OVENPÅ:Visstnok skal det føles som man underlegger seg hele Oslo.

Overblikk

Med små, enkle grep blir studenttilværelsen en fryd.

Publisert Sist oppdatert
BOKBREDDE: På hovedbiblioteket finner du bøker i alle fasonger og størrelser. Det er lurt å lese de kjente klassikerne, i hvert fall pugge titlene, for å henge med i den akademiske samtalen.
HOPP: Det er lurt å bevege litt på slappe lesesalsben. Har du SiOs treningskort, kan du svette over gamle treningsapparater nede i Idrettsbygningen. Er du derimot er av den sparsommelige typen, får du trent både rumpe og lår ved å løpe opp og ned den lange trappa utenfor Georg Svedrups hus. Er du også ung og dum, kan du få god trening ved å skli ned gelenderet i hovedbiblioteket, og løpe opp trappene med illsinte bibliotekarer i hælene.
HETT ROM: Etter endt treningsøkt må gjerrigknarker nøye seg med å vaske seg under armene på en do. Bortsett fra de som er studenter ved Forskningsparken. De har nemlig tilgang til dusj i kjelleren. Har du gyldig SiO-kort, kan du ta deg en dusj i Idrettsbygningen. Her finner du også en badstue, som visstnok skal være et passende sted å ha vorspiel, hvis du klarer å smugle et par pils i buksa.

Det handler bare om å kjenne hemmeligheten. Først av alt, som student, og det ligger i ordet, er det viktigste å studere. Pensumbøker er svært dyre, i tillegg byttes de ut hvert år, og derfor er det umulig å få tak i noe billig og brukt. Hvordan få tak i bøker? Løsningen når stipendet er brukt opp er å ta en tur til hovedbiblioteket i Georg Sverdrups hus.

GOD MAT: Uten mat og drikke, duger lesehesten ikke. På Blindern er det nok steder å fylle magen, men ikke alt er like god kost. Selvfølgelig kan du velge å ta med deg den tradisjonelle matpakka og kjøpe deg en kaffe, for på de fleste serveringssteder på Blindern har folk med seg medbrakt. Kaffen nytes imidlertid best i kantinen på toppen av Administrasjonsbygningen eller P.A. Munchs hus, hvor du får både vind i håret og god utsikt. Vil du bytte ut hele matpakka, smaker maten best på Frida i Fredrikkes hus.

For deg som ikke skal tråkke dine studieår på Blindern: Jussstudenter har hovedstadens goder i gangavstand og kan nyte lunsjen på Teaterkafeen. Som jussstudent er det imidlertid viktig at du kjenner din leseplass, og nye studenter leser i Domus Nova. Ellers drikker og danser alle på Frokostkjelleren i sentrum. (Er du BI student, kan du få ut eksamensfrustrasjon ved å hive småstein eller bøker i Akerselva i Nydalen. Veterinærstudenter lufter både seg selv og dyr i St. Hanshaugen, bare et steinkast unna skolen.)

Powered by Labrador CMS