GÅTE: Litt mystisk og flørtende senorita. Viften er fra Standard, kostet 20 kr.

Praktisk eleganse

Smykker, vesker og skjerf har alltid vært populære på tilbehørsfronten. Men Universitas spår at vifter nå blir det nye ultimate tilbehøret. Ikke bare er de vakre, de har også en praktisk funksjon.

Publisert Sist oppdatert
Sommerlig med fugler på. Rund variant. Panda. 25 kr
Souvenir fra Madrid. Parfymert (!) 50 kr
Vakre blomster. Panda. 25 kr
I tre, med kinesiske tegn. Robust. Panda. 40 kr
Prydet med geisha. Kvalitet. Japantorget. 320 kr
Blå, traner. Tre og papir. Panda. 25 kr

Butikker:

  • Panda Kinabutikken Olaf Ryes pl 6
  • Japan Torget Arbosgt. 2B
  • Standard Festmagasinet AS Prinsens g 25

De fleste forbinder vifter enten med hvitsminkede japanske geishaer eller fyrrige flamencodanserinner. Men allerede i oldtidens Egypt brukte de vifter. Da var det slaver som sørget for at de rike fikk en sval bris fra store palmeblader. Også i mellomkrigstidens Europa viftet charlestondamene seg med forseggjorte vifter.

I dag er det veldig få som bruker vifter. Rart, egentlig; hvor ofte har du ikke lyst til å kjøle deg ned når du er ute på byen? Det er varmt selv i Norge, og selv på høsten og vinteren, når du har ristet litt på deg på dansegulvet, rocka fra deg på konsert, eller befinner deg i ett stint lokale. Da er de bare å dra opp viften og få en umiddelbar løsning på problemet. Kanskje du får litt oppmerksomhet samtidig? Det skal ikke mer til for å vekke oppsikt.

Vi har funnet et knippe vifter som er forskjellige, både i størrelse, utseende og pris.

Et tips er å titte etter vifter når du er i en asiatisk butikk, også i matbutikkene kan de ha fine eksemplarer. På reise i flere land finner du også vifter mange steder. Vi har til og med funnet noen vifter i leketøysbutikker.

Skaff deg en som passer for deg, og nyt følelsen av å være superelegant og fullstendig avkjølt på en gang.

Se bildeserie for bilder av flotte vifter.

Camillas Collektion

Vår selvoppnevnte kles-og moteekspert kommer i hvert Magasin med råd og vink, inspirerer og utfordrer, drar frem glemte skatter og slår et slag for klærne du skaffer deg billig eller gratis. Camilla har som mål å gi deg en blanding av husmortips og glamorøse trendspådommer.

I neste Magasin: Androgyn

Takk til Grand Hotell for lån av Palmehaven

Powered by Labrador CMS