Moderne fysikk og healing

Publisert

- Normalvitenskapen er et trossystem like dogmatisk som teologien.

I sin kommentar 18. februar skriver debattredaktør Andreas Slettholm: «Det største miraklet Snåsamannen kunne ha fått til, var om naturvitenskapens autoritære hadde lært et og annet om ydmykhet de siste månedene». Stipendiat B.E. Larsen spør seg 25. februar om sannhetssøkende mennesker opptrer uetisk dersom de er ydmyke i sitt forsvar for det.

Larsen tror visst at naturvitenskapelige forskere er sannhetssøkende. De er nok det på sine premisser, men metafysisk sannhetssøkende er de neppe. Thomas Kuhn skrev at vitenskapsmenn ikke er modige oppdagere som finner nye sannheter. Jo Sivertsen sier i boken Vitenskap og rasjonalitet at når man skal praktisere vitenskapen, er rammene allerede gitt som i en kryssordløsning. I normalvitenskapen løser forskerne gåter og legger puslespill ut ifra en allerede bestemt indoktrinert måte å se verden på. Dette er et trossystem like dogmatisk som teologien. I stedet for å utvide sin egen bevissthet, kaller Gundersen det som sprenger rammene for hans trossystem for vrøvl.

Den mest fundamentale strukturen på virkeligheten er ikke materie, for materie er en tettere form for energi. Alt i universet er energi og vibrerer på en viss frekvens. Professor i fysikk Amit Goswami sier at bevissthet er all værens grunn, og alt i universet er bevissthet. David Bohm sa at materie er frosset lys. Noen vitenskapsmenn snakker i dag om et subtilt, men fundamentalt informasjonsfelt som er universets kilde og kjerne.

Ut fra dette nye verdensbildet som moderne fysikk har vist oss, er det atskillig lettere å forstå healing, klarsynthet og andre «overnaturlige» fenomener. Ved healing blir det tilført ny energi som hjelper kroppen til å helbrede seg selv, for kroppen er egentlig et selvhelbredende system. En kan også se på healing som ny informasjon som blir tilført via energi til informasjonsfeltet i kroppen. Ikke all telefonhealing og kortlesing er like bra, men det er heller ikke all legebehandling. Det er til og med noen legeskapte sykdommer, og pilleindustrien blir av noen kalt mafia.

Biologene tror at bevisstheten sitter i hjernen. Men bevisstheten kommer fra det mentale energifeltet. Hjernen er en dekoder, oversetter og antenne. Vi er ikke nøytrale observatører slik naturvitenskapen vil ha oss til å tro. Vi påvirker resultater eller tiltrekker oss forskjellig ettersom hvilken frekvens vi er på.

Powered by Labrador CMS