skrue-effekten

Rike folk jukser mer, ser seg oftere i speilet og bryr seg mindre om andre mennesker. Hvorfor gjør penger oss til narsissister?

Flere og flere unge kvinner velger å gjennomgå kjønnsleppereduksjon:

– Mange gjør dette på grunn av et moteideal

Av kosmetiske grunner er kjønnsleppereduksjon blitt en trend. Mange håper operasjonen kan bedre selvbildet.

Bokhylla:

Harry Horne

Mellom saksdokumenter, tunge rapporter og alt annet en minister må lese, finner Solveig Horne (FrP) sin ro med thrillere og krim.

Hvem er mannsbevegelsen?

Manntraet

Er mannsbevegelsen bare en gjeng sutrete menn, som ikke vet hvor godt de har det?

Helga Hærføreren

Selv om det er fredsbevarende prosesser Helga Hernes først og fremst jobber med i dag, er det å mane kvinner til kamp hennes favorittvirke.

Vi har møtt båtflyktningen «Samuel» på Sicilia:

Drømmen om det europeiske liv

Hver uke krysses Middelhavet av båtflyktninger med drømmer om en fremtid i forutsigbarhet og velstand. For mange ender ferden i hjemløshet.

Å synge med lemmene

Det er bevegelse, men ikke dans. Det er musikk, men ikke sang. Det er kostymer, men ikke teater. I eurytmi er det det indre som teller.

Fra forsvar til Sejer

Han har plukket bananer i Israel og forsvart nordmenn mot spilleautomater. Ikke mer skal til for å bli den norske stats generalforsvarer, skal vi tro Fredrik Sejersted.


Flere saker fra magasin »

Annonse

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr