God appetitt!

For noen av oss innebærer studiestart et gjensyn med gamle trakter og kjente fjes, mens andre knapt har satt sin fot i en forelesningssal før. Enkelte har fem års jusstudier foran seg, andre utdannes til kunstnere, musikere og arkitekter. Vi er en broket forsamling, med forskjellige ambisjoner, livsplaner og motivasjon. Allikevel er vi på underlig vis forent, gjennom å være en del av den stadig voksende gruppen kalt studenter.

Velkomstmagasinet Nybakt har som mål å gi både gamle og nye studenter et innblikk i hva studieåret vil bringe, i tillegg til å fungere som lektyre når man sitter alene og ikke har noe bedre å gjøre. Det er nemlig en kjensgjerning at mange studenter føler seg ensomme, særlig i starten av studiene. Et tips i så måte er å oppsøke en av de utallige studentforeningene, som du kan lese om på side 11. Andre steder i magasinet kan du lese om hvordan studietiden artet seg før samlebåndsproduksjon av studenter ble et begrep, eller du kan følge forsøket på å overleve som blakk student.

Forhåpentligvis vil du finne noe etter din smak i magasinet, men viktigere er det at studietiden byr på appetittvekkende opplevelser. Selv om Universitas helt sikkert kommer til å proppe deg full av nyheter om svikt i studenters tilbud, er det hevet over tvil at å studere i Norge er rimelig komfortabelt. Man kan si at dessertgenerasjonen kommer til dekket bord, med studiefinansiering, gode offentlige utdanningstilbud og uttalte mål om å få flest mulig til å velge studietilværelsen. I en slik situasjon er det lite annet å gjøre enn å forsyne seg av tilbudet. Vi benytter anledningen til å ønske deg lykke til, og oppfordrer til å kose deg både med resten av velkomstbilaget og studietilværelsen.

Powered by Labrador CMS