Få deg jobb!

Jobb ved siden av studiene, og skaff ekstra penger samtidig som du øker jobbsjansene etter endt studium.

Publisert

Her finner du jobber

  • Aetat: [http://www.aetat.no](http://www.aetat.no)
  • Finn: [http://www.finn.no](http://www.finn.no)
  • Karrieresenteret i Frederikkebygningen har god oversikt over utlyste stillinger
  • Deltidsjobb.no: www.deltidsjobb.no

– Det pleier å være et godt arbeidsmarked for deltidsjobber ved semesterstart. Det er mange bedrifter som rekrutterer når de starter opp igjen etter ferien, sier leder av karrieresenteret ved Universitetet i Oslo, Vidar Grøtta.

Han råder studenter til å skaffe seg jobb – ikke bare på grunn av pengene – men også fordi man får verdifull erfaring fra arbeidslivet, samt at det teller svært positivt på CVen.

Jobb, bli vinner

Han får støtte fra Studier av Innovasjon, Forskning og Utdanning (NIFU STEP). En rapport fra NIFU, som Universitas presenterte i midten av mars, viste at 93 prosent av de som hadde jobbet ved siden av studiene, fikk jobb innen et halvt år, mens prosentandelen blant de som ikke jobbet på si, var 73 prosent.

– Jeg vil allikevel sette ned pekefingeren litt; ikke tenk bare penger, tenk kompetanse. Det er veldig lett å få selgerjobber, butikkjobber og liknende, og det kan gi gode penger, men det finnes andre arbeidsoppgaver som gir mer relevant kompetanse, sier Grøtta.

Skaff venner

Grøtta forteller videre at man ofte får jobb via sosiale nettverk. Han råder derfor studenter til å skaffe seg venner og bekjentskaper, rett og slett et kontaktnett.

– Hvis man bare sitter og leser, hvor viktig det enn er, så er det ikke nok. Kom deg ut, treff folk. Innvolver deg i arbeid eller verv hvor andre kan ha kontakter og informasjon. Delta i politisk og sosialt arbeid. Dette vil også premieres av arbeidsgiver, sier Grøtta, og får også her støtte, denne gang fra Aetat.

Aetat skriver i en rapport at 60 prosent av alle stillinger ikke blir kunngjort offentlig. Hans Kure, analysesjef i Aetat, mener det er viktig å orientere seg i de jobbkanaler som finnes.

– For eksempel ser vi at mange studenter som har hatt sommerjobb får ansettelse i samme firma etter endt studie, ser Kure.

Powered by Labrador CMS