Kjedet seg til suksess

Synne Øverland Knudsen sliter med å engasjere seg for studiene. Det har hun hatt stor suksess med.

– Når folk spør meg om blindernkarrieren min føler jeg ikke at jeg har vært student engang. Utdanningen min er mest noe som betrygger mamma så hun skjønner at det kommer til å ordne seg.

Kanskje er det derfor hun fortsatt går på master, dog kun på papiret. Hun skal visst avslutte den i løpet av året, påstår hun.

Synne Øverland Knudsen er en person med unormalt mange jern i ilden. Hun er fortsatt mest kjent som tidligere vokalist i indiegruppa Team Me. Nå drifter hun kulturtidsskriftet og forlaget Fanfare og litteratur-podkasten Ferdigsnakka., samtidig som hun underviser på Westerdals og har regissert teater.

Til tross for sitt yndige utseende fremstår hun som både streng og bestemt i det vi møter henne på kafeen Tranen. Hun sitter smilende og tilbakelent med beina godt trukket opp mot kroppen.

Studietiden hennes forbindes med å gjøre alt annet enn å studere. Da Team Me var på turné foretrakk hun de ordentlig lange kjøreturene, hvor hun rakk å lese noe av pensum. Til eksamen leste hun i ekte skippertaksstil, eller «intervaller», som hun kaller det. Men uengasjert er hun ikke:

– Jeg kan egentlig takke Blindern for føkkings alt jeg har gjort, resten av livet, sier Øverland Knudsen og ler høyt.

Les også: Min studietid: Alexandra Gjerpen

Ironisk eller ikke, Blindern har vært til stor inspirasjon. Hun kjedet seg så mye i forelesningene at hun begynte å jobbe med alle mulige andre ting. Motstanden studiene ga henne er opphavet til blant annet magasinet Fanfare, som nylig ble kåret til «årets tidsskrift» av Norsk Tidsskriftforening, Norsk Journalistlag og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

– Jeg har en drøm om å ikke definere studiene som noe som er forbi. Det er en bra motstand å ha, det trigger et eller annet. Kanskje er det derfor jeg prøver å aldri helt slutte på Blindern.

Fotografen gjør seg klar til å ta bildene. Synne kommer med innspill til komposisjon og uttrykk (enda en ting hun kan), men gjør det klart at fotografen er sjefen. Hun avslutter med å fortelle at hun har mange «superlolle» historier fra sitt liv, bare ikke fra Blindern og studietiden.

– Så lykke til med det da, å skape noe juicy lesestoff av denne praten!

Les også: Min studietid: Iben Akerlie