Annonse

Superstudent
Lynraskt internett!

Ekspertgruppe gir Høyres studenter rett

Innføring av en studieavgift finansiert av Lånekassen strider ikke mot prinsippet om «lik rett til utdanning», uavhengig av sosial bakgrunn, skriver politisk nestleder i Høyres studenter, Mats A. Kirkebirkeland.

Professorers stillingsvern

«Jeg skal ha meg frabedt å bli slått sammen med folk som kommer med rasistiske utsagn», skriver tidligere UiO-professor Arnved Nedkvitne.

Professorer i bånd?

Dette er et altfor sporadisk fenomen til at vi trenger å innføre «tanter» i akademia som skal holde akademikere i ørene – eller svekke stillingsvernet, skriver historiestudent Ivar Staurseth om professor Nils Rune Langelands mye omtalte og utskjelte kommentar om pakistanere.

Ekspertgruppe gir studentene rett

Strategic Advisory Boards rapport om Universitetet i Oslo setter fingeren på det samme som Studentparlamentet: at studentene må få bedre oppfølging tidlig i studieløpet, skriver studentparlamentsleder Marianne Andenæs.

Vi trenger krevende studenter

Dere studenter møtes med krav og forpliktelser ved å si ja til en studieplass. Ansatte ved høyskoler og universiteter må gjengjelde dette ved å etterstrebe undervisning av høy kvalitet, skriver NOKUT-direktør Terje Mørland.

Skinndemokratiet

At demokratiske organer ved UiO bare forsvinner eller legger ned sin aktivitet, og at flere og flere beslutninger tas i lukkede, uformelle fora, burde bekymre flere enn Studentparlamentet, skriver Gabrielle Gjerdset, leder for Studentparlamentet ved UiO.

Mat for framtiden

Bruk forbrukermakten din og velg vegetarisk, skriver Kaisa R. Hautala, leder for vegetarkampanjen NOAH.

Annonse

Temmelig sømmelig

SiO bør bli mer åpne i det daglige møtet med studentene, men bør ikke omfattes av offentlighetsloven, skriver styreleder i SiO, Magnus Nystrand, og svarer på forrige ukes kommentar.

Angrep på lik rett til utdanning

Vi vil ikke at utdanning kun skal vurderes i et produktivitetsperspektiv, og vi er motstandere av tiltak som øker forskjellene mellom landets innbyggere, skriver leder for Norsk tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo, Ellen Dalen.

Valget som tas uten oss

Uansett hvilket syn man måtte ha på EU, så bør det representeres på europeisk nivå slik at Norge blir med å bygge det Europa vi ønsker å være en del av i fremtiden, skriver leder og politisk nestleder i Studenter for EU Oslo.

Lite pensum på eige språk

Filosofistudentar møter stort sett engelsk pensum. Det er problematisk, meiner Runar B. Mæland, masterstudent i filosofi og nestleiar i Studentmållaget i Oslo.

La homofile gifte seg

Det er vanskelig når en av Kirkemøtets lengste debatter i historien handler om hvorvidt kjærligheten mellom to mennesker skal være tillatt å feire i kirkene eller ikke, og det er vanskelig å oppleve at det er ens eget liv det er snakk om, skriver teologistudent Geir Wiknes om Kirkemøtet.

Urettmessig kritikk fra Universitas

I framtida håper jeg Universitas med rette kan utfordre andre medlemslag i NSO om deres internasjonale perspektiv, for det trengs, skriver Gabrielle Legrand Gjerdset, leder av Studentparlamentet ved UiO.

Sexy studium

Besittelse av kunnskap skulle aldri kunne være et problem, men da trenger humanistene å føle seg sexy igjen, og å klatre ut i samfunnet og ut av sin egen umyndiggjøring, skriver Anders Krosshavn Vik, student på masterprogrammet i filosofi ved IFIKK.

