Studentliv

«Så jeg går på lesesalen og der er det liksom skikkelig fullt, ikke sant, og desssuten ser jeg den teite hårtoppen til Lise – liksom som et monument over dyd og flittighet – så går jeg ned i Frokostkjelleren og tar en sigg og en kaffe og etter at jeg har tatt en sigg og en kaffe, går jeg til Nationaltheateret og tar banen til Blindern for liksom å lese der.

Og etter at jeg har lest liksom om Culpanormen, og drukket sikkert en liter kaffe og røykt sikkert en pakke Prince i kantinen på SV-bygget, går jeg til Fredrikke for, du vet, å spise og der er det skikkelig fullt og den køen liksom og jeg orker bare ikke å stå i kø, så jeg går ned i butikken og kjøper en baguette og en Tab og så går jeg opp på Fredrikke igjen og setter meg helt innerst der ved biljardbordet, du vet, og en av de som spiller biljard tok jeg filosofihistorie sammen med da jeg leste til ex.phil og idet han ser meg nikker han og jeg nikker tilbake og han smiler og så sier han liksom :Det va\'kke i går du, og jeg sier:Nei, det va\'kke det du.»

Høy på rhopynol og rødvin snubler Thea fra Triggerhappy gjennom studietiden, mens Roger fra

Lekestuejobber i studentbarnehage og fester på SV-kjelleren.

«Det begynner å bli folksomt på dansegulvet. Røde laserstråler krysser synsfeltet. Skranglete ex.phil-jenter flokker seg rundt hverandre og vinker til taket. Grunnfag på gulvet og hovedfag i baren. Der går generasjonskløfta på Blindern.

Powered by Labrador CMS