Konspirasjons-professoren

Ble Kennedys lik bortført og skjendet for å dekke over at det var flere gjerningsmenn? Det tror professor i parasittolologi ved Norges Veterinærhøgskole, Bjørn Gjerde.

Publisert Sist oppdatert

* [http://www.historymatters.com](http://www.historymatters.com)" target="_blank"[http://www.historymatters.com/a](http://www.historymatters.com/a)">www.historymatters.com her finnes originale dokumenter og bilder fra worren–rapporten som kom i 1964

Dallas, Texas den 22. november 1963: President John Fitzgerald Kennedy og førstedame Jaqueline Kennedy var på stemmesanking i byen. Før lunsj legger de ut på en kjøretur gjennom gatene i Dallas for å hylles av folket. Vanligvis ville det lokale politiet stått for sikkerheten, men i dag er det Secret Service. Vanligvis ville motorsyklene ligget på sidene av Presidentens bil. I dag ligger de like bak. Og i siste liten ble kjøreruten lagt om, slik at bilkortesjen må gjøre to nittigraders svinger gjennom Dealey Plaza.

Klokken 12.30 smeller det for første gang i Elm Street. Den ene agenten hopper av bilen bak og springer fremover mot Presidentens bil. Nå smeller det på nytt, denne gang to skudd tett etter hverandre. Presidentens treffes i hode. Jaqueline Kennedy klatrer bakover i bilen for å få fatt i en del av Presidentens hjerne som ligger bak på bilen.

The Black Dog Man som på de fleste filmer og bilder kun skimtes som en svart tåke, har sittet og filmet i skyggen bak muren. Nå reiser han seg opp og forsvinner. Mannen som passet på at folk ikke gikk i veien for filmingen har allerede løpt samme vei. Få meter unna støtter forretningsmannen Adam Zapruder seg til kontordamen oppe på en betongsøyle. Han har filmet hele seansen.

En kule gikk inn venstre tinning. En kule traff halsen. Jaqueline ankommer sykehuset med en bit av Presidentens hjerne i hånden. Femten minutter lever Presidenten i en hjernedød tilstand. Operasjonen har lyktes.

Politi og agenter er over alt. Hanker inn kamera og film, trekker med seg folk til avhør. Sender ut brev til alle fotolaboratorium i Dallas om å inndra alt bildemateriale fra Dealey Plaza. Det de kan endre, manipulerer de. Det som ikke kan endres, ødelegges. Det uskyldige passerer. Resten byttes med FBIs egne bilder. Eller de endrer på filmene. Legger lag på lag. For ettertiden vil

The Black Dog Man kun forbli en retusjert skygge. Borte fra alle dokumenter. Den 22 sekunder lange filmen hans utgis for å være Zapruders: For å skjule når og hvordan de første skuddene traff og hvor kulene kom fra. For å manipulere massene til å tro at Lee Harvey Oswald ene og alene drepte Kennedy.

Warren-rapporten som utførte den offisielle etterforskningen etter drapet på Kennedy, konkluderer med at det var Lee Harvey Oswald som ene og alene var den eneste som stod bak drapet, og at det var han som avfyrte de angivelige tre skudd mot Presidenten.

Men fortsatt er mannen med hundreprofil i skyggen tydelig nok for parasittologiprofessor Bjørn Gjerde ved Norges Veterinærhøgskole. Høsten 2003 var det førti år siden Kennedy ble drept og alt oppmerksomheten rundt jubileet gjorde at Gjerde begynte å interessere seg for det medisinske rundt obduksjonen av Presidenten. Han har siden publisert to artikler på nett. Den første i april 2004 omhandler obduksjonen og den andre som kom i desember, omhandler forfalskningene av Zapruders film.

Professoren er den første som spekulerer i om det var The Black Dog Man og ikke Zapruder som tok opp filmen som i dag kalles Zapruder-filmen. Det finnes dem som tror det var The Black Dog Man som skjøt, men denne tanken er umulig for Gjerd, som også er først i verden til å hevde at en del av bildene på filmen bevisst er blitt rotert. Ingen har tidligere lagt merke til at Presidentens bil i filmen beveger seg horisontalt idet Kennedy treffes i hodet, mens gaten i virkeligheten heller betydelig nedover.

