Valgkamp: Lars Madsen ønsker å se mange lattermilde studenter i valglokalene den 14. september. Arkivfoto: Hans Dalane-Hval.

Valglatter på Chateau Neuf

Lars Madsen vil få studenter til å le hele veien til valgurnen.

Publisert Sist oppdatert

Den Konservative Studenterforening (DKS) arrangerer valg-standup på Chateau Neuf torsdag 10. september. Komikerne som skal få studenter i valgstemning er Dag Sørås, Christer Torjussen og Dex Carrington.

– Vi er inspirert av «Rock the Vote»-stiftelsen i USA og arrangerer et standup-show uka før valget, sier formann Lars Madsen i DKS.

Madsen forteller at foren-ingen har valgt å bruke standup delvis på grunn av sjangerens særegne samfunnskritikk, og delvis på grunn av suksessen til Krenk 2015, som ble arrangert på Chateau Neuf tidligere i år.

Jeg vil ha flest mulig studenter som stemmer, og dersom studenter stemmer rødt på grunn av sine politiske meninger, så er det greit.

Lars Madsen, leder i Den konservative studentforening

Stem!

Ingen er mer idealistiske enn ungdom og studenter, likevel er de samme idealistene de dårligste til å stemme, skriver DKS på eventen på facebook.

Budskapet for kvelden er at det ikke er så farlig hva du stemmer, så lenge du stemmer.

– Det blir en politisk-sosial kveld for å få folk til å engasjere seg, og forhåpentligvis får vi flere stemmer til studentene som står på de ulike partilistene, sier han.

Bedre med røde enn tomme stemmelokaler

Vil du, Lars Madsen, leder i Den konservative studentforening, at studentene velger et illrødt bystyre, fremfor å ikke stemme i det hele tatt?

– Jeg vil ha flest mulig studenter som stemmer, og dersom studenter stemmer rødt på grunn av sine politiske meninger, så er det greit. Da får vi på høyresiden jobbe med å få de over på vår side, sier han.

– Du oppfordrer folk til å stemme ungt, hvorfor er det så viktig?

– Det er 60 000 studenter i Oslo. Vi er en stor og viktig gruppe som av og til ikke blir hørt, sier han.

Madsen mener at studentpolitikken viser at studenter er enige om mye på tvers av partigrensene.

– Dersom vi får flere studenter inn i bystyret blir det enklere å få gjennomslag for sakene vi er enig om, sier han.

Les mer: Hjelp, studentene stemmer ikke

Powered by Labrador CMS