KNAPPHETSGODE: En mann som har funnet to damer ved baren, prøver ikke å sløse bort muligheten.

Jævlig midlertidig

Vår vurdering: Puben – E

Publisert Sist oppdatert

Opp en lang metalltrapp, inn en stor svart dør og gjennom sikkerhetssjekken til tre dørvakter, ligger Puben. Realistforeningens hjertebarn. Den eneste baren på Blindern der du kan håpe på å få Guds eksistens motbevist med kalkulator.

– Det pleier ikke være flere enn dette her, sier den lakoniske dørvakta som gir oss inngangsbilletten.

Vel inne i lokalet ser vi at «dette» betyr at omtrent alle bordene er opptatt. Blikket vandrer over forsamlingen, men ingen gjengjelder det. Realistene sitter i små, forseglede klikker. Det begynner å se mørkt ut for mingleplanene. I et hjørne sitter en nesten usynlig fyr, ikledd t-skjorte med samme mønster som tapetet – er det altså sannhet i myten om at rf-erne er innadvendte, sjenerte typer? Vi får straks øye på antitesen. En smilende realist med «If God existed, he’d be an asshole»-t-skjorte sitter med en dame i armkroken. Mangfold.

Idet vi setter oss ved et av de ledige bordene, begynner det å svi i øynene. Over oss, og over alle bordene, er det montert lys så sterke at vi burde smurt oss inn med solkrem. De «urealistiske» mellommenneskelige relasjonene som oppstår under dempet lys, skal ikke få oppstå her.

«Det begynner å se mørkt ut for sjekkeplanene også.»

Puben er ikke bare preget av blendende fotoner, men også av hva Darwin ville kalt et «unaturlig utvalg». Det er maks én dame per bord, materielt utilgjengelig mellom fem menn som alle kikker i hennes retning. Det begynner å se mørkt ut for sjekkeplanene også.

Men, det betyr ikke at øl-utvalget er dårlig. Mengder med pol-priset Nøgne Ø og bayer på fat til 37 kroner har aldri skadet noen.

Etter hvert føler vi at nok er nok; vi har det vi trenger for å anmelde Rf-puben. La oss stikke. Men så skjer det. Sannheten slår oss i ansiktet som en t-bane som kommer idet man lener seg ut for å se om t-banen snart kommer.

– Dette er ikke Rf-puben, er det en fyr som sier.

Det kan ikke stemme. Opp med den blå billetten vi fikk i døra. Den nesten uleselige pikselfonten staver r-e-a-l-i-s...

– Jo, vi er på Rf-puben!

– Nei, Rf-puben er under oppussing, dette er bare et jævlig sted vi låner i mellomtiden. Jævlig midlertidig!

I korte glimt gjentar det seg: den lange metalltrappa, lyskasterne over bordet, det tette pissoaret. Følelsen av skuffelse får magen til å knytte seg. Fra et sted inni det nå fremmede lokalet hører vi et glass treffe bakken. Munnen til den hjelpsomme realisten beveger seg igjen. Han forteller oss at den ekte Rf-puben åpner etter nyttår.

– Helst ikke skriv noen anmeldelse av denne puben, oppfordrer han.

– Kom igjen a, da er jo hele kvelden bortkasta!

– Pffft... Det er jo ikke vår pub!

Stemning: E

Veldig bra – HVIS du tilhører den innerste realist-sirkelen. Andre vil føle seg som en ikke-vestlig innvandrer i passkontrollen. Et evig jag etter anerkjennelse.

Sjekking: E

Veldig bra – HVIS du er dame. Her bugner det av fremadstormende rf-gutter, alle med et realistisk forhold til kjærligheten. Kanskje blir han den neste Steven Hawking?

Lokale: F

Det kan bli koselig om de demper belysningen ved bordene med 2960 watt og flytter hele puben til et annet lokale.

Powered by Labrador CMS