En smak av fugl
Utstyr
1 pk. nudler
1 gulrot
10 rosenkål
1 halv liten purreløk
1 terning hønsebuljong
1/2 ts sambal oelek
5 dæsjer soyasaus
Pepper og salt
1 kaffekopp el
1 bolle el
1 skarp kniv, for eksempel morakniv eller barberblad
Fremgangsmåte
Hakk grønsakene i foodprofessor-små biter. Mens 6 dl vann varmer seg i vannkokeren brekkes nudlene i biter og legges i bollen sammen grønsakene. Når vannkokeren utstøter sitt avsluttende knepp røres buljongterningen ut i litt kokvarmt vann i kaffekoppen og tilsettes resten av krydderet og soyasausen. Blandingen helles så over nudlene og grønsakene. Til slutt tømmes resten av vannet over i bollen, et fat legges over og kjøkken-timeren settes på 7 minutter.
Feilkilder
Smaksdommeren (også kjent som fotografen) var skrubbsulten. Sambal oeleken (indisk chili-pasta) er dritsterk og kunne ha veltet hele opplegget. Og passer egentlig rosenkål og nudler sammen?
Resultat
Selve prosessen gikk problemfritt. Retten falt absolutt i smak og ble fordøyd svært raskt. Det ble dog meldt om noe råsmak på gulrøttene.
Diskusjon
Råsmaken på gulrøttene kommer av for kort trekketid. Skal du lage denne retten hjemme så bør du la gulrøttene trekke noen minutter på forhånd i eget vann. Tanken var at alle grønsaker kan tilrettes med vannkoker så lenge bitene er små nok. Her har vi helt glemt at det blir mye kald masse i forhold til mengden varmt vann.
Selv om smaken ble svært vellykket kan det eksperimenteres både med krydder- og grønnsakvalg.
Konklusjon
En super suppe til den hektiske hverdag. Venter du celebert besøk kan du jazze opp suppen med revet ost og biter av grillet kylling fra din lokale kolonialforretning.