Aktiv: Jonas Prangerød var en aktiv student som engasjerte seg mer i foreningene enn i studiene. Det lønte seg nok, for nå er han blant dem som skal innlede på Foreningskonferansen til SiO i år.
Aktiv: Jonas Prangerød var en aktiv student som engasjerte seg mer i foreningene enn i studiene. Det lønte seg nok, for nå er han blant dem som skal innlede på Foreningskonferansen til SiO i år.

Fant både kona og jobben på røykerommet

Jonas Prangerød er PR-sjef i Øyafestivalen. Den stillingen kan han takke røykerommet på Frederikke for.

Universitas møter en skjeggete Jonas Prangerød i kontorlokalet til Øyafestivalen i sjette etasje i Torggata. Han er PR-ansvarlig for Øyafestivalen, og husker godt da han som ung mann begynte på nordisk grunnfag ved Universitetet i Oslo. Opprinnelig ble han født i Sarpsborg, men gikk på videregående i Lier, og trengte en unnskyldning for å flytte til storbyen.

Flaks: Jonas Prangerød fant både drømmejobben og drømmedama på røykerommet på Frederikke. Studiene på Blindern fikk han aldri stor bruk for, men studietida ga god avkastning.
Flaks: Jonas Prangerød fant både drømmejobben og drømmedama på røykerommet på Frederikke. Studiene på Blindern fikk han aldri stor bruk for, men studietida ga god avkastning.
Å lese i mange timer på en lesesal, er ikke noe for meg. Jeg tror ikke jeg kunne klart det i dag heller

Jonas Prangerød, PR-sjef for Øyafestivalen

– I Oslo kunne man drikke øl på mandager uten at det var rart, sier han nostalgisk.

Mens han studerte på Blindern begynte Øyafestivalen i det små, og i dag har staben økt fra 30 ansatte til 190 siden 1999. Han besøkte den første festivalen som publikummer, og det var først senere at han ved en tilfeldighet fikk jobben han har i dag.

Som student på Blindern var han lite engasjert i studiene.

– Det havarerte tidlig og jeg fullførte bare exphil og exfac. Å lese i mange timer på en lesesal, er ikke noe for meg. Jeg tror ikke jeg kunne klart det i dag heller, sier han.

– Faglig sett var litteraturen det morsomste. Det var grammatikken som var kjedelig, sier pressesjefen og stirrer intenst ut i luften.

Det var likevel en fin tid på Blindern. Jonas holdt for det meste til på røykerommet på Frederikke:

– Jeg røyka ikke selv, men det var i sofagruppa på røykerommet man møtte alle vennene fra forskjellige fag mellom timene, sier den musikkinteresserte mannen.

Det var også på røykerommet Jonas fant kjærligheten.

– Hun hadde bodd i samme gate som meg da vi var yngre, men vi hadde ikke snakket mye sammen, det var på røykerommet gjennom felles venner vi ble kjent, sier Jonas og blir et øyeblikk stille på sitt lille kontor i Torggata.

På første date så de Halveis til Haugesund på kino og hun hadde med en venninne som en «sikring» fordi hun ikke turte å møte han alene. Men den neste daten gikk bedre.

– Da kom hun alene, og det gikk bra. I dag er vi gift, forteller han mens han smiler.

LES OGSÅ: Bror Forsgrens studietid

Etter to år med henging på røykerommet og lite lesing, sluttet han, og begynte som postmann på fulltid.

– Jeg jobbet i to år før jeg fant ut at jeg ville studere noe med et langsiktig mål, sier mannen fra Sarpsborg.

Løsningen ble, med hans egne ord «byråkratutdannelsen»; offentlig styring på Høgskolen i Oslo. Der var det klasseinndelt og man ble kun kjent med de man gikk i klasse med. Jonas savnet den mer flytende omgangskretsen han hadde på Blindern, hvor han kjente folk fra forskjellige fag. Han endte opp med å være lite på Høgskolen, og mest på Uglebo på UiO. Der var han fast i tre år, hvor han hadde ansvar for musikken og platesamlingen.

Røykerommet på Blindern skulle ikke bare gi ham kone og barn, men også en jobb. Kjæresten til den første PR-ansvarlige for Øyafestivalen var en av de som vanket på røykerommet, og han fikk en assistentjobb av PR-sjefen gjennom henne. Etter to år som assistent ble han tilbudt stillingen han har i dag, og utdannelsen fra Høyskolen kom ikke til stor nytte. Han ble likevel nesten ferdig.

– Jeg fullførte alle fag, bortsett fra bedriftsøkonomi, forteller PR-sjefen.