Tilbake med et smell

Rf-kjelleren er endelig gjenåpnet og realistene brygger på noe lurt.

Publisert Sist oppdatert

Vi går ubemerket inn i det godt opplyste lokalet. Det ser ut til at realistene er i ferd med å avvikle en quiz. Den klassiske usikkerheten som oppstår når alle sitteplasser er opptatt, håndteres på konvensjonelt vis: Vi søker tilflukt i baren.

– Sånn?

– Ja, det holder.

Bartenderen vår har sin første dag på jobb. Den fornuftige kollegaen ber henne stoppe skjenkingen idet skummet renner nedover utsiden av glasset.

Snart skal det vise seg at det er noe veldig spesielt med den ølen.

– Det blir …

Hun ser på kollegaen.

– 40 kroner, fullfører han.

Rf-kjelleren er kjent for sitt gode utvalg av billig øl. Billigere Nøgne Ø enn på polet, sies det. Hele forrige semester har den vært stengt på grunn av oppussing i bygget, og realistene har vært nødt til å henge på den nitriste Puben over Bunnpris. Det er rimelig å anta at de er har gledet seg til gjenåpningen.

Vi står i baren og erfarer at det er ganske kjedelig å være på quiz uten å delta. Brautende gledesbrøl lyder fra bordene idet fasiten leses opp. En fyr med flosshatt knytter neven og utfører den typiske «YES!»-pendelbevegelsen med armen. Han svarte tydeligvis riktig på spørsmålet om Gro Harlem Brundtlands utdanning.

KAKK! fotografens øl eksploderer.

Han står måpende og stirrer på den avskårne toppen av ølglasset han har i hånden. Kameraet er dryppende vått av øl. Han prøver å forklare bartenderen hva som nettopp skjedde. En fyr som står ved siden av overhører samtalen og bryter inn:

– Øy, det der skjedde med meg og! Ølen sto på bordet, og så eksploderte den plutselig!

Vi har alle hørt om utesteder der de vanner ut ølet, men hva i all verden er de putter i brygget på Rf-kjelleren? Bartenderen har ingen anelse om hva som forårsaket eksplosjonen. Vi må bare trekke på skuldrene og fortsette å drikke det kjemisk ustabile, potensielt livsfarlige ølet. Det er vel ikke så viktig hva man drikker, så lenge man blir full av det.

Ah, sitteplasser. Nå som quizen er over kan vi velge og vrake i dem. Mange av quizdeltakerne velger å avslutte kvelden tidlig. I løpet av kort tid er halvparten av klientellet forduftet. Lyset dempes brått og musikk strippet for mellomtoner ljomer fra høyttalerne. Rf-kjelleren er nå et helt annet sted enn for fem minutter siden.

På det tomme dansegulvet begynner blinkingen fra diskolyset, men ingen ser ut til å reagere.

Fra en high-end DJ-bås som er dekorert med flere hyllemeter cd-er, spilles det vekselvis hitmusikk fra 2011 og 1998. Et slags tema, tydeligvis. Lyden er justert på en måte som gjør det vanskelig å høre både musikken og personen du prater med.

– Skal vi stikke snart?

– Hæ!?

Stemningen begynner å bli god, de solide klikkene er i ferd med å gå i oppløsning, og to menn har våget seg ut i en ironisk dans under diskolyset. Koketteriet bærer frukter: Snart får de selskap av opptil flere damer. Ja, for det er – i strid med ryktene – en del damer her.

Vi konkluderer med at Rf-kjelleren, til tross for eksplosiv øl og dårlig lyd, sannsynligvis er blant de beste pubene på Blindern. Det er ikke veldig gøy her, men heller ikke veldig kjipt. Hvor mye skal man egentlig forvente av en studentpub? Vær realistisk.

Stemning 4/5

I ti-tiden skrus flombelysningen av og den grøtete musikken på. Halvparten av klientellet drar hjem, men de som blir sittende er i tilsynelatende godt humør.

Sjekking 2/5

Det er bedre kjønnsbalanse enn ryktene skulle tilsi. Dansegulvet er tydeligvis stedet for sjekking – men husk å danse ironisk.

Lokale 4/5

Romslig og fint lokale med dansegulv som gir assosiasjoner til fritidsklubben.

Powered by Labrador CMS