TID FOR ETTERTANKE: Sykepleierstudent Marte Moen Bleikelia beviser at fem minutter i massasjestolen gjør underverker mot høyt blodtrykk.

Årets fest

1500 gjester og festing over seks etasjer. Intet studentsamfunn, verken i Trondheim eller Bergen, kan skilte med større og høyere fest.

Publisert Sist oppdatert

– Øl smaker bedre i sykepleierbaren! sier Vegard Jæger høyt og myndig.

– Og man får massasje, legger Karen By til.

De to sykepleierstudentene har plassert seg rett innenfor døren, hvor de driver sin geriljamarkedsføring for sykepleierbaren. Et perfekt casestudie for den jevne markedsføringsstudent fra BI, ingen festdeltakere slipper unna.

– Er det dere som står i andre etasje med masse blod på frakkene?

– Nei, det er tannlegestudentene, det, vi holder til nede på Betong, forklarer Jæger.

Det er lørdag 1. april, og en time etter at dørene på Chateau Neuf har åpnet, står det flere utenfor og vorser enn det er inne i lokalet. Inne løper et titalls funksjonærer febrilsk rundt for å ordne med de siste forberedelsene.

Et stort skilt med hjemmelaget sjarm som skriker «sykestue» inviterer gjestene

bort til sykepleierbaren på Betong. Bak baren står Marte Moen Bleikelia sammen med tre andre medstudenter fra Høyskolen. Istedenfor å satse på makaber tilgrising av blod, har de valgt sykepleieruniformer av den utfordrende sorten som best kan assosieres med tyske «scheisse-filmer». Uniformene til tross, det er pleie og ikke sex som står i fokus.

– Vi har laget pleieplan. Vi kartlegger de som kommer til oss; hår, hud og puls, forteller Bleikelia, og fortsetter:

– BI-gutter som kommer hit og er altfor brune i huden, får for eksempel en øl for å dempe pigmentet.

Får man påvist høyt blodtrykk, er løsningen en annen.

– Du må sette deg i massasjestolen, kommanderer Bleikelia.

En rask titt på pleieplanen til sykepleierstudentene viser at høyt blodtrykk faktisk er det eneste problemet som må løses med noe annet enn alkohol. Det spørs om studentene i psykologibaren er like takknemlige om tre timer, når alle skal snakke ut om problemene sine i fylletåka. I mellomtiden sørger blant annet Tungtvann, Heroes & Zeroes, Twistaroos og Fredo Fontana for liv i oslostudentenes storstue.

Hva: Alle festers mor

Hvor: Chateau Neuf

Typisk klientell: Festkåte studenter

Passer for: Alle studenter som drømmer nostalgisk om barnslig fyll og dansing

Passer ikke for: De som syns det er best å prate

Powered by Labrador CMS