OMFANGSRIKT: På Uglebo kan du gå ned i en kjeller og drikke deg verden rundt.

Ugle etter øl

Når den eldste foreningen på Blindern feirer at grunnleggeren ble født for 200 år siden, tyller de i seg den velkjente blandingen sjampis og bløtkake.

Publisert Sist oppdatert

Hva: Filologisk Forening (FF)

Hvor: Uglebo, i kjelleren på Sophus Bugges hus, tirsdager og torsdager 12 - 16, fredager 18-02

Passer for: Alle, inkludert de som blander dress og sneakers på fest.

Passer ikke for: De som ikke liker øl

– Jeg tror ikke Frederik Moltke Bugge innså konsekvensene da han startet Filologisk Forening, sier leder Geir Gundersen, i anledningen ikledd dress. Han har et lilla og gult ordensbånd over jakka, som matcher veggene på Uglebo.

Frederik Molkte Bugge ble født 23 september 1806, og grunnla Filologisk Forening (FF) i 1840 for å kunne «prege Studentersamfundet med sin ånd» – filologer og pedagoger sto nemlig i spissen for å verne de klassiske studier mot realfag og nedprioritering av språkfag i skolen. Og selvfølgelig skulle foreningen også være et symposium og drikkegilde for medlemmene. Sistnevnte er nok det som preger Uglebo og FF mest nå, hvor alle uansett fagtilhørighet er velkomne til bords.

– Vi har 12 øltyper og en månedsøl, proklamerer Geir stolt. Fordi alle aktive i FF nå har på seg finstasen og sipper på sjampanje, står en representant for Realistforeningen (RF) i baren.

– Vi har ikke så mange ølsorter, smetter RF-representanten inn.

– Men er det liv her ellers? Foreløbig har kun et tyvetalls personer tatt veien til hulen for å feste for grunnleggeren og at tidsskriftet Filologen i år har femten årsjubileum.

– På fredager er det stappfullt her, med laidback stemning. De fire årene jeg har vært medlem har jeg sett tilløp til slosskamp kun én gang.

Tirsdager og torsdager er Kafe Uglemor, hvor man kan spise vafler minst like gode som bestemors. Geir tygger på sitt andre bløtkakestykke og er fornøyd:

Uglemor går så det suser!

– Uglemor går så det suser!

På veggen våker Hans Majestet Den Gyldne Ugle. Uglebo har nok av sofaer, og en bokhylle er fullstappet med spill. Her har de tilogmed Jentesnakk, fnisespillet fra nittitallet som mang en jente tenker tilbake på med røde kinn. Uglebo virker som et trivelig sted å henge på etter endt lesesalsuke.

– I tillegg til Uglebo driver FF Filologen, vi har konserter her fra tid til annen, og vi arrangerer debatter. Dessuten har vi en videogruppe.

– Videogruppe?

– Ja. De lager kortfilmer. En til to ganger i semesteret har de kortfilmmaraton hvor de i løpet av én helg skal produsere minst en kortfilm. Neste maraton er førstkommende helg.

Feiringen går foreløbig fredelig for seg, men etter sigende er fredagene langt livligere. Alkoholkonsumet er det intet å utsette på. Symposiumet fortsetter. Og grunnlegger Bugge? Han ble alkoholiker.

Powered by Labrador CMS