Kjenn din foreleser

Publisert Sist oppdatert

Navn: Ellen Munthe-Kaas

Stilling: Førsteamanuensis i informatikk

Sivilstatus: Gift, tre barn

– Te eller kaffe?

– Te – definitivt!

– Hvorfor definitivt?

– Jeg bodde i England til jeg var tre år, og mine norske foreldre ga meg noen engelske vaner, som å drikke te. Det startet med masse melk og litt te. Nå drikker jeg svart te med litt melk. Her drikker jeg den bar.

– Har du tatt med deg andre engelske vaner?

– Vi spiser kalkun til julemiddag, og tradisjonell engelsk fruktkake. Sånn skikkelig kompakt kake med rosiner og sukater, som tar mange timer å steke.

– Øl eller vin?

– Vin – jeg er ingen øldrikker, er ikke glad i det, rett og slett.

– Når begynte du å drikke alkohol?

– Jeg skiller på å smake og drikke. Mine foreldre var av den oppfatningen at det var lov å prøve å smake, så det gjorde jeg vel første gang da jeg var åtte-ni år gammel. Men det var jo ikke noe godt! Å drikke alkohol begynte jeg ikke med før jeg var over atten år.

– Hva med dine barn, fikk de smake alkohol i den alderen?

– Nei, det får de absolutt ikke lov til! Nå til dags blir ikke det sett på som bra.

– Hvordan var din første forelesning?

– Jeg var veldig nervøs. Men det er ikke sikkert de merket det. Det var mens jeg var stipendiat her på universitetet, tror det var om avanserte algoritmer.

– Hvem ville du helst forelest for?

– Jeg synes det er utmerket å undervise for studenter. De er stort sett oppegående.

– Stort sett?

– Ja. Når det er store forsamlinger har studentene større vansker med å stille spørsmål. Hvis jeg ikke får noen respons, er det som å snakke til en mur.

– I 2000 ble du kåret til instituttets beste foreleser. Hvorfor det?

– Det er noe jeg aldri helt har skjønt. Jeg tror ikke jeg er noen superforeleser.

– Hva gjør du når du kommer hjem?

– Da pleier jeg å spise middag som mannen min har laget. Han kommer først hjem. Det hender det er sønnen min som lager den også. I helgene er det jeg.

– Har du noen favorittgjenstand i hjemmet?

– Det må være pianoet. Der spiller jeg klassisk musikk. Det blir jeg glad av. Kan egentlig ikke beskrive det på en annen måte. Jeg prøver å gjøre det hver dag, men det er bare for meg selv.

– Har du noen gang datatrøbbel?

– Jeg sliter like mye jeg som alle andre. Med alt mulig, egentlig. Dette faget er så mangfoldig. Jeg vil sammenligne det med et hus. Man kan si at jeg er arkitekten, men det betyr ikke at jeg kan arbeidet til rørleggeren og snekkeren av den grunn.

Powered by Labrador CMS