BI-studentene

Kjenn dine medstudenter

Sliter du med å finne fram i jungelen av medstudenter? Universitas gir deg en vitenskapelig innføring i de mest distinkte studenttypene.

Publisert Sist oppdatert
Øvre Blindern-studentene
Legestudentene

Øvre Blindern-studentene

Studentene fra Øvre Blindern* er uhyre stolte av studiet sitt, hvor enn idiotisk det er. Disse studentene studerer hovedsakelig for personlig selvrealisering, og godt er det, for dette er antageligvis det eneste de sitter igjen med etter endte studier. Øvre Blindern-studentene finnes i hopetall, og dette er de selv fullstendig klar over. For å kompensere for det lite kreative studievalget, forsøker de å gå mot strømmen når det gjelder alt annet i livet. De ser film kun på Cinemateket, og filmen bør helst ikke være amerikansk eller fra dette århundret. I gamle dager kjøpte de opprørske Øvre Blindern-studentene klær på UFF, men siden dette i dag er blitt like vanlig som å handle i de store kleskjedene, hersker det full forvirring om hva som egentlig ikke er mainstream. Denne konflikten gjenspeiler seg i klesstilen til Øvre Blindern-studentene, som er en variert blanding av gammelt og nytt, bredt og smalt, og dyrt og billig**. Øvre Blindern-studentene har en særegen evne til å snike følgende momenter inn i enhver samtale: (1) hvilket politisk ståsted de har***, (2) hvor dyr de synes vegetarmiddagen i kantina er i forhold til produksjonskostnadene og (3) at de hullete olabuksene ikke ble kjøpt sånn, men har blitt slitt av seg selv. Slike samtaler holder de gjerne med likesinnede på sin respektive studentpub**** eller på et utested i nærheten av Youngstorget, som for eksempel Fisk og Vilt, Internasjonalen eller Revolver.

• *Samlebetegnelse for det humanistiske og det samfunnsvitenskapelige fakultet.

• Gjerne med kvasiidealistiske elementer som «Palestinaskjerf» kjøpt på Hennes & Mauritz og second hand-tilbehør laget av en eller annen utrydningstruet art.

• *De befinner seg stort sett godt til venstre for Venstre.

• **Uglebo eller U1.

Legestudentene*

Legestudentene er kjernesunne fra topp til tå, og er bestandig kledd i allværsjakke**. Siden disse konkurransesugne flinkisene ikke lenger har mulighet til å sammenligne karakterene sine med de andre studentene***, er de nødt til å konkurrere om andre ting, som om å spise sunnest, jogge lengst eller bruke tanntråd oftest. Legestudentene bruker mye tid på studiet, og jobber også en del ved siden av, da de for lengst har passert grensa på åtte år med studielån. Den lille fritiden de har er like kjernesunn som en skulle forvente. Legestudentene trener fire ganger i uken og er ikke sjelden å observere i skog og mark. De er gjerne medlem av en av de mange idrettsforeningene for legestudenter og sykler hvor enn de skal, med mindre føret tillater skigåing. Legestudentene er så visst ikke festbremser. De tar seg gjerne et glass i ny og ne****, for eksempel på medisinstudentenes egen pub Anestesien, tannlegenes Odontosauruskiælderen, eller i pakt med naturen på veterinærstudenthytta Streptokåken. I lystig lag forteller legestudentene røverhistorier fra praksisperioden eller leker symptomimeleken «Gjett hvilken sykdom jeg har nå».

• *De som går på medisin-, tannlege- eller veterinærstudiet.

• Domus Medica ligger i det desidert kaldeste området på campus, og evolusjonen har ført til at medisinstudenter uten allværsjakke praktisk talt er utryddet.

• *På legestudiene gis for det meste «bestått» eller «ikke bestått».

• **Dog aldri mer enn anbefalt daglig inntak.

Musikkstudentene

BI-studentene

BI-studentene er kronisk solbrune og freshe*. Dette skyldes at de bruker minst like mye penger på utseendet som de gjør på utdannelsen sin. De kler seg klassisk og pent, og eier gjerne 20 blå skjorter**. BI-studentene hater tanken på å ha noen over seg, og de er overbevist om at en BI-utdannelse kommer til å gjøre dem til sjef. BI-studentene vil dessverre ofte erfare at det ikke er noen automatikk i dette. Men heldigvis er BI-studentene også usedvanlig familiekjære, og de er ikke tverre og vanskelige når far skal ha dem til å ta over familiebedriften. BI-studentene er livsnytere. De har aldri med seg matpakke og inntar heller varmretter fra «kantinen»***. De har en forkjærlighet for fuktige temafester på Studentenes Hus i Nydalen, populært kalt «Schnas», og etter disse ender de gjerne opp på La Belle Sole eller Horgans. BI-studentene beveger seg sjelden øst for Bislett i helgene, hovedsakelig fordi det kryr av folk som ikke går på BI der. Mye av fritiden til BI-studentene går til såkalt «chilling», enten i sofaen til en eller annen realityserie eller i seilbåt****.

• *BI-studinen har i tillegg en tendens til å være Frøken Norge-finalist.

• Med et veltrent øye vil en riktignok kunne legge merke til at de er i helt ulike nyanser.

• *Det BIske ordet for «kantina».

• **I sistnevnte setting rettferdiggjør BI-studentene at de går med seilerjakke absolutt hele tiden.

Musikkstudentene*

Musikkstudentene føler seg veldig spesielle. De driver med det de brenner for, er i kontakt med sitt indre liv, og er de eneste i hele verden som vet hva ekte depresjon er. Musikkstudentene drømmer ikke om noen velstående fremtid. Alt de vil er å kunne leve for og til dels av musikken, noe de sjelden klarer**. Men kristne som de er, vet de at de får lønn i himmelen. Musikkstudentene får utløp for sin kreativitet gjennom musikken og de kler seg dermed ganske streit. Musikkstudentene forstår seg ikke på politikk og har ingenting til overs for ikke-musikere. De sosialiserer stort sett etter instrumentgrupper og har masse fordommer mot musikere som spiller andre instrumenter enn dem selv. På fritiden går musikkstudentene på kulturelle arrangementer de selv er med på, eller som bare de forstår. De pilser ofte i Glassbaren på Chateau Neuf, som ligger i nabobygget til musikkhøyskolen. Her diskuterer de posthume opus*** og hvorvidt rektor er heit eller ikke****. Her sitter de for øvrig sjelden etter ni, for de må opp tidlig og øve dagen derpå.

• *De som er studenter ved Norges Musikkhøgskole. De, og bare de er ekte musikkstudenter i følge dem selv. Ikke NISS, ikke Staffeldtsgate, ikke Musikkvitenskap. Til nød Barratt Due, men de slås jo sammen nå, så da er det ute av verden.

• Med mindre NAV kan defineres som kunst.

• *Musikkterm. For oversettelse, spør din nærmeste musikkstudent.

• **Hvilket han er.

• OBS: Finner du ikke din studenttype? Gå inn på www.studenterutensærpreg.no, og tenk nøye gjennom hvorfor akkurat du og dine medstudenter ikke er nevnt i denne artikkelen.

Powered by Labrador CMS