Mørkets lyse sider

Sommeren er definitivt over og du er fortsatt like ensom og seksuelt frustrert. Det blir nok ikke noe på deg på denne siden av vinteren, men fortvil ikke. Mørke og kulde byr på mange fordeler for dem som frivillig og ufrivillig frister singeltilværelsen.

1. Offentligheten renskes for tiltrekkende mennesker i lite tildekkende antrekk. Du slipper derfor å gå rundt og bli minnet på det sexlivet du ikke har.

2. For mange kjærestepar er kalde høstkvelder ensbetydende med «hjemmekos». I praksis innebærer dette inntak av unødvendige kalorier foran fordummende tv-underholdning. Som enslig er det lettere å holde seg slank og smart.

3. Ja vel da, du kommer nok til å se på mye dritt på tv du også, men du slipper hvert fall å måtte snakke om det også.

4. Mange kjærestepar skjønner i løpet av vintermånedene at de rett og slett kjeder livet av hverandre. Ingen går rundt og minner deg på at du er en kjedelig person.

5. Hvis ikke gjensidig kjedsomhet driver dem til å på ski ake eller lage engler i snøen, holder de fleste irriterende lykkelige kjærestepar seg innendørs. Tross drittværet, er det derfor lettere å bevege seg utendørs, uten at sund selvforakt blir til rå misantropi.

6. Det er heldigvis lenge til jul, men den tid vil komme. Uten kjæreste sparer du en vesentlig utgiftspost på det økonomiske og kreative gavebudsjettet.

7. Høst og vinter betyr død eller, i beste fall, bedritne livsvilkår for de aller fleste levende vesen. Som enslig kan du slutte deg til naturens gang uten å bli forstyrret av krav om «spontanitet», «initiativ» og «kvalitetstid».

8. Når våren omsider kommer, er det bare vi enslige som vet hvor kjip vinteren virkelig er.

Kan vi klage?