BLINDERNSTUDNTEN: Lenge før Hanne Danielsen (22) ante at Ole Koppreitan het Ole Koppreitan og var leder for Nei til Atomvåpen, ble hun fascinert av den skjeggete fyren med den fine kjeledressen som stod på Karl Johan og solgte buttons. I dag er han en av dem hun beundrer mest. -- Han står i kontrast til den blaserte ironigenerasjonen som raser forbi med H&M-posene; sine.

Tidløs tilbedelse

Til deg som trodde at heltenes tid var forbi.

Publisert Sist oppdatert
MUSIKKSTUDENTEN: Mai Elise Solberg er ikke i tvil om hvem hun beundrer mest i hele verden: De tre venninnene hun spiller sammen med i bandet VOM. -- De er fullstendig harmløse og skaper glede, også ser de utrolig tøffe ut og spiller fabelaktig rockemusikk. Det er fint å se opp til noen man kjenner, da kan man jo henge med idolene sine!
IDRETTSSTUDENTEN: Kim Erik Dahl (24) har svart belte i karate. -- Yoshitaki Funakoshi har hjulpet meg mye i downperioder. Han fikk tuberkulose som barn og ble spådd et kort liv, men bestemte seg for å bruke dette livet til å oppnå et så høyt karatenivå som mulig. Hver eneste dag, til han døde som 39-åring, trente han som om det skulle være hans siste.
ARKITEKTSTUDENTEN: Kristin Tobiassen (23) digger Andy Warhol, både som kunstner og person. Hjemme i stua henger et stort, turkis Marilyn Monroe-bilde, og hun har både penal og kjøleskapsmagnet med Warhol-trykk. -- Jeg liker det enkle og fargesterke uttrykket hans, og jeg beundrer ham for særheten, det å tørre å våge. Det må til for å lykkes som kunstner.
VETERINÆRSTUDENTEN: Helt siden han var på konsert med mora si som 7-åring har Stian Aaen (26) digga Torstein Flakne i Stage Dolls. -- Det handler om image, fotball og Rock’n Roll. Han er litt antihelt, bruker stygge skjorter, lager Rosenborgsanger og gjør sin egen greie. Det er derfor han er så kul.
TEOLOGISTUDENTEN: Åse Marit Prestrud (23) tenkte først at Jesus var hennes største forbilde, men fant ut at han egentlig er mye mer enn det. Derfor ble det Frodo. --For meg symboliserer han den egenskapen som ingen mennesker har fullt ut: evnen til å stå i mot den usunne egoismen.
Powered by Labrador CMS