Annonse

RAI RAI:Her blir det liv, sang de, - men ellers var det dødt til å være Hvelvet, ble vi fortalt.

Hvelvet Underground

I en spritbar i Kvadraturens dype undergrunn sto Kim og serverte sin sukrede Orgasm. Vi var forlengst markedsført og solgt.

Som et lite vårtegn beiter to solariumshingster ved et hjørne i Kvadraturen. De har satt sine iMac’er i dvale, tredd på seg sine trangeste, hviteste t-skjorter og grepet hver sin Breezer rusbrus. Etter å ha trukket litt ufrisk Kvadratur-luft skal de på ny ned i bunkeren for å treffe sine nøye kalkulerte målgrupper. Og med lyden av David Guetta pumpende fra dypet er det ikke lenger tvil: Det er Supertorsdag. Som to tafatte grå mus trekker Universitas’ utsendte pusten på vei ned steintrappen til Hvelvet, forberedt på å møte alle dem som skal «kapre de beste jobbene» før vi rekker å hviske master i antropologi.

–Velkommen!

To dansende jenter med dype utringninger gjør et nummer av at vi er nye. Og mens vi skulle ønske det var plass i det glade fellesskapet ved langbordet, må vi pent ta til takke med barkrakker, og derfra se dem bygge sine nettverk.

Som komfortable, men godt synlige viggoer i hjørnet vil vi heller sitte og kødde om mentor Trond Blindheim, syngende til DDE og skålende ved hvert slag i barbjella. For dette er de åpenbart så mye bedre på enn oss. Det er tross alt de som med sine sjarmerende glis skal fikse fremtidens fester, selge fremtidens oppfinnelser og pakke inn fremtidens budskap. Godt er det da at de greier å få selv en kjellergang som minner mest om inngangen til svømmehallen på barneskolen, til å ose av både energi. Talende nok er det også at den er en av de studentbarene i Oslo som selger mest alkohol.

Litt senere har vi mannet oss opp med nok billig øl til å tre inn i spritbaren. Her kommer de to hvitkledde solariumsgutta til kort, i møte med sjarmører med caps som kan alle tekstene til Svenska Björnstammen utenat. Dessuten har mikse-Kim solgt masse Rebecca-drinker, promotert som en legende av stamgjestene.

Og ganske riktig, både «Rebecca» og «Kims Orgasm» tryller oss vekk i herlig bruspulvernostalgi. Sukkersjokk eller ei, vi er plutselig fem år yngre, og innser litt motvillig at vi digger stedet. Da Rihanna sleper stemmen sin over steinhellene for tiende gang, er kløftene blitt dypere, kroppskontakten tettere og viftene i taket gått amok. «Where have you been all my life» blir plutselig helt riktig. Ved midnatt er det kun den lilla statuen med militærhjelm (!) ved baren som fortsatt ser målbevisst og karrierefokusert ut.

Dansegulvet i sensation white-rommet fylles gradvis opp. Det klines. Og da vi trodde markedet var i ferd med å bli overopphetet, blir vi brått minnet på hvilke krefter som virkelig bor i Hvelvet, idet en fremtidig hotell- og personalleder gauler til sidemannen:

– Hva skjer med at det er så jævlig dødt i kveld?

Vår vurdering: Hvelvet (Campus Kristiana)

Stemning: 5 Om studentenes kreative evner hverken kommer fram i dansebevegelser eller musikkvalg, tas det igjen på upretensiøs sjarm, fete glis og løstsittende drinkpenger. Her kan du komme med hva du vil, og de kjøper det. Ja, det er undergrunn, men det graves neppe dypt.

Sjekking: 5 Det er torsdag, du er 19 eller 20 år og vårkåt, og du bør vite hvor du skal pelle deg. Alle tar på hverandre, og alle får kline. Lårfaktoren stiger i takt med rusbruskonsumet, og hele to ganger ble vi vitne til puppeboksing. Ta på deg caps eller hvit singlet.

Lokale: 3 At det fremstår som et festbonanza der nede i bunkeren, kan like gjerne skyldes at Kvadraturen generelt er stille som i graven. Like fullt: Takhøyden er stor, og langbordene tåler å danses på.

Annonse

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i magasin

Å synge med lemmene

Det er bevegelse, men ikke dans. Det er musikk, men ikke sang. Det er kostymer, men ikke teater. I eurytmi er det det indre som teller.

Fra forsvar til Sejer

Han har plukket bananer i Israel og forsvart nordmenn mot spilleautomater. Ikke mer skal til for å bli den norske stats generalforsvarer, skal vi tro Fredrik Sejersted.

Perspektivet:

I feil phil.

Exphil er ikke lenger et dannelsesprosjekt. Hva er det da?

Essay:

Det ligger i navnet

Solstad er like avhengig av merkevarebygging som det Coca Cola er.

Bokhylla:

Max germanus

Max Hermansen kritiserer islam til hverdags, men egentlig ånder og lever den tidligere offiseren for militærhistorie.

Flua som kan drepe deg

Bak en glassdør i et gammelt rom på Blindern ligger den giftige spanske flua. Farmasøytene sørger for at den og resten av den tusenårige medisinske kunnskapen ikke støver ned.

Ein trøtt type

Chirstopher Nielsen er misnøgd. Mest av alt med at alle er så misnøgde.

Bokhylla:

Nådeløs novellesamler

Bøkene til Marit Larsen ender opp i søpla hvis de ikke har godt nok språk. Aller best liker hun dem når de er mørke og morsomme.

Vellykket ulykke

Enorm velstand er ikke lenger noe vi beundrer. Kanskje det er derfor så få vil snakke om fenomenet Ullevål Hageby.

Fly forbanna

I dagens lydige samfunn mangler vi noe å opponere mot på systemnivå. Hvorfor reagerer gutter og jenter så ulikt på det?


Flere saker fra magasin »