Oslo-opplevelser

Blakk og sugen på en liten storbyferie? Oslo har alt.

Publisert Sist oppdatert

Ok, det er kanskje ikke Syden. Greit, været er litt så som så. Og ja, det regner. Men gjør det noe? Oslo har en del spennende å by på, og mye finnes under tak. Christian Ringnes’ miniatyrflaskemuseum er et Disneyland i småskala, med fargerike, morsomme, rare og stygge flasker utstilt på en usedvanlig måte. Ellers er en tur på gode, gamle Zoologisk museum ikke å forakte, med sine dinosaurskjeletter som kan få den mest hardbarka Jurassic Park-fan til nærmest å gå i oppløsning. Ønsker du å få opp humøret på en regntung dag, er Teknisk Museum stedet. Bygget huser utallige duppeditter og dippedatter som kan få deg opphengt i flere timer, til sola titter fram igjen.

Kokosboller og kajakk

Etter å ha vært på Teknisk Museum, kan du rusle langs Akerselva. Når du kommer til Sagene, er det verdt å stikke innom Den lille kokosbollefabrikken. Der kan du se på kokosbolleproduksjonen og spise helt ferske kokosboller. Sagene er også i besittelse av Hønse-Lovisas hus, et lite, rødt hus, idyllisk plassert ved fossen, som serverer vafler og kaffe. Etter å ha spist deg mett på kokosboller og vafler, kan du kan du rusle ned til Villmarkshuset og leie deg en kajakk. Padleturen avsluttes med noen billige øl og jukebox-musikk på Stargate, der Akerselva munner ut.

Kardemomme By light

Kjeder du deg? Hva med en sightseeingtur i din egen by? Spaser gjennom trehusbebyggelsen i Telthusbakken. Gå de tunge skrittene opp til Kampen. Her fikk Torbjørn Egner inspirasjon til Kardemommeby, og det forstår seg. Det lille området er stappfullt av knøttsmå, gamle trehus i alle farger og fasonger. Når du er på Kampen, sørg for å stikke innom barnebondegården. Her kan du klappe hester og mate geiter. Høy i håret og kattehår på klærne ristes elegant av på Kampen Bistro, hvor du får god mat til en forholdsvis billig penge. I tillegg har de et spesielt Elvis-alter stående. Det alene er verdt måltidet.

Muskler og silikon

Er du trist fordi den årlige Hellas-turen gikk i vasken? Tørk tårene. Det går faktisk an å øyhoppe i Oslo også. Ta bare båten fra Vippetangen og ut til en av øyene i Oslofjorden. Her kan du ha piknik blant klengete kaniner og småbarnsfamilier, og du slipper unna de sleske grekerne med altfor mye brylkrem i håret.

Savner du den pulserende storbyens liv og røre? Da er det bare å stikke på Vålerenga-kamp. Supporter eller ikke, det er alltid en opplevelse å få med seg Klanens mange oppfinnsomme innslag av gedigne bannere og spenstige sanger.

Blir det for bråkete, kan du slenge deg på sykkelen, eller ta Bygdøybussen til gamle Rodeløkken kafé ved Frognerkilen. Her selges det kaker og kaffe av ymse slag i idylliske, rolige omgivelser. Etterpå kan du busse eller sykle videre til Oslos se-og-bli-sett-strand nr. én: Huk, hvor du kan spotte skalla muskelbunter med sinte hunder, og silikonberter med techno på radioen. Nesten som i Syden. Herlig.

Sport og spising

Vil du bedrive sport, har Oslo nok av parker og løkker å by på. Bare skaff deg en ball og noen venner som er villige til å få grønske på knærne. Er de ikke det, kan dere spille bordtennis i Sofienbergparken, eller minigolf nederst på Grünerløkka.

Er det derimot etegilde du er ute etter, kan Bølgen&Moi; på Briskeby være det du leter etter. På søndager har de et spis-så-mye-du-vil-konsept med kalde og varme retter, samt ost, dessert og kaffe. Gildet er kanskje ikke superbillig, men det er så omfattende at du ikke trenger mat på flere dager etterpå.

Oslo har altså mye å tilby fattige studenter. Så er det bare kunsten å komme seg opp fra sofaen.

Powered by Labrador CMS