Eldrebølgen

Bestemora di har pult! Skvatt du nå? Syns du det er ekkelt? Litt ubehagelig, liksom? Jeg óg! Men vi må nok bare finne oss i det. Veldig elementær biologi tilsier at vi oppsto som et indirekte resultat av at besteforeldrene våre valgte å slå av radioen og legge seg tidlig en kveld for et par generasjoner siden. Jaja, det er jo ikke så ekkelt, sier du kanskje.

Hvorfor ikke? Fordi da var det en hensikt bak det, og nå er det bare for sportens skyld? Tidene forandrer seg, og det gjør da virkelig gamle mennesker også. Der det tidligere var fysisk umulig å gjøre noe som helst etter fylte 65 år, har det nå kommet alskens legemidler som sikrer at evnen til å få den opp holdes kunstig i live. Og det stopper ikke her: Trodde du virkelig at rosenrot-pillene til bestemorra di var for å normalisere blodtrykket hennes?

Nei, tidene der eldre var søte og stekte vafler dagen lang, er langt på vei over. Legemiddelindustrien og populærkulturen har skapt en forventning om at seksuallivet skal vare til man dør, og den pliktoppfyllende eldregenerasjonen ser ikke annen utvei enn å følge opp: Man vil vel være normal?

Da får det heller være at barnebarnet leker på motorveien eller stikker hodet i komfyren mens mormor og bestefar tar en «ettermiddagslur». Sex skal man ha! Koste hva det koste vil.

Og verre vil det antakeligvis bli: Tenk deg når Free Love-generasjonen inntar gamlehjemmene og plutselig finner seg selv fri for ansvar, med masse fritid og et sinnsykt mangfold av prestasjonsfremmende medikamenter i ryggen. Dette må bli stygt.

Noe må definitivt gjøres, snart er det for sent, og vår generasjon sitter hjemme med barna på lørdagskvelden fordi besten og tutta ikke kan sitte barnevakt: De er på swingersferie i Nederland. Hvor mye moralsk forfall hos den eldre garde skal vi egentlig finne oss i?

– Jeg er et erotisk vesen jeg også, sier bestemor og myser over hornbrillene sine. Bestefar smiler fårete og nikker.

– Send meg rosenroten.

Powered by Labrador CMS