Svar til den marokkanske ambassaden

Publisert

Den marokkanske ambassade setter i Universitas 4. februar et spørsmålstegn ved hvordan årets vinner av Studentenes Fredspris finansierer sine gjentatte reiser til Norge. Dette svarer Studentenes Fredspris gjerne på. Elkouria «Rabab» Amidane har vært i Norge to ganger tidligere. Begge gangene ble reisen finansiert gjennom støtte fra Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU), der de fleste norske studentorganisasjoner og ungdomspartier er medlemmer.

Første gang Amidane var i Norge, var på initiativ fra Unge Venstre. Andre gang etter søknad fra NSU. Dette er turer og arrangementer som begge organisasjonene er stolte over å ha fått gjennomført. Støtten til det første norgesbesøket gikk gjennom LNU-kampanjen «All Different – All Equal», det andre gjennom LNUs Nord/Sør-midler. Begge turene ble gjennomført i 2007.

Amidanes reiser har i sin helhet blitt finansiert gjennom støtte fra organisasjoner og frivillige bidrag.

Når det gjelder Amidanes øvrige turer til Europa (blant annet til Spania, Portugal og Sverige), så har disse blitt betalt av frivillige bidrag fra medlemmene i den norske og svenske støttekomiteen for Vest-Sahara. Med andre ord har Amidanes reiser i sin helhet blitt finansiert gjennom støtte fra organisasjoner og frivillige bidrag.

I 2009 kommer hun igjen til Norge, denne gang finansiert og organisert av Studentenes Fredspris. Det er med stor stolthet vi ønsker henne velkommen til å motta norske studenters støtte i kampen for fred og menneskerettigheter.

Powered by Labrador CMS