VAKRE STEMMER: Kvindelige Studenters Sangforening sang for de få oppmøtte fra Oslo Kristelige Studentforbund under gudstjenesten i Slottskapellet.

Kanskje kommer Kongen

Det finnes ti ulike kristne foreninger ved Universitetet i Oslo. Noen av dem møtes i Slottskapellet.

Publisert Sist oppdatert

Kristne studenter ved UiO

  • Det finnes ti ulike studentforeninger fundert i en kristen tro ved Universitetet i Oslo.
  • OKSF har ca. 200 medlemmer, rundt 20 i den harde kjernen.
  • Studentmenigheten har holdt gudstjenester i Slottskapellet i over 100 år.

HVA: En søndag med Oslo Kristelige Studentforbund (OKSF)

HVOR: Studentmenighetens gudstjeneste i Slottskapellet

PASSER FOR: Studenter som vil finne roen en søndag formiddag

PASSER IKKE FOR: De som var litt for lenge på byen dagen før

– Det var fest i går, skjønner dere, så det er nok derfor det var litt labert oppmøte på gudstjenesten, sier Kristine Hofseth Hovland, og smiler litt unnskyldende.

Av de drøyt 20 oppmøtte på Studentmenighetens høymesse i Slottskapellet, var ca. fem-seks fra Oslo Kristelige Studentforbund (OKSF). Koret alene var flere enn menigheten i Slottskapellet, men det satte ingen demper på stemningen.

OKSF, som for øvrig er noe helt annet enn Oslo Kristelige Studentlag (OKSL), er på besøk på gudstjenesten til Studentmenigheten. Som igjen ikke har noe å gjøre med Ny Generasjon Blindern eller Hope Oslo Kristne Studentforening eller noen av de andre kristne studentforeningene eller organisasjonene på Blindern. Til å bli totalforvirret av? Ja!

– Vi er den mest liberale av de kristne studentforeningene, forklarer Hovland før vi går inn til høymessen.

Med støtte fra Andreas Mollestad Nilsen forteller hun at OKSF, eller bare «Forbundet», er mer liberale i måten å tolke bibeltekster på enn for eksempel OKSL, også kjent som «Laget».

– Blant annet mener vi i Forbundet at det er helt greit at homofile jobber i kirken og har kirkelige verv. Men Studentmenighetens gudstjeneste er ganske lik vår, vi snakker om hverdagslige ting og om viktige samfunnsspørsmål.

De ulike kristne foreningene holder nemlig gudstjenester hver for seg.

– Men jeg vil ikke si at vi er konkurrenter til hverandre, vi tiltrekker oss forskjellig typer mennesker som søker ulike ting.

En gardist i giv akt hilser høytidelig velkommen med sitt formelt polerte smil, før høymessen åpnes av Kvindelige Studenters Sangforening.

– Bønn er et møtested, sier studentprest Hilde Barsnes.

Etter å ha møtt Jesus gjennom bønnen og spist og drukket hans kjøtt og blod under nattverd, drar Studentmenigheten for å spise lunsj, mens OKSF går videre til Nobels fredssenter. I utstillingen «Abrahams barn» har den iranske fotografen Abbas dokumentert menneskets søken etter en gud.

– Denne utstillingen viser religionen i et krysningspunkt mellom krig og fred, forteller Hovland.

Forbundet var i 2004 på tur til Israel og Jerusalem sammen med Muslimsk Studentsamfunn, og i 2007 skal de til Syria og Libanon.

– Det er ofte mye større forskjell innad i en religion enn mellom to religioner, jeg kan for eksempel ofte finne det lettere å prate med en liberal muslim enn med en konservativ kristen, sier Hovland.

Men bare et lite knippe OKSF-ere har møtt opp. Og igjen er unnskyldningen at det kan ha blitt litt sent på noen kvelden før.

– Så dere drikker alkohol, da?

– Hehe, vi går på fest eller på byen som helt vanlige, normale studenter gjør.

Powered by Labrador CMS