LESEHEST: Beck (1,5 år) har på seg en grønn kosebody med hette fra «Liten og Tøff» av merket Nanoou 399 kr.

Blomsterbarn

Gode vaner starter tidlig. Putt poden i økologiske klær og vis at du bryr deg om den verden de skal arve.

Publisert Sist oppdatert
GLAD DANSER: Mailan (3 år) er kledd i en genser fra H&M; 59,50 og en kjole fra Helios 505 kr. Resten er privat.
OPPMERKSOM: Tida (2 år) tar på seg en topp fra H&M; til 129 kr. Skjørtet er også fra H&M; og til samme pris. Resten er privat.

Svært mange studenter har barn, og vet hvor store mengder klær som går med og hvor kort tid de varer. Samtidig blir man gjerne enda mer opptatt av å tenke miljøvennlig. Da er det greit å vite at det finnes mye fint og lett tilgjengelig der ute. Og det behøver ikke være dyrt.

Det aller mest miljøvennlige er selvsagt å arve klær, og å kjøpe brukt. Men noen ganger er det nødvendig å kjøpe noe nytt til den lille. Se da etter kvalitetsutstyr som holder en stund. Klær til småbarn bør være laget av naturfibre (bomull, ull, silke, lin) og de bør kunne vaskes.

«Naturlig», «organisk», «økologisk» og «biologisk» er ord som brukes om hverandre, som kan bety forskjellige ting på forskjellige språk. I Norge er «økologisk» det offisielle navnet på produkter som er framstilt etter kravene til den nasjonale kontrollordningen Debio. Disse framstilles så naturlig som mulig, uten bruk av kunstgjødsel og giftige sprøytemidler. Den beste garantien for at klærne både er økologiske og frie for helse- og miljøbelastende stoffer, er Svanemerket.

Sjekk merkingen for å finne ut om klærne er økologiske:

http://www.etiskforbruk.no/

http://www.gronnhverdag.no/

http://www.svanemerket.no/

Takk til alle foreldrene for lån av barn!

Og takk til Anne-Sylvie Bonnet for lån av fotostudio.

Powered by Labrador CMS