Studenter spør om sex

Universitas har samlet inn spørsmål fra studenter om sex. Lege og samlivsrådgiver Åsa Rytter Evensen svarer. At hun er gift med en av kandidatene til rektorvalget ved UiO i september, har ingenting med saken å gjøre.

Stemmer det at sex er mer slankende enn å trene?

– Nei det stemmer ikke fordi det krever svært lite kalorier. Men det er jo en morsom form for lav energi trening.

Jeg leste om en eldre kvinne som hadde et seksuelt forhold til en kanarifugl. Er sånt normalt?

– Normalbegrepet er veldig vidt, men jeg vil si nei.

– Tror du Kvalitetsreformen har påvirket studentenes sex-liv til det bedre eller dårligere?

– Det spørsmålet kan jeg ikke svare på.

Hvordan får jeg dama mi med på bondage?

– Det må spørre henne om det er om det er noe hun kan tenke seg, og i så fall foreslå dette i en veldig mild og forsiktig form i starten dersom hun er villig til å prøve. Dersom hun sier nei er det dummeste man kan gjøre å presse noen til uønsket sex.

Hva er sex?

– I vanlig forstand er det jo samleie, men det kan vel også være berøring som gir erotisk gleder, kyssing og kjæling. Men man kaller vel samleie for sex og det andre for sensualitet.

Bør man pusse tennene etter man har gjort cunnilingus på partneren?

– Dersom tannbørste er tilgjengelig kan det vel være greit, men jeg tror ikke det har så veldig mye å si for tannhelsen.

Er det godt sjekketriks å gni brukte truser på armleddet før en går på byen?

– Her må jeg si at jeg blir svar skyldig. Det er jo noe som heter feromoner og det er dufter vi skiller ut for å tiltrekke en av det motsatte kjønn. Det kan være verd å prøve..

Hvilke øvelser bør du mestre for å være god i senga?

Kvinner bør mestre bekkenbunnsøvelser – det vil si knipe sin skjede rundt mannens lem. Det er sagt i Kama Sutra at en kvinne som mestrer denne kunsten gir sin mann stor glede. En mann bør være utholdende og sterk slik at han kan variere stillinger.

Hvordan er det å ha sex med en av motsatt kjønn?

Alldeles deilig, for en som er heterofil..

Er det større sjanse for at et forhold mellom to som har sex hele tiden tar slutt enn et forhold mellom to som har sex mer sjelden?

– Dette tror jeg er helt individuelt. Så lenge man er på bølgelengde med behov tror jeg at god sex som begge er enige i er et lim i et parforhold. Men det kan nok hende at folk som har usedvanlig ofte sex blir litt mette med tiden.

Bør man fortelle det til kjæresten om man har hatt et sidesprang?

– Jeg tror at dersom man angrer og ikke har tenkt å ha flere sidesprang, bør man holde dette for seg selv fordi det er veldig belemrende for et forhold. Dersom man tenker å gå ut av forholdet blir det jo noe helt annet. Jeg er ikke den som sier at man skal være hundre prosent ærlig hele tiden. Kanskje man skal ta kvalene selv og lære at sidesprang skal man ikke fortsette med.

Hva betyr egentlig størrelsen? Er vinkelen viktigere?

– Det er klart at det fins en minimumsstørrelse. Men jeg har også fått brev av en mann som skrev at han hadde for stor penis, og at damene ble skremt og fikk vondt. Det finnes et ganske vidt størrelsesspenn som er greit og så er det for små og for store som er ugreit. Når det gjelder vinkelen finnes det jo noen som har skjeve peniser som kalles for krummeriker. De kan være morsomme om de går rett oppover for da kan de stimulere kvinnens g-punkt. Det spørs jo hvilken retning vinkelen går. Men det viktigste er uansett den følelsesmessige kontakten.

Hvilket studie tror du er best om man vil ha mann og barn?

– Studier hvor det finnes like mange deltagere av begge kjønn. Ellers vil jeg tro at teologistudiet muligens vil dempe noe på utfoldelsen. Kanskje er psykologistudiet mer opphissende. Helt ærlig tror jeg ikke det har noe å si.

Hvor vanlig er egentlig analsex?

– Jeg tror ikke analsex er særlig vanlig, men heller ikke uvanlig. Det er mange homofile som sier de ikke liker det og en del heterofile som setter pris på det. Man må uansett alltid huske å ta en del hygieniske forholdsregler når man praktiserer analsex

Hva er en sexmisbruker?

– Dersom du mener sex avhengighet så er det at man har så mye sex at det går utover andre deler av livet. Tenker på det døgnet rundt og ikke kan la det være. Noen trenger faktisk behandling. Jeg har vært borti voksne menn som er porno-avhengige på en måte som minner om spillegalskap.

Er det sammenheng mellom seksualitet og sosial klasse?

– Seksualitet er jo noe en har i seg selv, men mulig det er en kobling mellom et bekymringsløst liv og et tilfredsstillende sexliv. Har en mange bekymringer blir sex ofte mindre viktig.

Tror du prostituerte hadde hatt godt av å studere sosiologi?

– Kunnskap er makt og skal deles med andre. Jeg tror absolutt prostituerte ville ha godt av det.

Powered by Labrador CMS