NYTT NAVN, GAMMEL FORENING: Øyvind Kihle Mobekk, Martha Ådland, Erlend Bø, Audhild Harkestad, Ingeborg Blaker og Torstein Løvlid (bak) i Konsertforeningen Betong.

Navnet skjemmer ingen

Clubstyret har fått nytt navn, men virksomheten er fortsatt den samme.

Publisert Sist oppdatert

HVA: Konsertforeningen Betong.

HVOR: Det Norske Studentersamfund.

PASSER FOR: Alle med et snev av musikkinteresse.

PASSER IKKE FOR: Alle med et snev av musikkinteresse, men null interesse for metall.

– «Clubstyret» sa ikke så mye om det vi drev med, sier Erik Hystad, nestleder i nylig omdøpte Konsertforeningen Betong. Nå skal det ikke finnes rom for tvil.

Som aktiv i Konsertforeningen Betong kan studenter skaffe seg relevant erfaring innen booking av artister, arrangering av konserter og andre arrangementer. Mange av foreningens medlemmer har senere fått jobb i konsert- og festivalbransjen.

Per idag har Konsertforeningen Betong mellom 20 og 30 aktive medlemmer. Mange har vært med i årevis.

– Som studentforening holder vi lenge på folka. Vi har blitt kritisert for ikke å ta til oss nye medlemmer godt nok, men det er nå engang litt forskjell på å stå i en bar og å skulle booke band.

Nå skal foreningen uansett forsøke å lokke til seg flere – og ikke bare metallfans, selv om disse er blant Betongs mest trofaste gjester. Foreningen ser både mot Det Norske

Studentersamfund og egne rekrutteringskampanjer, skreddersydde for å lokke til seg musikkinteresserte studenter.

– Konsertforeningen Betong skal være en studentforening med

et bredt program, og vi har rom for alle uavhengig av sjanger, selv om vi kanskje sliter litt med å tiltrekke oss publikummet til Marit Larsen og Elvira Nikolaisen.

– Tror du de blir skremt vekk av alle metallhodene som kommer på Betong?

– Det tviler jeg vel litt på.

Hystad vedgår likevel at det i det siste har blitt mye metall.

– Vi har medlemmer med kompetanse på akkurat det området, og som er enormt dyktige til å booke, dessuten er det større kamp om beinet i andre sjangere. Vi er best i Oslo på metall, og ønsker oss medlemmer med spisskompetanse på dette feltet, men selvsagt gjerne andre ting også. Vi vil ha tak i folk som er interesserte i musikk, og synes det høres kult ut å arrangere konserter, enten det er hip-hop, pop, rock, elektronika, metall, country, jazz, klezmer eller hva det måtte være.

Konsertforeningen Betong fortsetter denne våren med sine faste konsertkonsepter South of Heaven og Nybrott, som begge gir fremadstormende norske band sjansen til å vise seg frem. Hystad sier foreningen kontinuerlig forsøker å booke band av internasjonal størrelse til Betong, men velger å holde kortene tett til brystet når han blir bedt om å nevne navn han ønsker seg til huset. Han gliser hemmelighetsfullt.

– Dere får vente og se.

Powered by Labrador CMS