Den lille sorte

Plagget som er et av de mest anvendelige man kan anskaffe.

Publisert Sist oppdatert
KLASSISK OG ROCKA: Kjole fra Tonica 790 kroner, hansker fra H&M; 69,50 kroner, tilbehør ellers er privat
GATEBILDE: Kjole fra Tonica 790 kroner, hatt og smykker er private
ETTER FESTEN: Kjole 790 kroner, sko med strass 1520 kroner -- begge fra Tonica, hansker fra H&M; 69,50 kroner, tilbehør ellers er privat
FILMDIVA: Kjole fra H&M; 298 kroner, hatt fra Tonica ikke prissatt, sko og tilbehør ellers er private.
SPORTY MED STRIPER: Kjole (omsydd Adidas joggebukse) av merket 3hand fra Alphaville 1100 kroner, solbriller 295 kroner også fra Alphaville.
BARSK, SELV I KJOLE: Kjole fra Fretex 69 kroner, hatt privat.
VAMP: Kjole fra Koma av merket Whyred 1099 kroner, tilbehør og skoletter er private.
KOKETT FRØKEN: Kjole fra Fretex 89 kroner, vifte fra Tonica ikke prissatt, smykker private.

Begrepet «den lille sorte» ble lansert i 1926 av Coco Chanel. Den lille sorte er en knekort kjole som brukes til fest eller ved andre anledninger når man ønsker et pent antrekk.

– Enkelhet er kilden til all ekte eleganse, sa kjolens mor og siden har kjolen blitt selve definisjonen på raffinert smak. Opprinnelsen skyldtes at 1920-tallets kvinner var blitt mer selvstendige, og krevde en mer funksjonell og fornuftig garderobe. De gjorde etter hvert sitt inntog i arbeidslivet, deltok på utendørssport så vel som coctailfester. Kvinnene røyket, drakk og danset charleston til lyse dag, og de gjorde det i kjoler som blottet leggene for første gang i historien. En klassisk variant av «den lille sorte» bar Audrey Hepburn i 1960 i filmen Frokost på Tiffanys. Vi har funnet syv kjoler som med noen grep får helt unike uttrykk. Noe for enhver anledning og enhver stil.

BLOMSTERBARN: Kjole fra Hassan & Den Dama av merket Juicy 1699 kroner, tilbehør privat

Takk til Alphaville, Fretex Grønland, Hassan & Den Dama, Hennes & Mauritz, Koma og Tonica Vintage for lån av klær og tilbehør. Takker også til Cyan Studio for lån av studio.

Powered by Labrador CMS