LEGG NED!

Universitas slakter og foreslår nedleggelse av ubrukelige ting.

Publisert Sist oppdatert

Månedens slakt: Medievitenskap

Av alt det livsfjerne rælet som foregår på Humanistisk Fakultet er Medievitenskap tullefaget som virkelig tar kaka, en tomhetens tumleplass for avvikere som liker å lese bøker av Kjetil Rolness mens de runker til intelligent feminist-porr og vurderer hvordan de forskjellige kameravinklene forandrer ansikt-til-ansikt-verdien i det seksualiserte budskapet. Hva er poenget med å opprettholde dette pengesluket av et tilbud for folk som liker å si liksomsmarte og uforståelige ting om mediet som budskap og globale landsbyer i stedet for å gjøre en ærlig dags arbeid og faktisk bidra med noe i samfunnet?

Alt Medievitenskap gjør er å skape en generasjon sosialt inkompetente halvaper som i løpet av årene på universitetet ikke klarer å tilegne seg den minste peiling på hva som foregår i den virkelige verden, åstedet for den delen av vitenskapen som faktisk betyr noe. I stedet bedriver de (og snakker om) tv-titting, dataspill, chatting, telefoni og annen samfunnsnedbrytende aktivitet, dag ut og dag inn.

Og de får studielån for det! Lånet blir aldri tilbakebetalt, for hvem er det vel som ansetter noen som kun kan skilte med en bachelor i tv-titting?

Denne ubrukelige gjengen kan sammenlignes med sosialklienter som ikke gjør annet enn å glo på tv-en dagen lang, bortsett fra den tjuende, for da kommer trygda og de kan stikke på Halvor’s Pub for å diskutere de hjernedøde bagatellene de har sett flimre forbi på skjermen, som om de hadde en verdi utover det rene tidsfordriv.

Nei, legg ned faget, fjern skylappene fra de filmstuderende forvridde firkantøynene og gi dem bøker. Bøker om matte, bøker om politikk, bøker om verden utenfor skjermen, der hvor vi andre lever.

Powered by Labrador CMS