Gjerde, som er utdannet veterinær, foreleser for veterinær- og dyrepleierstudenter. Han har sprunget 246 maraton, ligger på tredjeplass på listen over de nordmenn som har sprunget flest, og er den i verden som har fullført høyest antall maraton på under tre timer, 202. Professoren trener ti til tolv timer i uken.

– Kennedy ødela hele fjorårssesongen. Jeg trente like mye men satt til langt på natt med Kennedy så det ble for lite søvn. Det ble litt færre og dårligere løp enn vanlig. Jeg var vel nede i fem timers søvn per natt en periode.

Noen påstår en rik oljemagnat fra Texas hadde bedt Zapruder om å filme. Tilfeldig eller bevisst brukte de som stod bak mordet ham. For å dekke over han, som ifølge Gjerde, er den som i virkeligheten tok opp filmen FBI forfalsket og publiserte: The Black Dog Man.

– I filmen er det redigert inn et veiskilt i ettertid for å skjule Kennedy i det han treffes av det første skuddet. Det merkelige er at skiltet under hele filmingen står i samme posisjon og ikke forflytter seg i forhold til gaten i bakgrunnen, til tross for at fotografen fulgte bilen med kamera, sier Gjerde.

En hvit bygning har på filmen kommet i feil posisjon. Stammen til et tre i bakgrunnen er helt borte.

– Filmen måtte redigeres for å få det til å se ut som om den var filmet av Zapruder, ettersom han og The Black Dog Man filmet fra ulike posisjoner.

– Det 22 sekunder lange opptaket har blitt verdens mest kjente amatørfilm, har en utrolig god kvalitet til å være tatt av en amatør. Spesielt siden Zapruder også hadde balanseproblemer, er det usannsynlig at han kan ha tatt en så bra film.

Det finnes dessuten folk som påstår å ha sett en annen film som ligner Zapruders. Dette kan ha vært The Black Dog Mans originalopptak. Men hvem er The Black Dog Man?

– Det er det ingen som vet. Det er heller ingen som vet hvem mannen som holdt sikten fri til filming kan ha vært, selv om han synes godt på både bilde og film.

Like etter at presidenten var truffet, ble han kjørt til sykehuset i Dallas. Men livet stod ikke til å redde. Deretter ble liket fløyet med Air Force 1 til marinens sykehus Bethesda Naval i Maryland like utenfor Washington, på samme fly som Lyndon B. Johnson avla ed som USAs nye president. Broren Robert Kennedy hadde ønsket at liket ble fraktet til militærsykehuset Walter Reed, men Presidentens livlege Admiral Burkley, overtalte Jaqueline til å velge Bethesda. Der stod, i følge Gjerde, kuppmakernes folk klare.

– Burkley var etter min oppfatning involvert i komplottet, mellom annet var det i stor grad han som styrte obduksjonen, hva de skulle undersøke og ikke. Han holdt også i ettertid frem som livlege for President Johnson.

Det finnes to sett med obduksjonsforklaringer. De offisielle obduksjonsbildene ble angivelig tatt før den offisielle obduksjonen ble foretatt ved Bethesda Naval fredag 22. november. Disse bildene stemmer ikke med vitnebeskrivelsene avgitt ved sykehuset i Dallas tidligere på dagen. Forklaringene avgitt ved denne offisielle obduksjonen stemmer heller ikke med vitnebeskrivelser fra Dallas.

Etter obduksjonen ble Presidentens kropp klokken fem lørdags morgen brakt til det Hvite hus der hans kone og andre i familien så ham i kisten. Da var han vasket, sminket, balsamert og fiksert. Mellom klokken ti og seks var statsledere og politikere på besøk, men da var kisten lukket og ble offisielt aldri åpnet igjen. Gjerde tror at Kennedys lik rett og slett ble «stjålet» fra kisten i det Hvite hus og at en andre obduksjon ble utført natt til søndag. Gjerde er sikker på at det er fra denne nattlige obduksjonen de offisielle obduksjonsbildene stammer. For at dette skal ha vært mulig å få til, må Secret Service og æresvaktene som holdt vakt ved kisten ha vært involvert i planene.

– Rapportene fra den offisielle obduksjonen beskriver en dødsstivhet som umulig var inntrådt på tidspunktet for den første obduksjon. Etter denne obduksjon ble kroppen balsamert og fiksert, så det kan stemme at liket var vanskelig å håndtere etter at det ble stjålet fra det Hvite hus.

Gjerde er den eneste i verden som spekulerer i at liket ble bortført og en andre obduksjon utført.

