Røykernes Paradis

Inntil nå har staten prøvd å stoppe gidder å diskutere om sykehus bør være røykfrie. røykere med «myke» midler, men til sommeren kommer det Store Røykeforbudet. Røykere kommer til å bli jaget ut av de hittil beskyttede «asylene» deres- nemlig utestedene. Men verken «Plakater» på røykepakker eller Røykelov kommer til å få folk til å slutte å trekke inn nikotin. Røykere er en sta gjeng.

Publisert Sist oppdatert

Så hva gjør vi med dem da? Jo, vi gjør det britene gjorde med folk de ikke ville ha på den lille øya de kaller \'Stor Britannia\'. De sendte dem til en enda større øy – nemlig Australia.

Se for deg en øy bare for røykere. Røykere og røyk i barer, puber og restauranter, røyk i offentlige kontorer og i skole. En øy der man kanskje

Tobaccona skal øya hete, eller kanskje L\'isle du fumeur. Flagget med to sigaretter i kryss skal svømme i bris fra havet. Hver dag skal det lande fly fulle av røykere fra røykforbudte land på flyplassen i Røyk-ja-vik. Siden alle land kommer til å gå med på en slik ordning, vil alle tobakkfabrikkene flytte til Tobaccona, og i slike fabrikker kan tobacconere få jobber. Det skal selvsagt være tillatt å røyke på jobben òg.

Om ti – femten år vil røykere ha et land med eget politisk styre, en voksende tobakk industri og turisme. Ja, turisme. Røyksugne folk fra resten av verden kommer til å besøke Tobaccona i feriene sine...røykeferier istedenfor skiferier; turistbyråer kommer til å ha kampanje for røykereiser; én eller to dagsturer for de med røykelyst; røykecruise over helger.

Ta tre betal for to skal det ropes på hele øya.

Røykeautomatene vil være minst like mange som pengeautomatene, og gratis lightere vil være bare noen av fasiliteter røykere får på sitt tilfluktssted. Baksiden av medaljen viser seg selvsagt når tobacconere skal til fastlandet får å besøke slekta. Da skal de og bagasjen deres undersøkes av politihunder spesialtrent for å kjenne tobakk. Røntgenmaskinene vil være ekstra bemannet ved landinger fra Fum Air eller Røyk Air fra Tobaccona. Og de som vil ha oppholdstillatelse på fastlandet, må kunne bevise total røykuavhengihet.

Men heldigvis: Med innstrømning av penger fra tobakk og turisme som selve ryggraden i økonomien, vil Tobaccona vokse og Røyk-ja-vik bli et ledende senter for verdens økonomi. Etter hvert vil tobacconere kunne kjøpe seg andre land og verdensdeler, og bygge et imperium. E røykeimperium. Og de vil danne et eget demokrati. Etter hvert vil de kanskje kunne få være med på verdenspolitikk og få slutt på røykeforbudet. Men inntil da ser det ut til at vi blir nødt til å skilles fra våre tobakkglade venner.

Powered by Labrador CMS