Improlek: «Undersåttene» har ikke klart å imponere «kongen». Knips, så er de døde. Ved kongens venstre side er vinneren av improvisasjonsleken. Han vant det hele ved å tilby majesteten et hemmelig våpen: imaginær weed.

Teppefall for Impro Neuf

Det er slutt for improteatrets forestillinger på Chateau Neuf. Utleie til private aktører prioriteres av ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Hva er improteater?

  • I et improteater følger ikke forestillingene et forhåndsskrevet manus
  • Teatersport, der publikum foreslår tema, er en vanlig form for improteater
  • Impro Neuf holder ukentlige workshops som er åpne for alle.
  • Foreningen opererer ikke med medlemslister, men anslår at det deltar 20 til 40 på hver workshop.

Impro Neuf står i dag uten forestillingslokaler etter at de i sommer oppdaget at de ikke får disponere Lillesalen på Chateau Neuf til høsten. Foreningens faste lokale er leid ut til en privat aktør som skal bruke det til en tv-innspilling. Leder for Impro Neuf, Terje Brevik, forteller at nyheten kom som et sjokk etter at foreningen i mars hadde blitt forsikret om at de kunne fortsette sine faste forestillinger til høsten.

– Svaret fra bookingansvarlig var at det uansett var for sent å gjøre noe, ettersom disse avtalene ble gjort i januar, forteller Brevik.

Første akt

Impro Neuf ble startet i januar i år, etter å ha vært en populær undergruppe av Teater Neuf i lengre tid. Brevik forteller at den nystartede foreningen ble lovet av ledelsen ved Chateau Neuf at de kunne fortsette å ha de samme forestillingstidspunktene som de hadde under Teater Neuf. Han avviser at dette handler om at deres gamle lokale er utleid til en privat aktør.

– Jeg har full forståelse for at Neuf trenger leieinntekter, men jeg fascineres veldig av at ingen har vært i stand til å kommunisere dette til oss i løpet av sju måneder. Hadde vi visst dette i januar kunne vi planlagt deretter, sier han.

Han opplever at kommunikasjonen med ledelsen har vært elendig og at mange av medlemmene er bekymret for framtiden til improteateret.

Det ser nok ut til at denne saken ikke er mer interessant enn en forening som har misforstått bookingrutinene på huset.»

Trygve Bernhardt Moen Haaland, Formand i Det Norske Studentersamfund

– Vi i Impro Neuf har virkelig anstrengt oss for å gjøre alt riktig i prosessen med å bli en egen organisasjon, men møtes nå av en vegg av stillhet fra ledelsen i Neuf.

Neuf said

– Det ser nok ut til at denne saken ikke er mer interessant enn en forening som har misforstått bookingrutinene på huset, skriver Trygve Bernhardt Moen Haaland, Formand i Det Norske Studentersamfund i en e-post til Universitas.

Han viser til at Impro Neuf var for seint ute med å booke rom og at dette kan skyldes at den nye foreningen ikke har rukket å bli godt nok kjent med rutinene. Dette aviser Brevik, som forteller at de først fikk tilgang til bookingsystemet i juni, etter gjentatte forespørsler om tilgang.

– Dette har de brukt sju måneder på ikke å fortelle oss, sier Brevik og sukker.

Teppefall

Haaland mener at foreningene må vise seg villige til å være fleksible når det gjelder tidspunkt og lokaler.

– Samtidig som vi viser fleksibilitet og velvilje for å få så mange av våre foreninger og andre studentforeninger til å arrangere på Chateau Neuf, må også arrangører vise det samme. Vi vil alle tross alt ha mest mulig aktivitet og tilbud på slottet, skriver han.

Haaland viser til at Lillesalen Konsertserie, som arrangerer Jazzkonserter fredager, gikk med på å bytte lokale slik at tv-produksjonen kunne disponere lokalet. Brevik på sin side mener at beskjeden om rom-bookingen kom rimelig seint.

«Med tanke på hva vi sammen har bygd opp det siste året syns vi dette er svært beklagelig, og vi jobber knallhardt med å finne alternative spillesteder for våre flotte medlemmer», står det på Impro Neufs Facebookside.

Improviserte løsninger

– Det er litt desperat leting etter lokaler nå. Vi har fortsatt workshops på Neuf, men vi savner et lokale der vi kan ha faste forestillinger. Enn så lenge har vi ikke noen utgifter, men vi taper billettinntekter på at vi ikke kan ha forestillinger, sier Brevik.

Uten et fast lokale har foreningen blitt tvunget til å improvisere fram løsninger og holder, per dags dato, gratis forestillinger på Henriken. Brevik synes det er trist at dette skjer samtidig som at foreningen opplever økende vekst i popularitet og medlemmer.

– Vi er fortvilte og oppgitte. Både den norske og engelske gruppen vår har bygd opp et veldig fint moment det siste året, både med forestillinger og workshops. Dette har vært tidvis krevende arbeid, og nå må vi på mange måter rykke tilbake til start, sier han.

Powered by Labrador CMS