Annonse

RAI RAI:Her blir det liv, sang de, - men ellers var det dødt til å være Hvelvet, ble vi fortalt.

Hvelvet Underground

I en spritbar i Kvadraturens dype undergrunn sto Kim og serverte sin sukrede Orgasm. Vi var forlengst markedsført og solgt.

Som et lite vårtegn beiter to solariumshingster ved et hjørne i Kvadraturen. De har satt sine iMac’er i dvale, tredd på seg sine trangeste, hviteste t-skjorter og grepet hver sin Breezer rusbrus. Etter å ha trukket litt ufrisk Kvadratur-luft skal de på ny ned i bunkeren for å treffe sine nøye kalkulerte målgrupper. Og med lyden av David Guetta pumpende fra dypet er det ikke lenger tvil: Det er Supertorsdag. Som to tafatte grå mus trekker Universitas’ utsendte pusten på vei ned steintrappen til Hvelvet, forberedt på å møte alle dem som skal «kapre de beste jobbene» før vi rekker å hviske master i antropologi.

–Velkommen!

To dansende jenter med dype utringninger gjør et nummer av at vi er nye. Og mens vi skulle ønske det var plass i det glade fellesskapet ved langbordet, må vi pent ta til takke med barkrakker, og derfra se dem bygge sine nettverk.

Som komfortable, men godt synlige viggoer i hjørnet vil vi heller sitte og kødde om mentor Trond Blindheim, syngende til DDE og skålende ved hvert slag i barbjella. For dette er de åpenbart så mye bedre på enn oss. Det er tross alt de som med sine sjarmerende glis skal fikse fremtidens fester, selge fremtidens oppfinnelser og pakke inn fremtidens budskap. Godt er det da at de greier å få selv en kjellergang som minner mest om inngangen til svømmehallen på barneskolen, til å ose av både energi. Talende nok er det også at den er en av de studentbarene i Oslo som selger mest alkohol.

Litt senere har vi mannet oss opp med nok billig øl til å tre inn i spritbaren. Her kommer de to hvitkledde solariumsgutta til kort, i møte med sjarmører med caps som kan alle tekstene til Svenska Björnstammen utenat. Dessuten har mikse-Kim solgt masse Rebecca-drinker, promotert som en legende av stamgjestene.

Og ganske riktig, både «Rebecca» og «Kims Orgasm» tryller oss vekk i herlig bruspulvernostalgi. Sukkersjokk eller ei, vi er plutselig fem år yngre, og innser litt motvillig at vi digger stedet. Da Rihanna sleper stemmen sin over steinhellene for tiende gang, er kløftene blitt dypere, kroppskontakten tettere og viftene i taket gått amok. «Where have you been all my life» blir plutselig helt riktig. Ved midnatt er det kun den lilla statuen med militærhjelm (!) ved baren som fortsatt ser målbevisst og karrierefokusert ut.

Dansegulvet i sensation white-rommet fylles gradvis opp. Det klines. Og da vi trodde markedet var i ferd med å bli overopphetet, blir vi brått minnet på hvilke krefter som virkelig bor i Hvelvet, idet en fremtidig hotell- og personalleder gauler til sidemannen:

– Hva skjer med at det er så jævlig dødt i kveld?

Vår vurdering: Hvelvet (Campus Kristiana)

Stemning: 5 Om studentenes kreative evner hverken kommer fram i dansebevegelser eller musikkvalg, tas det igjen på upretensiøs sjarm, fete glis og løstsittende drinkpenger. Her kan du komme med hva du vil, og de kjøper det. Ja, det er undergrunn, men det graves neppe dypt.

Sjekking: 5 Det er torsdag, du er 19 eller 20 år og vårkåt, og du bør vite hvor du skal pelle deg. Alle tar på hverandre, og alle får kline. Lårfaktoren stiger i takt med rusbruskonsumet, og hele to ganger ble vi vitne til puppeboksing. Ta på deg caps eller hvit singlet.

Lokale: 3 At det fremstår som et festbonanza der nede i bunkeren, kan like gjerne skyldes at Kvadraturen generelt er stille som i graven. Like fullt: Takhøyden er stor, og langbordene tåler å danses på.

Annonse

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i magasin

De siste dagers hellige

En stor andel av prestene i Den norske kirke går snart av med pensjon, men rekrutteringa til presteutdanninga er lav. Hva skjedde med den tidligere prestisjeutdanninga?

Den irakiske Askeladden

Det norske oljeeventyret handler i stor grad om flaks. Men at det i tillegg skyldes én manns desperasjon, er kanskje mer ukjent for de fleste.

Historie-slukaren

Som tolvåring retta han på historielæraren. Når Geir Lundestad fyller 70, trekk han seg som direktør på Nobelinstituttet. Kanskje får han då meir tid til å lesa?

PÅSKEKRIM:

De dødes pytt

Bli med Hercola Rydiot og Harryelle Kleingrand Jernset på jakt etter medisinprofessor Dumrian Gundtroversens morder.


Flere saker fra magasin »

Annonse

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr