Vafler med gratis fløte.

Hvorfor tenke billig når du kan tenke gratis?

2txt:Vi er avslørt. Igjen. Ungdommen er ikke som før i tiden. Aftenposten skriver at unge mennesker ikke klarer å bedømme når maten er for gammel. Frykt ikke, det trenger du ikke for å lage vafler med gratis fløte.

Stikk ned til butikken når den stenger og spør om de ikke har noe fløte som er utgått på dato. Den gir de deg gladelig om de har. (ikke et bakeri, de bruker den nok selv.) Bland fløten, med like deler melk, bland med et par spiseskjeer smeltet smør, ett egg, 4 dl hvetemel og to spiseskjeer sukker per halvliter væske. Pisk til det blir klumprfritt. La røra hvile litt hvis du gidder, hvis du har det travelt er det bare å steke i vei.

Stopp en halv, hva om fløten er sur? Det magiske er at det spiller ingen rolle. Så lenge den ikke har kommet så langt i den postdatostemplede utviklingen at den setter seg til motverge på eget initiativ, kan du trygt, og faktisk med hell, bruke den til vafler.

Foruten fløte er det jo masse andre varer butikken kaster selv om de er fullt spisbare. Dra ned til butikken ved stengetid, eller let i søppelcontainerne utenfor. Klem, lukt og se etter fordervelse, og det skal mye til at du får i deg noe som er skjemt.

Min niese prøvde etter en tydeligvis svært så inspirerende heimkunnskapstime å lage fløte selv. Hun lot et glass melk stå over natten, for så å forsiktig ta av det øverste laget (som så klart fortsatt var bare melk) og helle det i et nytt glass. Dette gikk vel og bra og ufarlig for seg helt til hun skulle prøve å lage krem. Etter en time kom hun ut av kjøkkenet, dynket i melk og gråtende.

Så husk, du kan ikke skumme fløte av homogenisert melk, og du skal ikke skue fløten på datostemplingen.

Powered by Labrador CMS