Upraktisk, upedagogisk utdanning

La meg få ta PPU på fulltid, slik at jeg kan avslutte studieløpet mitt på normert tid, uten å måtte forlate det rammebefengte universitetet, skriver Ingeborg Olavsrud Anthonsen, student ved institutt for musikkvitenskap.

Studentmedier for alle?

Universitas virker å ha glemt de mindre høyskolene og skriver – i all hovedsak – kun om Blindern og til dels HiOA, skriver Torstein Dalen, leder for studentstyret, NIH.

NSO – bestem dere!

Heldigvis vil verken mediestrategier eller taktisk spill fra NSO få avgjøre hvordan statsbudsjettet blir til slutt, skriver Vegard Elde Vefring, studentpolitiker og student ved NTNU.

Student-Oslo forenes

STUDiO-festivalen flyttes fra høsten til våren. Dette vil komme både festivalen og Oslos studentmiljø til gode, skriver DNS-formann Martin Tveten.

En aggressiv utfordring

Det hadde vært fint om vi kunne klart å drive opp litt temperatur om noe annet enn organisasjonsspørsmål og skolepengedebatten, skriver fagpolitisk ansvarlig i NSO, Tuva Aune Wettland.

Operasjon oppblomstring

Karl Kristian Kichhoff er ikke her for å lære studentene å engasjere seg, men for å legge til rette for at flere studenter skal få muligheten til å være med, skriver HiOA-studenter om «Operasjon HiOA».

Siste kommentarer

 • Studentledere i tvil om niqab

  • Katrine: Niqab er ikke et hodeplagg akkurat. Hijab er hodeplagg. Niqab har bare en liten glipe til øynene.
 • Ekspertgruppe gir Høyres studenter rett

  • Odd-Børge Kartellkrumspring-Framstegbibelbeltet: Det er ikke mulig å ta noen som kaller seg Kirkebirkeland seriøst når det…
 • Professorers stillingsvern

  • Elementær jus: >Embetsmenn kan i alminnelighet ikke avskjediges uten etter dom, og heller ikke…
  • Elementær jus: Presisjonsnivået ditt er for lavt til å drive med slikt juridisk flisespikkeri.…
  • Kjell: Hvis "Studentpolitikere er gjester på universitetet på vei til en annen jobb" er…
  • Lex: Presisjonsnivået ditt er for lavt til å drive med slikt juridisk flisespikkeri.…
  • Elementær jus: Du blir ikke dømt for noe uansett om du vinner eller taper **et sivilt søksmål**…
  • Leif: > Opprinnelig gikk det et skarpt skille mellom professorer og såkalte…
  • Leif: >Ellers må jeg bare si at det er fullstendig absurd å hevde at en embetsmann…
  • Drix: >... den ledende norske middelalderhistoriker i det 20-21. århundre Det er jo…
  • Noname: Jeg vil huske Arnved Nedkvitne som den ledende norske middelalderhistoriker i…
 • – Situasjonen er tragisk

  • Noname: Studentene burde heller meldt seg som frivillige i kampen mot IS enn å tenke på…
 • Høgskolen må stramme inn livreima  • Noname: Måten man kan få dette til på er å slanke administrasjonen og kutte på lederlønningene.
 • Rasar mot «Mikke Mus-system»

  • wellwell: That the NSA reads UIO emails can be taken for a fact, the abilities of NSA and…
  • Tesli: Ah, der snudde kommentarfeltdebatten til konspirasjonsteorier. Jeg er helt…
  • jaja: >> hvis de [NSA] hacker seg inn i UiO-brukeres epost er det kriminalitet [...]…
  • Student: > . NSA jobber for å hindre terror - her hos oss også. Og de leser sikkert…
  • differentopinionsyes: > ett inn til alle UiO-brukeres e-post." er det delte meninger. NSA jobber for å…
  • Frode Rise: Outlook web er det mange som er i mot - når det finnes fine programmer som…
  • Øyvind Elgstøen: Dette ny mailsystemet suger heftig balle. En ting er at jeg måtte prøve å…

Annonse

evalueringsportalen

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Annonse

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.