Hør deg uglesmart med våre podkastanbefalinger: Denne uka står _Konflikt_ på menyen. Illustrasjon: Pontus Hanneteg
Hør deg uglesmart med våre podkastanbefalinger: Denne uka står Konflikt på menyen. Illustrasjon: Pontus Hanneteg

Utenlandsk utenriks

Nyheter tar seg ikke like godt ut i podkastformat som mer dyptgående behandling av utvalgte emner. Svenskenes utenriksprogram Konflikt opererer derimot i dybden.

Nyheter tar seg ikke like godt ut i podkastformat som mer dyptgående behandling av utvalgte emner. Derfor er det ikke gitt at alle radioprogrammer egner seg som podkast. For eksempel er NRK P2s utenriksprogram Verden på lørdag dessverre nettopp som tittelen antyder: Verden på en lørdag. Og på søndager ser, som vi vet, ting ofte annerledes ut enn de gjør på lørdager. Da vil du helst slippe utenriksnyheter som ikke lenger er nyheter.

Svenskenes utenriksprogram Konflikt i P1 opererer derimot i dybden. I tillegg til den ukentlige podkasten, kan du abonnere på ekstramateriale i Konflikt plus – en forbilledlig utnyttelse av podkastformatet.

En Konflikt–⁠ episode som virkelig lar seg anbefale er «Putins hjärna», som tar for seg hva som finner sted nettopp der – et tema som neppe blir uaktuelt med det første. Siden nyttår har Konflikt blant annet viet fire timer til Russland og Ukraina, og to timer til Iran. Og når svenskene lager radio om Iran, så sender de like gjerne hele programmet fra et studio i hovedstaden Teheran. Et stykke unna Marienlyst på flere måter.