En smak av fugl

Utstyr

1 pk. nudler

1 gulrot

10 rosenkål

1 halv liten purreløk

1 terning hønsebuljong

1/2 ts sambal oelek

5 dæsjer soyasaus

Pepper og salt

1 kaffekopp el

1 bolle el

1 skarp kniv, for eksempel morakniv eller barberblad

Fremgangsmåte

Hakk grønsakene i foodprofessor-små biter. Mens 6 dl vann varmer seg i vannkokeren brekkes nudlene i biter og legges i bollen sammen grønsakene. Når vannkokeren utstøter sitt avsluttende knepp røres buljongterningen ut i litt kokvarmt vann i kaffekoppen og tilsettes resten av krydderet og soyasausen. Blandingen helles så over nudlene og grønsakene. Til slutt tømmes resten av vannet over i bollen, et fat legges over og kjøkken-timeren settes på 7 minutter.

Feilkilder

Smaksdommeren (også kjent som fotografen) var skrubbsulten. Sambal oeleken (indisk chili-pasta) er dritsterk og kunne ha veltet hele opplegget. Og passer egentlig rosenkål og nudler sammen?

Resultat

Selve prosessen gikk problemfritt. Retten falt absolutt i smak og ble fordøyd svært raskt. Det ble dog meldt om noe råsmak på gulrøttene.

Diskusjon

Råsmaken på gulrøttene kommer av for kort trekketid. Skal du lage denne retten hjemme så bør du la gulrøttene trekke noen minutter på forhånd i eget vann. Tanken var at alle grønsaker kan tilrettes med vannkoker så lenge bitene er små nok. Her har vi helt glemt at det blir mye kald masse i forhold til mengden varmt vann.

Selv om smaken ble svært vellykket kan det eksperimenteres både med krydder- og grønnsakvalg.

Konklusjon

En super suppe til den hektiske hverdag. Venter du celebert besøk kan du jazze opp suppen med revet ost og biter av grillet kylling fra din lokale kolonialforretning.

Powered by Labrador CMS