Sjekking på skøyter

På jakt etter romantiske eventyr på idrettsshøgskolens glattis

Publisert Sist oppdatert

Svoosj

Snøballen min suser gjennom luften og treffer sitt mandige mål. Nå gjenstår bare å se om kjekkasen tar hintet.

Fredagen hadde fortont seg som et eneste langt gjesp ved synet av dvaske lesehester slepende rundt i gangene på Blindern. Lørdag kveld måtte jeg riste av meg det sløve og slibrige klientellet på Frederikke-puben. Enten måtte jeg innfinne meg med singellivet en gang for alle, eller så måtte jeg utforske nye jaktmarker. Selvfølgelig valgte jeg det siste. Men hvor finner man drømmemannen i våre dager?

– På skøytebanen, vel, svarte en av mine forlovede venninner momentant.

– Jeg er verken Ally MacBeal eller Sonja Henie. Tror ikke piruettene mine kunne pirre den mest desperate skøyteløper, fnøs jeg.

Men jeg klarte ikke å bli kvitt tanken på staute idrettsstudenter i kondomdrakt. Før jeg visste ordet av det sto jeg søndag morgen parat på isen ved idrettshøgskolen med bestemors muffe, knallrød leppestift og pelskåpe. Klar for tokt.

Såret jomfru

Jeg prøver meg fram, forsiktig forsiktig. Danseskøytene mine er fortsatt støvete, og lissene faretruende råtne. Isen ser porøs ut, og et tynt lag med snø har lagt seg i løpet av natten. Fint, jo mer polstring jo færre skader. Snart skjener jeg avgårde. Jeg håper jeg ser sårbar ut, og at noen snart kommer for å beskytte meg. Men hvor er testosteron-atletene? Til venstre: barn som leker. Rett fram: Mødre som trøster barn som har falt på isen. Til høyre: Menn. Antakelig fedrene, men likevel. Jeg er på vei.

Det første sjekketrikset mitt viser seg å komme fortere enn jeg trodde. Mens jeg målrettet skøyter meg bortover, snubler jeg plutselig i en isklump. Jeg detter og får litt vondt i kneet. Venter. Hallo, ser dere ikke at det ligger en såret jomfru på isen som trenger hjelp?! Jeg ser meg fort rundt, og registrerer at ingen enser meg en gang. Ishockey er tydeligvis mer interessant enn å befri en kvinne fra blærekatarr og hva verre er. Vel, det er ikke noe poeng å spille død enda. Jeg bestemmer meg for å kjempe videre.

Voldelig romantikk

Sulten etter oppmerksomhet sirkler jeg påtatt likegyldig rundt på isen. Jeg hadde håpet at mitt blotte nærvær skulle spare meg for sjekkeslitet. Jeg har tross alt muffe! Pjuskete, men dog. På tide med litt action. Inspirert av fjortisjentene ved Spikersuppa bestemmer jeg meg for å kjøre den rampete stilen. Jeg tar opp en god håndfull med snø, former en fast og fin snøball, og kaster den mot en utvalgt blink. En ungdommelig kjekkas iført Tommy Hilfiger-lue og solbriller rykker til. Jeg fniser høyt, og venter på at han skal komme susende for å kaste meg overende og kryne meg. Men han snur seg uten å fortrekke en mine. Han kunne iallfall ha hytta litt med neven.

Skjebnetimen

Jeg må ta en pause. Legge en ny plan. Plutselig spraker det i høytaleren: «Alle mann av isen. Nå skal det måkes!» Å nei! Jeg ser brått for meg alle de ensomme kveldene jeg har proppet i meg godteri foran TV-en, uten så mye som en liten massasje. Livet mitt passerer nærmest i revy, og nedbrutt lusker jeg mot garderoben. Men i det jeg for siste gang snur meg mot skøytebanen, får jeg øye på ham. En høy, lys mann i hockey-habitt kommer i min retning. Jeg reagerer lynkvikt, og sperrer freidig veien for ham.

– Ja, var det noe du lurte på? spør han etter noen sekunders stillhet, og adskillige nyanser rødme fra min side.

– Eh, er du her ofte eller?

Jeg sender en ond tanke til slaskene som har lært meg disse idiotiske frasene. Likevel er det først nå det blir fart i sakene.

– Ja, hver søndag. Du burde komme hit oftere du også!

Praten er i gang, og jeg får vite at helten heter Gisle og er 35 år. Ingen barn. Tidligere filosofistudent og en naturens sønn. Har jeg fått selveste gullfuglen kastet rett i fanget? Smilende blir jeg geleidet over isen. Lykkelig lærer jeg hvordan man holder i en ishockeykølle. Og de flørtende blikkene over kaffekruset ved Bandybua overbeviser meg: helgen ble reddet i siste liten.

Skøytebanene på Norges idrettshøgskole

Naturisbanen

Åpen for alle hver dag

Kiosken Bandybua har blant annet kaffe, pølser, brus og sjokolade.

Kiosken er åpen på ettermiddagene fra 16.00 – 22.00 og i helgene fra 09.00 – 18.00.

Kantina på Idrettshøgskolen kan brukes som varmestue på ukedagene.

Det er ikke mulig å leie skøyter eller annet utstyr.

Skøyter kan slipes for 40 kroner.

Kunstisbanen

Brukes til konkurranser og ishockey-trening.

Å leie banen for en time koster 500 kroner.

Søndager fra 11.30 – 13.30 er den åpen for publikum.

Powered by Labrador CMS