Hva leser du?

– Hva leser du?

Julia Boesen (19)

Fransk grunnfag

En attendant Godot (Men vi venter på Godot (red.anm.)) av Samuel Beckett. Jeg synes egentlig det er ganske lett språklig, men det er mye arrièrie-langue (bakenforspråklig (red. kvalif. gjetn.)), som vi frankofile sier. Det er med accent grave, forresten. Beckett er både morsom og trist, men jeg har ikke fått noe stort forhold til ham ennå. Det er så mange forfattere på pensum, og det er egentlig bare fordi han er pensum at jeg leser ham. Men jeg vet han er etterkrigsabsurdist.

Sissel Sæter (21)

Psykologi grunnfag

Optimister og pessimister og deres helse. Det står at optimister har bedre immunforsvar enn pessimister, de mestrer ting bedre og tar ting raskere enn de svartsynte. Dessuten stresser de mindre. Og stresser er farlig for helsa. Det er det viktigste jeg har lært hittil: at jeg kommer til å dø tidlig fordi jeg stresser så mye. Om jeg klarer å stresse mindre av den grunn? Eh.

Dag Harald Slydahl (20)

exfac/exphil

Ytringsfrihet. Ytringsfrihet er bra for samfunnet, og alle mennesker har rett til autonomi. Det er viktig for selvfølelsen å være autonom. Viktig å være individ i dagens samfunn. Otto Jespersen overgår de begrensningene vi har satt på ytringsfriheten, han går på person. Det er en lov som forbyr sånn... Husker ikke helt. Mamme lærte meg det da jeg var liten. Hun tok meg i skole da jeg hang opp wanted-plakater med bilde av gatas skrekk. «Pass de for Halvorsen.» Jo, sjikane het det. Hæ? Nei, jeg lærer noe av pensum også, men like mye av livet.

Powered by Labrador CMS