Hva leser du?

Annveig Øvregård (24)

Grunnfag psykologi

Holder på å lese om Wundt, en slags filosof fra 1800-tallet som prøvde å skille psykologi fra filosofi. Virker som en litt sær fyr, han er blitt mye kritisert siden. Men dette er ikke så spennende, jeg holdt nettopp på med metode og det var mer gøy. Og så er det på engelsk, og det blir litt vanskelig, jeg har aldri lest på engelsk før.

Vegard Paulsrud (30)

Grunnfag midtøstenkunnskap

Nå leser jeg om grunnleggelsen av stater i Midtøsten, om hvordan de oppstod. Det er veldig spennende. Hvorfor? Fordi ting er så forskjellig fra vår del av verden! Dette er den vanskeligste delen av pensum, syns jeg. Det er så abstrakt, mer abstrakt enn historie-delen av pensum. Om dette går bra, vil tiden vise. Jeg prøver jo å være flink.

Helen Grytnes Håndstad (45)

Hovedfag sosialantropologi

Akkurat nå holdt jeg på å skrive prosjektbeskrivelsen min. Og så leser jeg Marianne Liens doktorgradsavhandling «Food products in the making». Hun har gjort feltarbeid hos firmaet Viking Foods, og diskuterer om deltakelse hemmer observasjonen i et feltarbeid, det er viktige problemstillinger i sosialantropologien. Hva slags mat de lager? Nei, ferdigmat og pizza, tror jeg.

Powered by Labrador CMS