– Mange vitner, både ved sykehuset i Dallas og under obduksjonen fredag kveld, så at det var et stort gapende hull bak på høyre side av hodet, men i den offisielle obduksjonsrapporten var hullet forflyttet til toppen av hodet. Årsaken til forflytningen, var å fabrikkere falske bevis som understøttet teorien om at Presidenten var skutt bakfra, noe som pekte i retning av det var Oswald som var gjerningsmannen.

Obduksjonsbildene som viser at høyre side av bakhodet er intakt, er etter Gjerdes mening tatt av den intakte venstre siden av hodet og deretter speilvendt. Bildene av rygg og bakhode er tatt på en slik måte at det ikke umiddelbart går an å fastslå hva som er høyre og venstre side.

– Dette var likskjending. Jeg vet faktisk ikke om de var i stand til å sette ham sammen igjen etter denne siste maltrakteringen, og jeg er heller ikke sikker på om han noen gang ble brakt tilbake til Det hvite hus, og om han i det hele tatt ble gravlagt.

Obduksjonsrapporten ble ikke skrevet før natt til søndag, noe som underbygger Gjerdes påstand om bortføring og en andre obduksjon lørdag kveld. Skadene på liket måtte endres på for å få dem til å stemme overens med vinkelen gjerningsmannen skjøt fra.

Søndag ble President Kennedy begravd. I følge Gjerdes spekulasjoner kunne nå FBI-sjef J. Edgar Hoover, og hans nære venn og nyslåtte president; Johnson, puste lettet ut. De hadde i en vellykket operasjon avrettet mannen de hatet så intenst at de arrangerte en offentlig henrettelse. Life Magazine hadde fått trofeer de kunne trykke. Hele verden skulle få se President Kennedys hode eksplodere.

– Kennedy var upopulær innenfor mektige finanskretser på grunn av en økonomisk lovgivning de rike tapte penger på. Kennedy ville også trekke seg ut av Vietnam mot CIAs, Johnsons og militærets vilje. De militære syntes Kennedy hadde vært for ettergivende for Sovjet under Cuba-krisen ett år tidligere. Visepresident Johnson stod i fare for å havne i fengsel etter en korrupsjonsskandale i Texas og ville dermed ikke bli visepresidentkandidat ved kommende presidentvalg. FBI-sjef Hoover skal ha hatet President Kennedy og broren, justisminister Robert Kennedy. Slik Gjerde forstår det, var også Life-Times eiere bitre motstandere av Kennedy og hans politikk.

– Det er jo hinsides all forstand at de kan ha bortført liket fra det Hvite hus, og mange oppfatter det som sensasjonsmakeri, men jeg mener bortføringen er den eneste holdbare forklaringen ut i fra vitneobservasjoner og bilder, sier Gjerde ivrig.

Folk påstår han har misforstått bildene.

– Ingen har tatt meg alvorlig bortsett fra noen kollegaer ved veterinærhøgskolen. Jeg er overbevist om at jeg har rett, og om at jeg har sett ting andre ikke har sett. I mitt daglige virke som forsker jobber jeg mye med å tolke bilder ved mikroskopering. Jeg har også medisinsk kompetanse. Mange av de som studerer bildene har ikke det minste begrep om medisin og misforstår nokså elementære ting.

Richard Nixon hadde tapt knepent for Kennedy i presidentvalget i 1960. Ved valget i 1964 stilte han ikke opp, og Johnson vant en soleklar seier over Goldwater. Men i 1968 annonserte president Johnson uventet at han ikke stilte til valg for en ny periode.

Gjerde tror at det at Nixon ikke stilte til valg i 1964, og at Johnson ikke stilte i 1968 var avtalt spill mellom to konspirasjonsfeller. Da Robert Kennedy lanserte sitt kandidatur og var på god vei til å bli det demokratiske partiet sin presidentkandidat, ble også han skutt og drept i juni 1968. Han hadde lovet å gjenoppta etterforskningen av drapet på broren dersom han ble president. Måtte dette forhindres?

– Hvis dette virkelig var en konspirasjon, vil de kjøre ut falske spor som leder folk på avveier. Jeg ser at det er folk i JFK-diskusjonsforum på nett som går hardt ut mot meg. Det jobbes nok fortsatt aktivt for å hindre at noen kommer på rett spor. Mange samfunnstopper i USA ønsker nok ikke at sannheten skal komme for en dag.

Powered by Labrador CMS