Forbannet være brødrene Wright

Følelsen av å vite at kjærligheten kommer til å dra fra deg, er tung. Følelsen i det den drar, er tyngre. Når kjærligheten har dratt, er det ikke tungt. Det er et helvete.

Og når du står der, maktesløs, og ser kjærligheten nærme seg utgangen, og du veit at den forlater deg. Da føler du deg vanvittig liten.

Ja, når kjærligheten tar av, fyker opp i lufta i en gigantisk jernfugl for å fly halve jorda rundt og bosette seg på et annet kontinent; når kjærligheten gjør akkurat det, da forbanner du de hjernedøde Wright-brødrene.

Wright. Brødreparet som av en eller annen sinnssyk grunn mente det ville være fornuftig å lage en konstruksjon som kan rive deg opp fra landjorda, frakte deg over hav, land og strand, for så å sette deg ned et helt annet sted i verden. Hva er vitsen med det? Dumme Wright-brødre.

Det er Wright-brødrene som har stukket av med kjærligheten min. De tok kanskje kvelden og la seg under torva for lenge siden, men det forandrer ikke det faktum at det er deres skyld. Deres skyld at kjærligheten min er reist.

Kjærligheten kunne vel kanskje tatt båt, sier du? Nei, for kjærligheten min har vannskrekk, og dit kjærligheten min har dratt kan man ikke komme seg til fots. Det er uansett brødrene Wright som skal klandres.

Ja, jeg har en høne eller to å plukke med brødrene «Åh, se hva vi var så fantastisk smarte å konstruere»-Wright. Heldigvis for dem er de døde. Begge to. Slipper vel å bekymre seg for kjærligheten også, de. Heldiggrisene.

Kjærligheten som reiste fra meg derimot. Den er ikke død. Men brødrene Wright gjør det forbannet mye vanskeligere å holde den i live.

Dersom kjærligheten holder på å dø, og du selv er i nærheten, da er munn-mot-munn-metoden rett vei å gå. Men, hvis kjærligheten holder på å dø, og du og kjærligheten er på to vidt forskjellige kontinent, hva gjør man da? Har du noen gang hørt om munn-mot-munn over telefon? Over internett? SMS? Nei, for det går ikke.

Så la oss bare håpe at kjærligheten holder seg frisk og sunn mens den er langt der borte. Kanskje kan den til og med vokse seg sterkere og kraftigere ved å bli satt på en slik prøve. Det ville i så fall vært fantastisk, men det vil ikke gjøre meg mer begeistra for brødrene Wright…