STILLE FØR STORMEN: Senter i sentrum vil huse yrende liv og studenter fra høsten av, tror Liv-Kristin Rød Korssjøen, studentparlamentsleder ved HiOA.

Stille i sentrum

Huset som skal romme høgskolestudentenes sosiale engasjement har åpnet. Men engasjementet lar vente på seg.

Publisert Sist oppdatert

Det etterlengtede Senter i sentrum (SiS) har i all stillhet åpnet dørene for at studentforeninger kan flytte inn og studenter kan ta i bruk leseplasser. Rundt ti foreninger har så smått begynt å etablere seg i lokalene. Ellers er det rolig i det nye studenthuset.

– Drømmen er et levende studenthus, yrende av liv, fra høsten av. Vi har stor tro på at SiS vil gi foreningsmiljøet ved Høgskolen et skikkelig løft, sier Liv-Kristin Rød Korssjøen, leder for studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Et hus for studentene

Senteret skulle i utgangspunktet åpnet i fjor høst, men åpningen ble utsatt til i vinter. Og selv om SiS nå offisielt har åpnet dørene, er det mye som gjenstår.

– Huset mangler en tydelig profil. Målet er å gjøre Senter i sentrum til et hus for studentene, sier Korssjøen.

Studentparlamentslederen understreker viktigheten av dette. Hun er bekymret for at det motsatte kan bli tilfelle, at Høgskolens ansatte vil benytte lokalene til kontorer og klasserom de ikke får plass til på campus.

I administrasjonen ved HiOA synes svaret imidlertid å være klart.

– Huset skal disponeres etter studentenes ønsker. Det blir leseplasser, arbeidsrom for masterstudenter og kontorer for studentforeningene, bekrefter Bjørn Syvertsen, prosjektleder i eiendomsavdelingen.

Skal stå klart til høsten

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) skal disponere halve huset. For tida er et legekontor under bygging. Det blir også et helsesenter og psykologtjenester å finne i lokalene – fra høsten av. Oppussingen av SiOs halvdel er antatt å være ferdig til studiestart 2012.

– SiO ønsker å bli ferdig med innredningen før de tar sin del av lokalene i bruk. Men foreningene og studentene er vel allerede på plass, sier Åsulv Frøysnes, seniormedarbeider ved HiOA, og tidligere direktør ved HiO.

Noen storslått markering av åpningen vil likevel ikke finne sted før til høsten. Korssjøen begrunner det med at alt må være på plass før driften på alvor kan dyttes i gang.

– Hvordan skal dere trekke studenter hit nå, hvis ingen vet at huset har åpnet?

Det gjenstår en stor informasjonsoppgave.

Liv-Kristin Rød Korssjøen, leder for studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

– Det gjenstår en stor informasjonsoppgave, som Høgskolen må ta sin del av. Studentparlamentet er allerede i gang med å spre ordet, svarer Korssjøen.

Det nye knutepunktet

Studentparlamentet oppfordrer studentforeninger til å søke om kontorplass i det nye huset. Korssjøen er bekymret for at ikke huset vil kunne imøtekomme et voksende behov for plass.

– Det begynner allerede å bli trangt med de ti som er på plass, og flere foreninger har meldt sin interesse for å flytte inn her, forteller hun.

Høgskolen vil vurdere å gi studentforeningene kontorlokaler utover det de i dag er tildelt, dersom det er et reelt behov for det.

– Er det nok sosialt engasjement blant høgskolestudentene til at SiS vil fylles opp, og vel så det?

– Mange høgskolestudenter engasjerer seg i forskjellige studentaktiviteter, men ettersom de er spredt overalt, er det vanskelig å se. Med et hus som SiS har vi muligheten til å samle foreningene på ett sted, noe som vil kunne bidra til økt samarbeid, aktivitet og sosialt samhold, svarer Korssjøen.

Flere foreninger ble lovet nye lokaler fra studiestart i 2011. Det er disse foreningene som nå har fått tildelt nøkkelkort og flyttet inn i SiS.

HiOA har leid bygget av Statsbygg for en periode på fem år. Både studentparlamentet, HiOA og SiO håper leieperioden vil strekke seg utover det, slik at Senter i sentrum kan bli en varig løsning. Ifølge Frøysnes er det opp til Statsbygg å vurdere en forlengelse av leiekontrakten.

Powered by Labrador CMS